Vi har åpnet ny butikk i Hegdehaugsveien!

0

Kurven din er tom

Utstyr
 • Revir's eget

 • Gavekort

 • klær
 • Revir's eget

 • 1

  Det er gjennom årene blitt en slags førjulstradisjon her på Revir at skaugubben lager en juleinspirert drink som vi deler med folket.

  Foto: Lise von Krogh

  Dessverre er han ikke særlig etterettelig på måleenhetene, så dette er mer til inspirasjon og egen utforskning enn strikt instruksjon.

  skau morgenstund

  INSPIRERT AV GLØGGOPPSKRIFT
  ... men denne gang er inspirasjonen hentet fra en konkret oppskrift fra en som nok i større grad kan faget, nemlig Karel Varga fra Svanen Cocktailbar. Sjekk artikkelen om gløgg hos Godt.

  I grove trekk er dette en slags lys gløgg med klementiner, vår mann har laget den med økologisk Skauhonning fra egen gård i stedet for sukker, og bourbon i stedet for rom.

  En Revirkopp med hvitvin
  En halv Revirkopp med vann
  To toppede spiseskjeer Skauhonning
  En oppdelt vaniljestang
  10 nellikspiker
  Juicen av to clementiner
  En hel clementin skåret i biter, med skall
  En neve sort te
  En god klunk bourbon
  En skvett Cointreu
  Noen dråper Angostura bitter

  skau morgenstund

  KOK OPP OG SIL
  Først kokes de ikke-alkoholholdige (minus teen også) ingrediensene i ti, femten minutter. Deretter tilsettes alkoholen og teen – og mixen varmes forsiktig opp mot kokepunktet, men det skal ikke koke denne gang.

  Så siles faenskapen gjennom en finmasket sil.

  skau morgenstund

  KAN NYTES BÅDE VARM OG KALD
  Drikken kan nytes både varm og iskald. Vi gjentar at dette ikke er presise mål, og at gubben i skogen ikke er noen bartender å skryte av, så her er det mulig (les: anbefalt) å leke med elementene.