Vi har åpnet ny butikk i Hegdehaugsveien!

0

Kurven din er tom

Utstyr
  • Revir's eget

  • Gavekort

  • klær
  • Revir's eget

  • 1

    Det er gjennom årene blitt en slags førjulstradisjon her på Revir at skaugubben lager en juleinspirert drink som vi deler med folket.

    Foto: Lise von Krogh

    Dessverre er han ikke særlig etterettelig på måleenhetene, så dette er mer til inspirasjon og egen utforskning enn strikt instruksjon.

    skau morgenstund

    INSPIRERT AV GLØGGOPPSKRIFT
    ... men denne gang er inspirasjonen hentet fra en konkret oppskrift fra en som nok i større grad kan faget, nemlig Karel Varga fra Svanen Cocktailbar. Sjekk artikkelen om gløgg hos Godt.

    I grove trekk er dette en slags lys gløgg med klementiner, vår mann har laget den med økologisk Skauhonning fra egen gård i stedet for sukker, og bourbon i stedet for rom.

    En Revirkopp med hvitvin
    En halv Revirkopp med vann
    To toppede spiseskjeer Skauhonning
    En oppdelt vaniljestang
    10 nellikspiker
    Juicen av to clementiner
    En hel clementin skåret i biter, med skall
    En neve sort te
    En god klunk bourbon
    En skvett Cointreu
    Noen dråper Angostura bitter

    skau morgenstund

    KOK OPP OG SIL
    Først kokes de ikke-alkoholholdige (minus teen også) ingrediensene i ti, femten minutter. Deretter tilsettes alkoholen og teen – og mixen varmes forsiktig opp mot kokepunktet, men det skal ikke koke denne gang.

    Så siles faenskapen gjennom en finmasket sil.

    skau morgenstund

    KAN NYTES BÅDE VARM OG KALD
    Drikken kan nytes både varm og iskald. Vi gjentar at dette ikke er presise mål, og at gubben i skogen ikke er noen bartender å skryte av, så her er det mulig (les: anbefalt) å leke med elementene.