CA. 10 PREPPER-TIPS TIL TING DU TRENGER I BILEN

CA. 10 PREPPER-TIPS TIL TING DU TRENGER I BILEN

Vi har fått noen av preppernes beste tips til ting du godt kan ha i bilen på langtur i det værvarselet lover kaldere dager, og vinteren virkelig setter seg.

Dette er ikke noen ekspedisjonsrigg for overland-ekspedisjoner, bare litt småsaker det kan være nyttig å ha liggende i bagasjerommet i ei knipe. 

vintervei

PREPPERVENNLIGE OMGIVELSER PÅ REVIR
Siden starten har Revir vært et sted der såkalte preppere har følt seg velkomne – mange av våre kunder hadde nok allerede boden full av dasspapir før koronakrisen traff, for å si det slik.

De av oss med prepper-tilbøyeligheter kjører selvsagt ikke over fjellet uten en liten bag med nødvendigheter baki bilen i tilfelle problematisk kolonnekjøring, eller det som verre er.

For noen kan det være praktisk å bare ha tursekken liggende i bilen, da er det jo der når det trengs, og trengs det på bilturen er det bare å pakke fram.


Hodelykt
Her trenger man ikke noe 5k lumens beist, en enkel og grei 400 lumens gir mer enn nok lys der du trenger det rundt bilen.

Spade
Det går jo greit å kjøpe en billig spade på Biltema, men hvorfor ikke bare ha skredspaden liggende parat i bilen, da har du den beste spaden tilgjengelig til enhver tid – og du husker hvor du har den når du skal på tur. 

Refleksvester
Ha gjerne noen ekstra vester i bilen utover den obligatoriske. Plutselig har du en hel familie som må ferdes langs veien. De tar ikke noe plass, og koster vel knapt noe heller.

Pledd
Vi kan anbefale de rimelige Bestie blankets fra Kelty, med alternativer som Galactic down blanket og Hoodligan-ponchoen. Mye varme for pengene uansett, når strømmen må spares på i Teslaen. Noen sverger til å ha en fjellsekk eller nød bivvy liggende, det kan godt være et alternativ.  

Førstehjelpsutstyr
Dette har man vel i bilen uansett? Vi har ulike varianter, men noen sverger til å sette sammen sine egne. Dette lærer man litt om på førstehjelpskursene Revir arrangerer. Mer info om disse kommer. 

Litt ekstra klær
med monsterparkasen til Plusminusnoll eller dunjakken fra Klättermusen kan far gå de lange milene tilbake til nærmeste bensinstasjon med drivstoffkanna dersom tanken gikk tom over fjellet. Noen gode hansker bør alltid ligge i bilen, uansett mener nå vi, sammen med en gammel lue.

 

Drikke og næring
Varm drikke i termos, vann på flasker og noen energibars er bra, men om du har en liten pocketrocket-brenner og en gassboks kan du diske opp med en porsjon Firepot til familien dersom knipa varer en stund. 

Kjetting
Kjetting kan være godt å ha med, eller en sprayboks med kjetting på boks.

Isskrape
Isskrape ligger vel alltid i bilen, vi anbefaler en av den lange typen med børste i ene enden.

Kniv/øks/sag
Selv har vi alltid en kniv liggende å slenge i bilen, og om skal være helt ærlige ligger det vanligvis en øks og en Sven Saw der også, men det er kanskje mest fordi vi bruker bilen som oppbevaringsplass for mye rart.


Også i SISTE FRA MAGASINET

Den første vårnatta ute
Den første vårnatta ute

For å sikre en vellykket natt under stjernene, er det viktig å ha riktig utstyr med seg. Her er noen essensielle ting å huske på:
Les mer
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

«LYO dyrker idag frukter og urtene på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.»
Les mer
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

– Det er selvsagt en total selvmotsigelse å gi ut en podkast på LP, innrømmer Randulf Valle, stemmen bak Podkasten Uteliv som nettopp har sluppet episode 200 eksklusivt på vinyl – med Moddi som musikalsk gjest og samtalepartner.
Les mer