Mange av oss husker sikkert fisketurene man hadde med bestefar tilbake i barndomsdagene. Lyse sommernetter i skogen og trollske myrtjern med lettlurte småørret eller abbor. Ofte bestod redskapen kun av en lang bjørkekjepp, litt line knytt i tuppen, en dupp og en krok agnet med selvgravd mark…


En klassisk bjørkekjepp på hytteveggen. Denne tilhørte bestefaren til Stein Ødegaard (daglig leder på Revir).


NOSTALGI
I en tid hvor alt går på høygir og i en verden hvor teknologien har kommet milevis er det ofte deilig å finne tilbake til det enkle. Det nostalgiske. Og hva er vel da bedre enn å ta med seg en toppknytt meitestang til et tjern eller en klukkende fjellbekk og føle litt på den barnslige gleden ved å kjenne et napp for så å dra opp en fisk. Kun ved hjelp av en stang, line, krok og et agn. Helt uten high-tech hjelpemidler!

Sjekk ut Revirs meitestang her.KARBONSTANG
Den eneste drastiske forskjellen på våre meitestenger kontra bestefars bjørkekjepp er at bjørka er byttet bort med en lett, lang, følsom og teleskopisk stang i karbon. Et «non-slip grip» på håndtaket gjør at man får en god feeling når man holder stanga. Utover det er det ikke mye forskjell på denne stanga og en gammel bjørkekjepp. Lina knytes i tuppen på stanga, en krok agnes med et agn og fisket kan begynne.Våre meitestenger har en lekker finish og kommer i to forskjellige lengder. Lillebror på 3,6m og storebror på hele 6,3m. Minstemann er din perfekte følgesvenn for mindre elver, bekker og tjern og til fiskearter som f.eks abbor, mort og ørret. Stanga på 6,3m er storfiskstanga. Denne er betydelig grovere og er lang nok til å trette ut stor fisk som f.eks karpe, stam, gjedde eller stor ørret. Ja til og med smålaks, så lenge lina er grov nok.

Disse stengene kan fiskes med såkalt friline, altså at man kun fisker med en krok og et agn. Men man kan også bruke en liten tredupp og ha kroken hengende like under med et agn. Som agn kan man bruke alt fra mark og maggot, til brød eller mais. Eller en agnfisk om du er ute etter predatorer.SNIKFISKEVÅPEN
Toppknytt meitefiske er ekstremt spennende og effektivt. Med tanke på stengenes lengde er dette skikkelig snikfiskevåpen, hvor man kan smyge seg langs vann eller bekk og smette ut agnet litt her og der hvor det eventuelt kan stå en fisk. Toppknytt meite passer for alle. Enten du er en sportsfiskenerd som vil prøve noe minimalistisk og nytt eller om du bare vil ha en enkel stang som du kan ha med på telttur. Stengene pakker lett og koster minimalt å ha festet på siden av sekken når du er på tur.
Sjekk ut Revirs meitestang her.


HARRFISKE: Men fluefiskesesongen var ikke over!
HARRFISKE: Men fluefiskesesongen var ikke over!

Norske fluefiskere har det som regel ganske greit. Fra isen sprekker til midten av september kan man stort sett vime rundt i skog og mark med fluestanga parat og treffe på en vakende ørret uten å måtte ha Fetter Anton-aktig flaks eller spesielle egenskaper.
Les mer
FILSON I OVER 120 ÅR
FILSON I OVER 120 ÅR

De lager klær, bagasje og annet utstyr i ubestridelig kvalitet og med en stil som vi er begeistret for. Kan vi kalle det sofistikert redneck? Ikke godt å si, men dette er bra greier.

Les mer
Iron & Resin – Skapt for ekte eventyr
Iron & Resin – Skapt for ekte eventyr

Born in a small, Southern California, blue-collar beach town, graced with world class point breaks and seaside racetracks, where ghosts of a once towering oil industry still linger in the shadows...

Les mer