12 august, 2021

Revirs egen Emilie Lægreid og sambo Patrick Gade har kastet seg ut i det store padleeventyret – fra huset i Stryn til Emilies hjemby Bergen.

padletur

Snakker ikke flytende kajakk
Padleturen er på ca 300 km, og ingen av de hundeentusiastiske landkrabbene er erfarne kajakkpadlere. Emilie har riktignok padlet en del, men er på ingen måte noen padle-guru. Patrick er helt fersk i baljen, så begge hadde nytte av litt kursing før avreise.

Etter mye pakking, styring og organisering av bikkjepass, la de i vei tirsdag 3. august. Turen startet i knallvær i Stryn og det ble noen lange, fine 3-mils dager ut Nordfjord, i både med og motvind. De melder om alt mulig vær, og vinden blir de ikke klok på, men alt i alt har de vært superheldig med været og det meste har gått etter planen.

padletur

Lytt til gode råd
Noen Revirfølgere har kanskje fått med seg at Emilie ikke er mest kjent for gode risikovurderinger, men denne gang har de lyttet på gode råd om fare for store bølger og mye vær over enkelte krysninger, derfor er det planlagt å kaste seg på ferja over noen av disse. En velfortjent svelepause i trygghetens navn.

Ut av Nordfjord og på vei ned Frøysjøen bestemte de seg for å snu grunnet 10-12 m/s vind rett i fleisen og bølger fra alle kanter – det ble derfor en liten tur med hurtigbåt over de værste krysningene.

padletur

Skumle dyr og spennende strøm
De siste dagene har de padlet med sel, hval og nise, og det har vært helt magisk. Emilie som er livredd papegøyer viser seg å også ha en viss skepsis mot stor "fisk", og kan melde om en smule nervøsitet for å velte, og måtte bade med sel og alt annet stort som svømmer rundt kajakkene. Patrick har vært påpasselig med dorgingen, i frykt for å få noe stort på kroken.

I bekmørke kom de seg helskinnet gjennom nabostrømmen til Kilstrømmen (Norges nest sterkeste saltvannsstrøm) – en interresant (les: spennende) opplevelse som heldigvis gikk uten velt. De sikter seg inn mot mål, uten å rote med null velt-statistikken.

padletur

Snart framme
Etter to lange fantastiske dager i havgapet med en ellevill utsikt ut i det store intet begynner de å nærme seg mål, og regner med å være fremme innen fredag 13. august.

Patrick og Emilie har opprettet instakontoen @flokken_paa_eventyr, som det kan være moro å følge de siste milene – og på fremtidige eventyr.

John Harald Knutsson
John Harald KnutssonOgså SISTE FRA MAGASINET

FØRSTEHJELPSKURS FOR FRILUFTSFOLK OG HYTTELIV
FØRSTEHJELPSKURS FOR FRILUFTSFOLK OG HYTTELIV

20 september, 2021

Lørdag 2. oktober inviterer vi til todelt førstehjelpskurs på Høgevarde med instruktør Marius Baade. Alt innholdet i kursene blir lagt opp mot realistiske situasjoner og gir deg kunnskap som kan gjøre en forskjell!
Les Mer
BÅLSESONG – HVORDAN LAGE DET PERFEKTE TURBÅLET
BÅLSESONG – HVORDAN LAGE DET PERFEKTE TURBÅLET

15 september, 2021

Bålet er en essensiell del av den gode turopplevelsen, og fungerer som et samlingspunkt, et sted for matlaging og ikke minst en behagelig varmekilde.
Les Mer
SUEZ-SALG
SUEZ-SALG

14 september, 2021

I mars satte baljen Ever Given seg fast i Suez-kanalen og forsinket ikke bare sin egen gigantiske last, men de 400 skipene som kom bak også. På grunn av dette har vi fått utstyr levert i september som skulle vært her i april.
Les Mer

Bli med i vårt nyhetsbrev