GRILL & BBQBIBELEN - LAMMERIBBE

GRILL & BBQBIBELEN - LAMMERIBBE

Vi har akkurat fått inn Grill & BBQ-Bibelen, og drar i gang grillsesongen med en smakebit fra denne praktboka. Lammeribbe med mynte og hvitløk bør bli helgas høydepunkt.

Lammeribbe med mynte og hvitløk
1 Lammeribbe (slagside av lam) til 2-3 pers.
2 fedd hvitløk
1 neve mynte
1 spiseskje soyasaus
Olje
Pepper

Kjernetemperatur 82 grader

Lokal og god råvare
Det produseres for mye lammekjøtt i Norge sies det, så vi gjør vårt og slår et slag for en fantastisk, lokal råvare. Norsk lam er knallbra og er så å si alltid økologisk. Ribba er ikke det mest vanlige stykket, men det har bra med fettmarmorering og blir supergodt på grillen. Den kan grilles med og uten ben, her tar vi vekk ribbeina og ruller den med krydder inni.

Slik gjør du:
Skjær løs ribbeina så du kun sitter igjen med kjøttet.

grilltips


Jevne flater ruller best
Legg ribba med skinnsiden ned. Bank gjerne kjøttet litt så får du en jevnere flate når du ruller den etterpå. Lag en marinade av olje, 2 fedd hvitløk (hakket), en neve mynte (hakket), en spiseskje soyasaus, pepper og gni innsiden av kjøttet.




La den gjerne ligge over natta
Rull ribba og knyt igjen med hyssing (ikke plastbasert tråd). Gni utsiden med salt og pepper og la gjerne ligge i kjøleskapet over natta (hvis du har tid). Det er altså bare å forberede lørdagsgrillinga allerede på fredags ettermiddag (red. anm).

grilling

På grillen
Legg ribba på grillen på indirekte varme. Ca 120 grader. Griller du med kull eller gassgrill så brenn litt treflis av eik eller annet hardt tre i kullet/over gassbrenneren for å tilføre røyksmak.

Snu på ribba underveis.
Bruk steketermometer. Etter ca. 3 timer, eller når den når en kjernetemp på 80 grader er den ferdig. Grill den litt over direkte varme for å få enda bedre stekeskorpe. La ribba hvile litt før du kutter i den.

Server f.eks med en Chimichurry-saus og hjemmelagde hvete-tortillas (oppskrift på dette finner du i boka).

grillribbe


Også i SISTE FRA MAGASINET

Hvem er denne karen, med skjegg og lue på?
Hvem er denne karen, med skjegg og lue på?

Siden ny-åpningen av Revir i Hegdehaugsveien har tusenvis av kunder spurt seg følgende spørsmål: «Hvem i all verden er den staute, blide karen som tar imot her denne trivelige sjappa?» Fortvil ikke lenger alle dere som spør, vi er glade over endelig å kunne presentere vår butikksjef VEGAR RUUD for venner av Reviret.
Les mer
HARRFISKE: Men fluefiskesesongen var ikke over!
HARRFISKE: Men fluefiskesesongen var ikke over!

Norske fluefiskere har det som regel ganske greit. Fra isen sprekker til midten av september kan man stort sett vime rundt i skog og mark med fluestanga parat og treffe på en vakende ørret uten å måtte ha Fetter Anton-aktig flaks eller spesielle egenskaper.
Les mer
TOPPKNYTT MEITESTANG 6,3m
TOPPKNYTT MEITESTANG 6,3m

I en tid hvor alt går på høygir og i en verden hvor teknologien har kommet milevis er det ofte deilig å finne tilbake til det enkle. Det nostalgiske. Og hva er vel da bedre enn å ta med seg en toppknytt meitestang og føle litt på den barnslige gleden ved å kjenne et napp for så å dra opp en fisk?
Les mer