REVIR BUSHCRAFT 2021

REVIR BUSHCRAFT 2021

De begynte med første bushcraft-kurs høsten 2017 – en «pilot» som ble gjennomført i Femundsmarka. Det var der teamet først fant sammen – Espen og Mathias som instruktører, og Revirs egen Bodil som deltaker. Nå har trioen, «The three bushketeers» holdt en rekke kurs sammen de siste fire årene, for alle som vil utforske naturen. Noen av oss i reviret har prøvd oss som deltakere, og tør nesten love at dette er noe du bør bli med på. Meld deg på årets siste kurs her!

 

LANG ERFARING
Instruktørene har lang erfaring og utdanning innen friluftsliv. De blir ledet av Espen Evensen som har over 20 års relevant erfaring innen mestring i naturen og overlevelse – både sommer og vinter. Om Espen er Yoda eller Obi Wan Kenobi er ikke god å si, men han har tatt de unge instruktør-apprentice'ene Mathias Ekornås og Bodil Gilje under sine trygge vinger og skapt en harmonisk balanse mellom ro og dynamikk på bushcraft-kursene de sist fire årene. Siste tilskudd i insturktørteamet er Ivar Lien, som fast vikar. Han har så langt undervist på både høst-, vinter- og vårkurs.

Mathias Ekornås, Bodil Gilje og Espen Evensen (og Ronja).

Diplomutdeling er en høytidelig seremoni på slutten av kurset.

 

Ivar Lien, natur- og friluftsveileder med enorme mengder kunnskap om alt som rører seg i naturen – også det som er spiselig.  

 

MÅLET FOR KURSET
Kurset vi tilbyr høsten 2021 går over en helg, og gjennomføres i skog hvor vi har avtale med grunneier, cirka en time fra Oslo. Målet for kurset er at du skal tilegne deg kunnskap og ferdigheter som gjør deg trygg i naturen. Dersom du allerede har god erfaring fra før kan instruktørene fikse et tilpasset opplegg (dette avklares i forkant av kurset). Vi går igjennom bygging av bivuak/gapahuk, opptenning og vedlikehold av bål, anskaffelse og tilberedning av næring – blant annet fiske uten fiskestang, navigasjon, generelle råd og tips. Første natt tilbringes i en spredt gruppe med felles bålplass, den siste natten har man alenetid. 

Dette er mer enn et overlevelseskurs, det er et kurs i hvordan du kan ha det fint – tett på naturen og tett på deg selv.

Grundig innføring i ulike opptenningsteknikker på bål blir gjennomgått lørdag morgen.

Deltakerne kan velge om de vil bygge egen bivuak av granbar, eller øve på ulike tarpoppsett. 

Fiske, med egenlaget «fiskepinne» har gitt mye fin fangst på disse kursene.

 

 Kanskje er dere så heldige å få servert nystekt bannock-brød ala Bodil ved bålet?

 

OGSÅ FOR NYBEGYNNERE
Dette er en helg for alle. Uansett erfaringsnivå får du muligheten til å flytte egne grenser i sikre omgivelser under veiledning av svært erfarne instruktører. Vi har til gode å oppleve annet enn entusiasme på disse kursene. Deltakerne som melder seg på har alt fra ingen erfaring til mye erfaring, og har ulike ønsker og forventninger – dette prøver vi å tilpasse best mulig til hver enkelt. Andel kvinner og menn som melder seg på er omtrent 50/50.


GENERELL INFO 

  • Det er minimum fem og maks ti deltakere pr. kurs.
  • Hver deltaker må ta med vanlige turklær, en turøks eller sag, en liten turkniv, samt en sekk med eget back-up-utstyr dersom man ønsker å ha tilgang til det. Mer detaljert pakkeliste kommer i forkant av kurset.
  • Kurset vil foregå uten tilgang til mobiltelefon og klokke. Instruktørene har med satellittelefon til bruk i en eventuell nødssituasjon, da det heller ikke er dekning i området.
  • Revir Bushcrafts egen husfotograf sørger for at alle får med seg flotte bilder av opplevelsen i etterkant av helgen. 
  • Tennstål og andre effekter og hjelpemidler får man av oss på kurset.
  • Detaljer rundt pakkeliste, utstyr og transport, med mer utdypes i en egen oppfølgingsmail til alle påmeldte i forkant av kurset.
  • Prisen er kr. 3990,- pr. deltaker, og neste kurs avholdes 20.-22. august 2021
  • NB! Denne høsten er det kun satt opp ett kurs! Neste kurs blir vinterkurs i februar/mars 2022.
  • Oppmøte ettermiddag fredag 20. august, og hjemreise ettermiddag søndag 22. august. Du skal fint kunne jobbe fredag selv om du skal med på kurs, detaljer om dette kan tas med instruktør Bodil Gilje / bodil@revir.no.
  • Send gjerne mail til bodil@revir.no hvis du har flere spørsmål.NB! Påmelding er bindende, men kurset gjennomføres kun ved minst fem påmeldte (er det færre og helgen blir avlyst får du eventuelt pengene tilbake).

Revir Bushcraft
Tett på naturen – tett på deg selv.


Foto: Einar Pfeiffer, Maria Edvardsen, Marte Stensland Jørgensen og Bodil Gilje.


Også i SISTE FRA MAGASINET

Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd

Med dagens råd fra myndighetene om å kunne klare oss selv i en uke, er det en perfekt anledning til å utforske hva vi har i skuffer og skap.
Les mer
Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer
Revir Introduserer Blundstone Boots
Revir Introduserer Blundstone Boots

Vi er glade for å introdusere et ikonisk merke til vårt sortiment: Blundstone.
Les mer