24 mai, 2020

Vi fortsetter glamping-vibesene fra forrige ukes baketips (sjekk Instagram) til et drinktips på tampen av helga, basert på «man tager hvad man haver» og koker i hop noe digg.

TEQUILA SOUR SKAU STYLE

MULTIKULTURELL FORFRISKNING
Det vi tilfeldigvis hadde for hånden var tilgang til nydelige rabarbra, en krukke Morgenstund skauhonning, noen sitroner og en god klunk kvalitetstequila.

Vi kan nok finne på å droppe sitronen, og bytte tequilaen med lokalt brennevin ved en senere anledning, men vi er da ikke helt antiglobalister her, selv om vi er glad i de nære ting.

JAMES BRAND ADLER AXE

RABARBRASIRUP 
Fremgangsmåten gikk i korte trekk ut på å koke ned en sirup bestående av en fem, seks rabarbrastilker, litt vann og ganske mye honning, eller uanstendige mengder honning, om sant skal sies.

Dette skal bli søte greier, så en knapp del vann til tre deler honning bør gjøre nytten.

SKAU MORGENSTUND HONNING REVIR OSLO

LAG RIKELIG MED SIRUP, DEN KAN LAGRES
Vi bommet litt med vannet og sirupen måtte kokes ned litt lenger enn planlagt for formålet. Det skader ikke å koke opp mer sirup enn du trenger for drinken, dette kan oppbevares en god stund.

SKAU HONNING KELLY KETTLE

VELEGNET VESSEL
Drinkene ble mixet oppi en Revir+EcoVessel Boulder drikkeflaske som er perfekt for formålet da den holder isbitene kalde lenge, og er utstyrt med uttagbar tesil.

Heller man drinken oppi Boulder vil man også kunne nyte den rett fra flaska gjennom dagen. Nydelig avkjølt, og delikat filtrert. En herlig forfriskning, som selvsagt også kan nytes uten alkohol.

ECO VESSEL BOULDER REVIR

ENTUSIASTISK SLUMPING
Når det kommer til blandingsforhold gikk det på slump, vi er tross alt ikke fagfolk, bare glade entusiaster. Men, om du tar to deler tequila, en og en halv del rabarbrasirup og en del sitronjuice så har du et utgangspunkt.

Altså, omtrent sånn:
2 deler egnet brennevin (tequila, bourbon, vodka, cognac, heimbrent).
1,5 del rabarbrasirup 
1 del sitronjuice

Men, smak gjerne underveis, det her som ved all matlaging.

TEQUILA REVIR

MANGLET EGGEHVITE
En klassisk sour skal vel strengt tatt ristes med litt eggehvite, for å få den rette sour-skumtoppen, men det hadde vi ikke for hånden. Likevel ble det et ganske så lekkert skumlag på denne fortreffelige miksen. 

ECO VESSEL REVIR

LOKALT OG EKSOTISK I SKJØNN FORENING
Miksen ble ristet godt og silt gjennom tesilen på drikkeflasken. Ut kom det en lekker og forfriskende vårdrink som smakte syrlig av rabarbra og sitron, søtlig avrundet av skauhonning med et eksotisk tilsnitt fra tequilaen.

eco vessel tequila

SALT OG PEPPER SETTER PRIKKEN OVER I´ EN
Et pro-tip er å ha et par saltkorn oppi, det demper bitterheten og fremhever de andre smakene. Og om du kverner litt pepper over får du litt kontrast i drinken.

tequila skau morgenstund skogshonning

SJEKK UT PRODUKTENE FRA ARTIKKELEN
Nedover her har vi samlet noen av produktene vi har brukt i artikkelen, spriten og rabarbraen må man skaffe selv, koie å campe i har vi heller ikke i sortimentet ennå, men det får vi se på etter hvert. 

 

John Harald Knutsson
John Harald Knutsson



Også SISTE FRA MAGASINET

SYKKELDEMO HØGEVARDE 1. OKTOBER
SYKKELDEMO HØGEVARDE 1. OKTOBER

20 september, 2020

1. oktober inviterer vi til sykkeldemo i samarbeid med Rocky Mountain. Her får du mulighet til å teste de fleste 2021 modellene, deriblant nye Altitude, Reaper til barn og Powerplay elsykler.
Les Mer
NORGESPREMIERE PÅ ADVENTURE OF THE SPIRIT
NORGESPREMIERE PÅ ADVENTURE OF THE SPIRIT

19 september, 2020

Fredag 2. oktober blir det visning av den prisvinnende filmen Adventure of the Spirit på Høgevarde, med innledningsforedrag av Mathias Ekornaas.
Les Mer
REVIR AVSTIKKER - HØGEVARDE I HØSTFERIEN
REVIR AVSTIKKER - HØGEVARDE I HØSTFERIEN

18 september, 2020

Revir og Høgevarde inviterer til høstmarked og aktivitetsdager ved Lavvoen på Høgevarde torsdag, fredag og lørdag i høstferien, nærmere bestemt 1. -3. oktober.
Les Mer

Bli med i vårt nyhetsbrev