24 mai, 2020

Vi fortsetter glamping-vibesene fra forrige ukes baketips (sjekk Instagram) til et drinktips på tampen av helga, basert på «man tager hvad man haver» og koker i hop noe digg.

TEQUILA SOUR SKAU STYLE

MULTIKULTURELL FORFRISKNING
Det vi tilfeldigvis hadde for hånden var tilgang til nydelige rabarbra, en krukke Morgenstund skauhonning, noen sitroner og en god klunk kvalitetstequila.

Vi kan nok finne på å droppe sitronen, og bytte tequilaen med lokalt brennevin ved en senere anledning, men vi er da ikke helt antiglobalister her, selv om vi er glad i de nære ting.

JAMES BRAND ADLER AXE

RABARBRASIRUP 
Fremgangsmåten gikk i korte trekk ut på å koke ned en sirup bestående av en fem, seks rabarbrastilker, litt vann og ganske mye honning, eller uanstendige mengder honning, om sant skal sies.

Dette skal bli søte greier, så en knapp del vann til tre deler honning bør gjøre nytten.

SKAU MORGENSTUND HONNING REVIR OSLO

LAG RIKELIG MED SIRUP, DEN KAN LAGRES
Vi bommet litt med vannet og sirupen måtte kokes ned litt lenger enn planlagt for formålet. Det skader ikke å koke opp mer sirup enn du trenger for drinken, dette kan oppbevares en god stund.

SKAU HONNING KELLY KETTLE

VELEGNET VESSEL
Drinkene ble mixet oppi en Revir+EcoVessel Boulder drikkeflaske som er perfekt for formålet da den holder isbitene kalde lenge, og er utstyrt med uttagbar tesil.

Heller man drinken oppi Boulder vil man også kunne nyte den rett fra flaska gjennom dagen. Nydelig avkjølt, og delikat filtrert. En herlig forfriskning, som selvsagt også kan nytes uten alkohol.

ECO VESSEL BOULDER REVIR

ENTUSIASTISK SLUMPING
Når det kommer til blandingsforhold gikk det på slump, vi er tross alt ikke fagfolk, bare glade entusiaster. Men, om du tar to deler tequila, en og en halv del rabarbrasirup og en del sitronjuice så har du et utgangspunkt.

Altså, omtrent sånn:
2 deler egnet brennevin (tequila, bourbon, vodka, cognac, heimbrent).
1,5 del rabarbrasirup 
1 del sitronjuice

Men, smak gjerne underveis, det her som ved all matlaging.

TEQUILA REVIR

MANGLET EGGEHVITE
En klassisk sour skal vel strengt tatt ristes med litt eggehvite, for å få den rette sour-skumtoppen, men det hadde vi ikke for hånden. Likevel ble det et ganske så lekkert skumlag på denne fortreffelige miksen. 

ECO VESSEL REVIR

LOKALT OG EKSOTISK I SKJØNN FORENING
Miksen ble ristet godt og silt gjennom tesilen på drikkeflasken. Ut kom det en lekker og forfriskende vårdrink som smakte syrlig av rabarbra og sitron, søtlig avrundet av skauhonning med et eksotisk tilsnitt fra tequilaen.

eco vessel tequila

SALT OG PEPPER SETTER PRIKKEN OVER I´ EN
Et pro-tip er å ha et par saltkorn oppi, det demper bitterheten og fremhever de andre smakene. Og om du kverner litt pepper over får du litt kontrast i drinken.

tequila skau morgenstund skogshonning

SJEKK UT PRODUKTENE FRA ARTIKKELEN
Nedover her har vi samlet noen av produktene vi har brukt i artikkelen, spriten og rabarbraen må man skaffe selv, koie å campe i har vi heller ikke i sortimentet ennå, men det får vi se på etter hvert. 

 

John Harald Knutsson
John Harald Knutsson



Også SISTE FRA MAGASINET

5 TING Å HUSKE PÅ HVIS DU SKAL UTFORSKE NATUREN I SOMMER
5 TING Å HUSKE PÅ HVIS DU SKAL UTFORSKE NATUREN I SOMMER

22 juni, 2020

I år er sommeren der du endelig skal utforske den norske naturen. Samboer'n har gått med på å bruke alle feriepengene på nytt turutstyr og hele fellesferien skal dere tråle stiene til Den Norske Turistforening, på leiting etter «unike» teltplasser og opplevelser…
Les Mer
TELTSESONG - HEIMPLANET
TELTSESONG - HEIMPLANET

18 juni, 2020

Heimplanet-spiren ble sådd på en surfetur til Portugal i 2003. Stefan og Stefan, to tyske surfere, var lei av å sette opp og ta ned teltene hver gang de flyttet fra spot til spot langs kysten.
Les Mer
ULTRALETT HOBO STOVE I TITAN
ULTRALETT HOBO STOVE I TITAN

16 juni, 2020

Lixada Titanium Hobo Stove er en ultralett portabel bålplass - perfekt til koking og steking på tur. Kvist og kvast blir brensel til matlaging, den etterlater ingen spor i naturen og gir effektiv rask varme.
Les Mer

Bli med i vårt nyhetsbrev