SOMMERHYTTE – REVIR ANBEFALER

SOMMERHYTTE – REVIR ANBEFALER

930 m.o.h. på en liten høyde ved Frygnevann i Smådøl, finner du en enkel Trybohytte med svært sjarmerende interiør. Revir var på besøk i påsken, og tenkte at dette må være en perfekt sommerplass. Nært fiskevann og kort vei til snaufjellet – her har du mulighet til å gå både langt og bratt, eller ligge som en dupp i lyngen mens du venter på at fjellørreten skal bite seg fast i meitestanga. 

(Samarbeid med iNatur.no)


Utsikten er upåklagelig. Morgenkaffen kan nytes i morgensol – helt uten støy.

IDYLL OG GAMMELSKOG
Hytta er eid av Marthe Preus Berg, og leies ut på iNaturs hytteutleie.
- Her har jeg lyst til å bli gammel. Den er viktigere for meg enn mye annen eiendom, sa Marthe til oss, etter at vi hadde leid hytta en ukes tid.

Hytta er som et lite paradis i verden, sommer som vinter. Og Smådøl er full av gammelskog, med staselige gamle furuer som bare venter på å bli klatret i. Området er preget av idyll. Fjellvann, noen setergrender og få hytter. Ingen store hyttefelt med parabol og boblebad. Lite støy. Familien til Marthe har sett både tiur, perleugle, ørn, elg og hare rundt hytta, som ligger på en liten høyde – med utsikt til fjell på tolv-tretten hundre meters høyde fra stuevinduet.

Kajakk kan lånes etter avtale.


Cirka 30 meter fra hyttedøra ligger et stort vann med en liten strand. 
- Det føltes spesielt da vi svømte midt utpå vannet og en kongeørn seilte høyt over hodene våre en sommer, fortalte Marthe. - Å svømme her med utsikt til fjellene er en opplevelse i seg selv. Vannet har godt med ørret, men det er ikke lov til å fiske fra båt – du må holde deg på land. Du kan låne kajakk av Marthe, etter avtale.

TRYBO OG EDVIN HELSETH
På 60-tallet fikk møbeldesigner Edvin Helseth i oppdrag å tegne møbler og innredning for hytteprodusenten Trybo. En del av orgnalinteriøret er fremdeles bevart i denne hytta – som lenestoler, kjøkkenet, skap på soverommene og andre praktiske små detaljer. Revirs utsendte, som tidligere har jobbet mange år som grafisk designer i interiørmagasinet Bo Bedre, satte ekstra stor pris på den sjarmerende interiørstilen i denne hytta. 

ENKEL STANDARD
Hytta er uten strøm og rennende vann. Utedoen er sjarmerende, og vann henter du enkelt fra bekken like ved hytta. Hytta er utstyrt med et aggregat som kan brukes til belysning om kvelden. Det trengs vel strengt tatt ikke om sommeren. Dekning er det, men stort sett bare rundt det ene vinduet bak sofaen. Hvilket bare betyr at du får bedre tid til å lese gamle Donald, spille brettspill og bla i det svært passende utvalget av bøker i hyllene. Eller nyte kaffen uforstyrret i solveggen. Eller fiske og bade. Akkurat sånn vi liker det på Revir – enkelt.
Vi skulle gjerne besøkt hytta til Marthe i sommer, men Revirs hyttepatrujle skal ut på andre eventyr – slik at vi kan komme med flere anbefalinger i tiden fremover. 
Så her er det bare førstemann- eller kvinne til mølla for å booke sommerferien. 

Her kan du booke drømmeferien – kun 30 meter fra snaufjellet, ørret- og badevann.


Også i SISTE FRA MAGASINET

Aften i Reviret: Podkasten Uteliv Live – Roald Amundsens verste år
Aften i Reviret: Podkasten Uteliv Live – Roald Amundsens verste år

I 2024 starter vi opp igjen med «Aften i Reviret», etter en real pause. Vi har fått med oss Randulf Valle, som kommer til å spille inn flere live podkasts på Revir gjennom året som kommer. Første innspilling skjer allerede 25. januar, og flere datoer blir lansert etterhvert.
Les mer
Julegavetips!
Julegavetips!

Det går mot jul i Reviret, og vi halser på for å få julemoroa i havn. Vi håper du tar turen innom for å henge over en (gratis kopp) kaffe, kikke på det fine utvalget vi har og slå av en prat – selv om du (som oss) sikkert begynner å kjenne litt på julestresset.
Les mer
Slip turskøytene hos Revir
Slip turskøytene hos Revir

Vi har hørt ropene fra markas islagte vann. Nå kan vi endelig dele nyheten om at du får slipt turskøytene hos oss i Hegdehaugsveien.
Les mer