Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

 – Det er selvsagt en total selvmotsigelse å gi ut en podkast på LP, innrømmer Randulf Valle, stemmen bak Podkasten Uteliv som nettopp har sluppet episode 200 eksklusivt på vinyl – med Moddi som musikalsk gjest og samtalepartner.

Plata kan du kjøpe her!

ET NATURLIG VALG
– Podkasten er flyktig av natur. Den sletter seg selv fra telefonen idet du har hørt den ferdig, mens LP-plata er det mest varige lydformatet vi har. De fleste ville vel si at det er grunnen til at de to normalt ikke kombineres. Men jeg har alltid blitt tiltrukket av motsetninger og det er ofte en slags magi i de uvante konstellasjonene, sier han og konkluderer:
 – Noen må gjøre det som ikke fremstår som lurt også.

Randulf har helt siden oppstarten av Podkasten Uteliv for nesten fem år siden tenkt på å gi ut en episode som LP-plate. Men det krevdes litt tenking før det riktige formatet falt på plass.
 – Jeg innså at utgivelsen også burde ha musikalske innslag om man skulle høre den mer enn én gang. Da jeg begynte å lete etter gjester som kunne ha noe å bidra med, både musikalsk og som samtalepartner innen natur og friluftsliv, var ikke veien lang til Moddi. 

En henvendelse på e-post fikk umiddelbart positiv respons, og i fjor vår spente de to på seg skiene og satte kursen inn i Ånderdalen nasjonalpark på Senja. I solveggen på Ånderbu rigget de seg til og spilte inn hver side av plata i ett, sammenhengende opptak. For Randulf, som alltid har hevdet at en podkast hverken kan være for lang eller for smal, var det uvant å forholde seg til en begrensning i overkant av 22 minutter.


ALT I ÉN TAGNING
Samtalen er basert på Moddis tur langs pilgrimsleden mellom Oslo og Trondheim som han gikk sommeren 2021, mens han lagde sanger til en plate underveis. Valget om å spille inn alt i én tagning på en enkel, firesporsopptager var helt bevisst. 
– Vi søkte det autentiske, ikke det perfekte. På slutten av den første siden kan du faktisk høre svakt vindsus i den ene mikrofonen, forteller Randulf som legger til at en strategisk plassert madrass sørget for vindskjerming før de startet opptaket av den andre siden. 

Produksjonstiden var også lengre enn normalt, for etter at episoden var innspilt, mikset og mastret var tiden kommet for å stille seg i køen for vinyltrykking. Det tok noen måneder. Overskuddet fra utgivelsen vil gå til Stiftelsen Medvandrerne.RESULTATET ER RANDULF GODT FORNØYD MED
 – Jeg syns de helt enkle arrangementene kler sangene. Kun stemme, gitar og lyden av en fot som tramper takten. På én av sangene legger forresten Moddi fra seg gitaren også og lar stemmen bære sangen helt alene, nevner podkastverten.

Tre av sangene er dessuten fra en plate som ikke kommer før til våren, og dette blir altså den første muligheten til å høre dem.
 – Kall det gjerne tidenes særeste singel, avslutter Randulf med et smil.


Også i SISTE FRA MAGASINET

Den første vårnatta ute
Den første vårnatta ute

For å sikre en vellykket natt under stjernene, er det viktig å ha riktig utstyr med seg. Her er noen essensielle ting å huske på:
Les mer
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

«LYO dyrker idag frukter og urtene på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.»
Les mer
Podkasten Uteliv Live på Revir – hør podkastene!
Podkasten Uteliv Live på Revir – hør podkastene!

I forrige uke ble det spilt inn to live podkast med Randulf Valle og Podkasten Uteliv her på Revir. Den første episoden handler om Grønland og Nordvestpassasjen med polarguide Bengt Rotmo. Den andre om Roald Amundsens verste år, med Tor Bomann-Larsen og Anders Bache. Nå kan du høre opptakene!
Les mer