Lars og Lars i Reviret #7 - Fra Helge Ingstad´s Canada til et tjern i Nordmarka

Lars og Lars i Reviret #7 - Fra Helge Ingstad´s Canada til et tjern i Nordmarka

Fra Helge Ingstads vinterkvarter i Canada til et lite tjern i Nordmarka. Lars og Lars i Reviret #7 Onsdag 25. april byr på store geografiske og tematiske sprang. 

Lars og Lars i Reviret - Fra Helge Ingstad´s Canada til et tjern i Nordmarka
Sted: Revir Oslo/Clarion Hotel Folketeateret
Dato: Onsdag 25. april, 2018.
Klokken: 19.00 - 21.00
Pris: 100,-
BILLETTER

 


Følg arrangementet på
FACEBOOKHELGE INGSTAD - FUNNET AV VINTERKVARTERET
Vi skal innom pelsjeger-vinterkvarteret til Helge Ingstad i Canada, og historien om hvordan en gjeng kompiser fra Romerike fant dette mytologiske stedet i 2013, etter fem års nitidige studier av kart, historier og tekster. Vidar Bruun, fra Jessheim, Christian Engelschiøn fra Hurdal og Peter Engelschiøn fra Eidsvoll forteller om de to ekspedisjonene til den Canadiske villmarka i Helge Ingstads fotspor. Dette er tre karer som har fordypet seg grundig i Ingstad-materien.

– Vi begynte med et areal på størrelse med halve Sør-Norge og en bok vi ikke riktig helt visste om vi kunne stole på. Vi snakket med Ingstad-familien. Vi fikk innsyn og kopier av tidligere upubliserte bilder. Min bror Peter satte seg grundig inn i bokens geografiske antydninger. Jeg, Christian, satte meg grundig inn i kart og bilder. Det store spørsmålet var: hvor kunne det tenkes at Helge Ingstad hadde sitt vinterkvarter, den legendariske leiren i kapittelet «Alene på tundraen» i boken «Pelsjegerliv» ? (Christian Engelschiøn, Romerikes Blad, 07.08.2013)

 NORDMARKA - FLUEFISKE I NÆROMRÅDET

Så er det tilbake til nære, og kjære omgivelser i Nordmarka. Det nærmer seg sesong. Isen vil slippe taket – før eller siden. Hva er mer naturlig enn en gjennomgang av hva fluefiskerne har i vente i skogområdene rundt hovedstaden fram mot sommeren?!

Hvilke insekter klekker når og hvor og hva skal til for å treffe?
Lars Nilssen forteller om sine erfaringer ...HISTORIEN OM TJERNET
OFA kom med ny kartbok i 2017. Malen er den samme som tidligere, men nytt av året er den heftige omtalen av enkelte vann og tjern utenfor OFA-området. Særlig et lite tjern nordøst i skogen, blir gang på gang trukket fram som viden kjent for sine store ørreter.

I kveld vil historien til dette tjernet bli fortalt - og hvorfor det fram til 2017 huset et knippe flotte fisker.

lars nilssen, lars og lars


Også i SISTE FRA MAGASINET

Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon
Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon

Hos Revir handler friluftsliv om mer enn prestasjon og konkurranse. Vi tror på å være til stede i øyeblikket, nyte naturen og ta del i de små eventyrene som omgir oss hver dag.
Les mer
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd

Med dagens råd fra myndighetene om å kunne klare oss selv i en uke, er det en perfekt anledning til å utforske hva vi har i skuffer og skap.
Les mer
Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer