Lars og Lars i Reviret #7 - Fra Helge Ingstad´s Canada til et tjern i Nordmarka

Lars og Lars i Reviret #7 - Fra Helge Ingstad´s Canada til et tjern i Nordmarka

Fra Helge Ingstads vinterkvarter i Canada til et lite tjern i Nordmarka. Lars og Lars i Reviret #7 Onsdag 25. april byr på store geografiske og tematiske sprang. 

Lars og Lars i Reviret - Fra Helge Ingstad´s Canada til et tjern i Nordmarka
Sted: Revir Oslo/Clarion Hotel Folketeateret
Dato: Onsdag 25. april, 2018.
Klokken: 19.00 - 21.00
Pris: 100,-
BILLETTER

 


Følg arrangementet på
FACEBOOKHELGE INGSTAD - FUNNET AV VINTERKVARTERET
Vi skal innom pelsjeger-vinterkvarteret til Helge Ingstad i Canada, og historien om hvordan en gjeng kompiser fra Romerike fant dette mytologiske stedet i 2013, etter fem års nitidige studier av kart, historier og tekster. Vidar Bruun, fra Jessheim, Christian Engelschiøn fra Hurdal og Peter Engelschiøn fra Eidsvoll forteller om de to ekspedisjonene til den Canadiske villmarka i Helge Ingstads fotspor. Dette er tre karer som har fordypet seg grundig i Ingstad-materien.

– Vi begynte med et areal på størrelse med halve Sør-Norge og en bok vi ikke riktig helt visste om vi kunne stole på. Vi snakket med Ingstad-familien. Vi fikk innsyn og kopier av tidligere upubliserte bilder. Min bror Peter satte seg grundig inn i bokens geografiske antydninger. Jeg, Christian, satte meg grundig inn i kart og bilder. Det store spørsmålet var: hvor kunne det tenkes at Helge Ingstad hadde sitt vinterkvarter, den legendariske leiren i kapittelet «Alene på tundraen» i boken «Pelsjegerliv» ? (Christian Engelschiøn, Romerikes Blad, 07.08.2013)

 NORDMARKA - FLUEFISKE I NÆROMRÅDET

Så er det tilbake til nære, og kjære omgivelser i Nordmarka. Det nærmer seg sesong. Isen vil slippe taket – før eller siden. Hva er mer naturlig enn en gjennomgang av hva fluefiskerne har i vente i skogområdene rundt hovedstaden fram mot sommeren?!

Hvilke insekter klekker når og hvor og hva skal til for å treffe?
Lars Nilssen forteller om sine erfaringer ...HISTORIEN OM TJERNET
OFA kom med ny kartbok i 2017. Malen er den samme som tidligere, men nytt av året er den heftige omtalen av enkelte vann og tjern utenfor OFA-området. Særlig et lite tjern nordøst i skogen, blir gang på gang trukket fram som viden kjent for sine store ørreter.

I kveld vil historien til dette tjernet bli fortalt - og hvorfor det fram til 2017 huset et knippe flotte fisker.

lars nilssen, lars og lars


Også i SISTE FRA MAGASINET

FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

«LYO dyrker idag frukter og urtene på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.»
Les mer
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

– Det er selvsagt en total selvmotsigelse å gi ut en podkast på LP, innrømmer Randulf Valle, stemmen bak Podkasten Uteliv som nettopp har sluppet episode 200 eksklusivt på vinyl – med Moddi som musikalsk gjest og samtalepartner.
Les mer
Podkasten Uteliv Live på Revir – hør podkastene!
Podkasten Uteliv Live på Revir – hør podkastene!

I forrige uke ble det spilt inn to live podkast med Randulf Valle og Podkasten Uteliv her på Revir. Den første episoden handler om Grønland og Nordvestpassasjen med polarguide Bengt Rotmo. Den andre om Roald Amundsens verste år, med Tor Bomann-Larsen og Anders Bache. Nå kan du høre opptakene!
Les mer