GRATULERER MED DAGEN

GRATULERER MED DAGEN

12. mai 2018 ble Revir to år, vi benytter anledningen til å gratulere oss selv med dagen, og takke for hjelpen.

- Jeg likte dem best før de ble populære
Alle har vel hatt et band, en forfatter eller en kunstner de likte før de ble oppdaget av "folk flest". Nirvana før Smells Like Teen Spirit, Metallica med Cliff Burton på bass, Iron Maiden med Paul Di`Anno på vokal, Wicked Lester før de byttet navn til Kiss ... 

- Jeg likte dem best før de ble populære.

Mye tyder på at det er akkurat der vi er i dag, etter to år og to dagers drift. Dette folkens er altså tidspunktet dere, våre aller nærmeste, kommer til å se tilbake på og tenke ...

- Revir var best før de ble så jævla kommerse.

Fotoutstillingen med Helge Ingstads bilder går mot slutten i disse dager

 

To år og to dager
12. mai 2016 åpnet Revir dørene i Storgata 21-23/Folketeaterpassasjen, vi er altså i dag ganske nøyaktig to år og to dager gamle. Det har vært to krevende, utfordrende, morsomme, interessante, innholdsrike og nervepirrende år. Etter det første året var vi langt fra sikre på om Revir hadde livets rett. Selv om entusiasmen var stor i vår indre krets var jaggu ikke omsetningen mye å skryte av, såpass ærlige kan vi være. I løpet av år nummer to har vi hatt en utrolig vekst, og vi føler oss nå sikre på at det er en plass i markedet for en sær liten snåling som Revir tross alt er.

Høsten 2017 hadde vi utstilling med akvareller fra boken Småviltguiden av Øivind Egeland


Ikke solgt skinnet ennå
Når det er sagt har vi ikke lagt ut skinnet for salg riktig ennå. Selv om bjørnen definitivt befinner seg innenfor skuddhold har vi ikke fyrt av det endelige skuddet. Det gjenstår ennå litt for at vi skal kunne erklære Revir for en ubetinget suksess. Isen under oss er fortsatt tynn, men vi er på vei mot trygg is, og det føles utrolig bra.

Selv om veksten er betydelig er vi fortsatt der at våre kunder føles som omgangsvenner. En herlig eklektisk gjeng omgangsvenner, for å si det mildt. Innenfor en time her en formiddag hadde vi innom en "weird dad" med sykkelhjelm og bukse-clips, to skatende russejenter, en lettere paranoid prepper, tre normcore hipstere og en ivrig villsvinjeger. Vår populære ulvekopp med sitatet "Wolves don´t lose sleep over the opinions of sheep" har vi solgt til både ulvemotstandere fra byn og ulveentusiaster fra bygda ... og vice versa. Hos oss føler åpenbart særingene seg hjemme, og ingenting gjør oss gladere.

I vår lanserte vi våre bushcraft-kurs i samarbeid med Espen Evensen, Mathias Ekornås og Bodil Gilje. Her et bilde fra utviklingen av kurset. Foto: Magnus Jørgensen.

 

Butikk med sideprosjekter, eller sideprosjekter med butikk?
I over to år har vi altså holdt på med denne lille turbutikken nedi Storgata, og en jævlig masse sideprosjekter knyttet til den. Bushcraft-kurs, bruktmarkeder, Bindinglaus-bygging, jegerprøven, snowboardfilm-premierer, Helge Ingstad-utstilling, brett-kunst, fiskeforedrag, tattoverings-pop up, turskøyte-uker, knivsliping, vernissager, fester og anna moro. Det er ikke godt å si hva som er vår primærsatsning, men vi tror det er denne sprikende helheten som er oss.

Sommeren 2017 var vi vertskap for utstillingen Ethos - Art in snowboarding med denne gjengen. Foto: Tom Greenhill

 

Ingen nevnt, ingen glemt
Vi hadde egentlig tenkt å benytte anledningen til å ramse opp navna på alle dere som har bidratt til å holde oss flytende disse to åra. Leverandører, produsenter, kursholdere, foredragsholdere, ambassadører, entusiaster, familie, venner, faste kunder, kunstnere, fotografer og hangarounds, men det ble en alt for omfattende liste og frykten for å glemme noen ble for stor. Uten støtten, entusiasmen, risen, rosen, rådene og hjelpen fra dere hadde vi ikke kunnet gå inn i år nummer tre med den optimismen og klokketrua på prosjektet vårt som vi nå gjør.

Roger Eugen Poliakov Egseth viste utstillingen Limbo høsten 2016. Foto: Carsten Aniksdal.

Fremover i alle retninger
Selv om hverdagen vår er sterkt preget av at vi vil langt mer enn vi får til, er hver dag vi får holde på med dette prosjektet preget av begeistring. Og selv om vi, mot formodning, skulle oppleve stor kommersiell suksess i årene fremover vil vi fortsatt være et sted der dere, nerdene, raringene og de sterke personlighetene føler dere hjemme.

Her fra like før åpningsfesten 12. mai 2016. St. Hallvard i glassene og Pål Laukli på veggene. 

Og med det folkens takker vi for to fantastiske år

High five for fortsettelsen.

Revir


Også i SISTE FRA MAGASINET

Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon
Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon

Hos Revir handler friluftsliv om mer enn prestasjon og konkurranse. Vi tror på å være til stede i øyeblikket, nyte naturen og ta del i de små eventyrene som omgir oss hver dag.
Les mer
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd

Med dagens råd fra myndighetene om å kunne klare oss selv i en uke, er det en perfekt anledning til å utforske hva vi har i skuffer og skap.
Les mer
Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer