GRILL & BBQBIBELEN - LAMMERIBBE

GRILL & BBQBIBELEN - LAMMERIBBE

Vi har akkurat fått inn Grill & BBQ-Bibelen, og drar i gang grillsesongen med en smakebit fra denne praktboka. Lammeribbe med mynte og hvitløk bør bli helgas høydepunkt.

Lammeribbe med mynte og hvitløk
1 Lammeribbe (slagside av lam) til 2-3 pers.
2 fedd hvitløk
1 neve mynte
1 spiseskje soyasaus
Olje
Pepper

Kjernetemperatur 82 grader

Lokal og god råvare
Det produseres for mye lammekjøtt i Norge sies det, så vi gjør vårt og slår et slag for en fantastisk, lokal råvare. Norsk lam er knallbra og er så å si alltid økologisk. Ribba er ikke det mest vanlige stykket, men det har bra med fettmarmorering og blir supergodt på grillen. Den kan grilles med og uten ben, her tar vi vekk ribbeina og ruller den med krydder inni.

Slik gjør du:
Skjær løs ribbeina så du kun sitter igjen med kjøttet.

grilltips


Jevne flater ruller best
Legg ribba med skinnsiden ned. Bank gjerne kjøttet litt så får du en jevnere flate når du ruller den etterpå. Lag en marinade av olje, 2 fedd hvitløk (hakket), en neve mynte (hakket), en spiseskje soyasaus, pepper og gni innsiden av kjøttet.
La den gjerne ligge over natta
Rull ribba og knyt igjen med hyssing (ikke plastbasert tråd). Gni utsiden med salt og pepper og la gjerne ligge i kjøleskapet over natta (hvis du har tid). Det er altså bare å forberede lørdagsgrillinga allerede på fredags ettermiddag (red. anm).

grilling

På grillen
Legg ribba på grillen på indirekte varme. Ca 120 grader. Griller du med kull eller gassgrill så brenn litt treflis av eik eller annet hardt tre i kullet/over gassbrenneren for å tilføre røyksmak.

Snu på ribba underveis.
Bruk steketermometer. Etter ca. 3 timer, eller når den når en kjernetemp på 80 grader er den ferdig. Grill den litt over direkte varme for å få enda bedre stekeskorpe. La ribba hvile litt før du kutter i den.

Server f.eks med en Chimichurry-saus og hjemmelagde hvete-tortillas (oppskrift på dette finner du i boka).

grillribbe


Også i SISTE FRA MAGASINET

Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer
Revir Introduserer Blundstone Boots
Revir Introduserer Blundstone Boots

Vi er glade for å introdusere et ikonisk merke til vårt sortiment: Blundstone.
Les mer
Den første vårnatta ute
Den første vårnatta ute

For å sikre en vellykket natt under stjernene, er det viktig å ha riktig utstyr med seg. Her er noen essensielle ting å huske på:
Les mer