POLYMATEN, SPESIALISTEN OG DILETTANTEN GIKK INN PÅ EN BAR ...

POLYMATEN, SPESIALISTEN OG DILETTANTEN GIKK INN PÅ EN BAR ...

Her på Revir får vi ofte skryt for å kunne det vi driver med. Dette er for så vidt sant, men det kan godt nyanseres en smule.

Vi er først og fremst en gjeng entusiaster med stor interesse for det vi holder på med, og hver enkelt av oss kan ganske mye om sitt spesialområde, men samtidig lefler vi jo alle med ting vi ikke har fullt så god greie på. Om vi dermed er polymater eller dilettanter får andre vurdere, men heldigvis har vi spesialister å ty til når det kreves.

bodil gilje splitboard
Bodil er definitivt svært kompetent på en rekke Revir-områder, men ikke splitboarding, der er hun fortsatt nybegynner. Likevel har hun etter flere turer på fjellet noen viktige erfaringer å dele, som mer erfarne splitboardere kan ha glemt.

ZE RENNESSANSE ZEITGEIST
Men, dette er vel nesten et slags tegn i tiden, at mange leker med alle mulige aktiviteter. Snowboardere er blitt fluefiskere, og jegere har fått det for seg at snowskate ser gøy ut. Ivrige fjellklatrere har fått øynene opp for bikepacking og blandeveissykling, og skatere melder seg på våre bushcraft-kurs.

Vi liker å se på Revirkunden, og oss selv, litt som renessansemannen/kvinnen/transpersonen - hen har gjerne boden full av utstyr til alle mulige aktiviteter, og behersker disse på et helt akseptabelt nivå. Noen er eksperter på noe, men nybegynnere på andre ting. Andre igjen er entusiastiske middelhavsfarere på en rekke forskjellige områder; øksekasting, stisykling, padling og snowskate. En rekke ulike leker, og den lekne tilnærmingen til dem er fellestrekket.

bikepacking hardangervidda
John Harald har vært sykkelentusiast hele livet, men har ikke mange langturer å skryte av. En langtur fra østlandet til vestlandet ga mange nyttige erfaringer om lettvektsutstyr, og utstyrspakking.

MYE OM NOE, LITT OM ALT
Adrian og John har i det siste satt seg fore å gi fluefiske et tappert forsøk og ble med Rickard på fisketur. Adrian ga umiddelbart uttrykk for stor entusiasme, John lurte på om ikke garn ville være mer effektivt!?

adrian fluefiskeAdrian har fisket hele livet, men ikke med flue. Her er han med Rickard på "kurs" og fikk innblikk i det meditative aspektet ved å feste flua i treet bak. En av mange erfaringer han nå kan dele med andre nybegynnere.

NYBEGYNNERE HAR FERSKE ERFARINGER SOM ERFARNE HAR GLEMT
Målsetningen er uansett at flere av oss skal kunne gi gode råd til kunder som skal i gang med aktiviteter vi selger utstyr til. Er du allerede en noenlunde kompetent fluefisker er det gjerne Simen, Ola eller Rickard du skal snakke med, men som nybegynner kan det jo være nyttig å utveksle nyervervede erfaringer med en av oss andre som er ferskinger i faget.

John har, etter nylig gjennomført kastekurs med Dag Midtgård, akkurat funnet ut at det kan lønne seg med litt tyngre line på fluestanga dersom man er fersking i fluefiskefaget. Han sliter fortsatt med å feste flua, for ikke å snakke om fluefisketerminologien, men begynner å få dreis på kastene … neida, det trengs nok mer øving.

GREYS LAGER SVÆRT BRA, OG FORNUFTIG PRISET UTSTYR

FLUEFISKE REVIR

GENERALISTEN TRENGER SPESIALISTEN
Men, når generalisten skal fordype seg i ukjent farvann trengs losen, eller spesialisten om du vil. Selv om vi på Revir er brukbart kompetente på en rekke felt, når vi ikke nerden til knærne når det kommer til tung fordypning.

Derfor har vi gjennom flere år knyttet til oss folk som er spesialister på sine spesifikke felt. Jacob Weisæth på knivmaking og sliping, Espen og Mathias på bushcraft, og gjennom flere år Lars Nilssen på fiske - for å nevne noen få.

espen evensenEspen Evensen er vår Yoda innenfor survival, og en trygg los gjennom våre bushcraft-kurs. 

DAG MIDTGÅRD - MIDGAR FLYFISHING
For å bygge opp vår egen kompetanse rundt fluefiske, og dele dette med våre renessansekunder har vi slått oss sammen med Dag Midtgård for å kunne tilby en rekke ulike fiskeaktiviteter utover sommeren og videre fremover.

Dag har drevet med fluekastekurs siden 1994. Han har utviklet fluefiskeutstyr sammen med Talon, CF Burkheimer og Cortland fra nittitallet og frem til i dag. Og siden 2006 har han drevet fluebindefabrikk med tolv heltidsansatte i Kenya.

Dag er definitivt spesialist.

dag midtgård midgar fluefiske

Til hverdags jobber Dag som PT på Sats i Fredrikstad og har utdannelse i dette fra Norges Idrettshøgskole. Alt dette til tross turde vi ikke «usett» anta at kursene hans var noe for oss og våre kunder, så vi sendte John på kastekurs med lånt stang og godt humør.

Det var altså her John fikk et pro-tip om å rigge stanga med litt tyngre line for nybegynnere, og med det en ypperlig anledning til å skylde på utstyret for egen tilkortkommenhet.

FLUEFISKE REVIR

POLYMATEN, SPESIALISTEN OG DILETTANTEN GIKK INN PÅ EN BAR ...
Revir-baren, på begge sider av kjøpmannsdisken, er altså full av polymater, spesialister og dilettanter som alle går over ens, og drar nytte av hverandre. Vi er rett og slett i et gjensidig avhengighetsforhold.

Og når vi får en kunde på besøk som kan mer enn oss om noe vi driver med så er entusiasmen vår stor over å kunne lære enda mer - enten det dreier seg om stålkvaliteter i svenske økser eller postapokalyptiske survival-strategier.

Revir har, som kjent, de beste kundene.

REVIR OSLO

VI STARTER FORSIKTIG OPP MED AKTIVITETER
Kastekursene med Dag og bushcraft-kursene med Revir bushcraft er de første aktivitetene vi starter opp med i sommer etter en krevende vår for oss alle. Vi kommer til å vektlegge tiltak knyttet til covid-situasjonen, og følger anbefalinger fra gjeldende øvrigheter.

 

 

LES MER OM KASTEKURSENE MED DAG MIDTGARD

LES MER OM BUSHCRAFTKURSENE HER


Også i SISTE FRA MAGASINET

Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd

Med dagens råd fra myndighetene om å kunne klare oss selv i en uke, er det en perfekt anledning til å utforske hva vi har i skuffer og skap.
Les mer
Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer
Revir Introduserer Blundstone Boots
Revir Introduserer Blundstone Boots

Vi er glade for å introdusere et ikonisk merke til vårt sortiment: Blundstone.
Les mer