FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

Som den matglade gjengen vi er, har gjengen i Revir ALLTID søkt seg mot det beste, meste næringsrike og praktiske innen turmat. Vi har valfartet til produsenter, vært på messer og kartlagt regler for import og produksjon — alt for å kunne tilby likesinnede et deilig turmåltid, enten du er på din første nærtur, eller største ekspedisjon.


«LYO dyrker idag frukter og urtene på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.»

Da vi ramla borti, for oss ukjenet LYO, på messe i Tyskland for noen måneder siden var vi naturligvis skeptiske til om vi ville lære noe nytt, men samtidig naivt optimistiske og med et åpent sinn. Og godt var det!!


På standen til LYO sto nemlig ikke bare en gjeng med trivelige folk, her var både datter og svigersønn av grunnleggerne bak merket — og de fortalte oss om historien bak brandet, maten, om sin forkjærlighet for norsk natur og ikke minst: forførte oss med smaksprøver på spennende, gjennomprøvde og DEILIG retter vi bare har drømt om tidligere.

Historien bak


«Alt startet på begynnelsen av 90-tallet da en ingeniør fra Polen fikk ideen om å frysetørke gressløk i bakgården sin...»


Hverken den økonomiske eller politiske situasjonen i Polen lå spesielt godt til rette for oppstartsbedrifter, da forretningsvirksomhet hovedsakelig foregikk på byttemarkeder. Likevel ble deres far en av de største produsentene av frysetørkede urter, frukt og grønnsaker i Europa.


På slutten av 90-tallet begynte noen av de beste polske alpinistene å spørre etter frysetørkede måltider for ekspedisjonene sine. Deres far bestemte seg for å produsere dem bare etter forespørsel og mottok som takk postkort, bilder og interessante historier fra hele verden.
På standen kunne det hyggelige paret fortelle at de vokste opp med selskapet og dets teknologi, men at deres far aldri presset dem til å bli involvert. De studerte begge og fikk erfare helt forskjellige utdanningsløp. Men til slutt ble de begge så begeistret for atmosfæren, filosofien og potensialet i farens arbeid.


«Vi valgte å være en del av virksomheten og satse på å nå et internasjonalt marked.»


LOY dyrker i dag frukter og urter på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.


«For alle våre produkter bruker vi kun 100% naturlige ingredienser. Vi tilsetter aldri noen form for konserveringsmidler eller kunstige tilsetningsstoffer. Aldri.

Vi er stolte av å dyrke noen frukter, urter og grønnsaker på våre egne marker. Dessuten er alle disse sertifisert som EU-økologiske.»


Produksjonen:

LYO har kontroll på hele produksjonsprosessen, fra frø til ferdige produkt. ISO-sertifiserte kvalitetssystemer kontrollerer alle produkter gjennom dyrking og produksjonsprosessen til endelig levering.


Før frysetørking blir alle måltider forberedt og kokt i små partier på kjøkkenet. Hvert LYO-måltid er 100% frysetørket, og produksjonsanlegget har brukt denne metoden siden 1992.


LYO driver med kontinuerlig produktutvikling, leker med ingredienser, eksperimenterer, lager mat, frysetørker og smaker.

Sortimentet består idag av alt fra frokost, supper og hovedmåltider til snacks og smoothie-pulver. Menyen deres vokser stadig og hvert år kommer det nye smaker og ingredienser. Fra klassikere som Beef Stroganoff til veganske, glutenfrie, laktosefrie, sofistikerte måltider som Nettle Curry.

Rå frukt- og grønnsakspulver blir de ultimate sportsdrikker uten sukker eller tilsetningsstoffer, bare ren natur i perfekte proporsjoner. 

Norgesvenner

LYO praktiserer det de forkynner: Teamet bak elsker å vandre, klatre, stå på ski og padle kajakk. Favorittdestinasjonen er faktisk Norge, som de har et varmt forhold til. Spesielt har de en inngående kjennskap til området rundt Jostedalsbreen og Sogndal.


«I et forsøk på å gjenspeile vår dype respekt for naturen, har vi valgt å produsere bare 100% naturlig mat med minst mulig karbonavtrykk. Resultatet er et unikt tilbud på markedet for friluftsmat med respekt for ingredienskvalitet og smak. LYO er det eneste merket som ikke bare lager mat og frysetørker, men også dyrker og prosesserer råvarer.» forteller teamet med stor «passion»..

Er det rart vi ble forelsket??

Produktene

Maten er rask å forberede, så du kan bruke tiden din på å nyte - ikke mekke. LYO produkter er fri for konserveringsmidler, men kan oppbevares lenge.


Det er kun naturlige ingredienser, og vi har prosessen ivaretar smak, sekstur og næringsstoffer. Dette er funksjoner og verdier vi i Revir kan stille oss bak 100%. Når teamet bak i tillegg er topp folk med kunnskap og ballast innen aktivt friluftsliv var det enkelt å velge seg LYO som ny favoritt.


Kom innom Revir og ta med deg et spennende måltid til din neste tur, uansett om den er lang, kort, bratt, lat, lang eller vanskelig. Digg mat løfter ALLE naturopplevelser!


Også i SISTE FRA MAGASINET

Den første vårnatta ute
Den første vårnatta ute

For å sikre en vellykket natt under stjernene, er det viktig å ha riktig utstyr med seg. Her er noen essensielle ting å huske på:
Les mer
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

– Det er selvsagt en total selvmotsigelse å gi ut en podkast på LP, innrømmer Randulf Valle, stemmen bak Podkasten Uteliv som nettopp har sluppet episode 200 eksklusivt på vinyl – med Moddi som musikalsk gjest og samtalepartner.
Les mer
Podkasten Uteliv Live på Revir – hør podkastene!
Podkasten Uteliv Live på Revir – hør podkastene!

I forrige uke ble det spilt inn to live podkast med Randulf Valle og Podkasten Uteliv her på Revir. Den første episoden handler om Grønland og Nordvestpassasjen med polarguide Bengt Rotmo. Den andre om Roald Amundsens verste år, med Tor Bomann-Larsen og Anders Bache. Nå kan du høre opptakene!
Les mer