EGGNOG - REVIRSK VINTERKOS

EGGNOG - REVIRSK VINTERKOS

Foto: Lise von Krogh

For mange er det akevitt i glasset som gir mest julestemning, for andre er det først når eggnog blir servert at juleroen senker seg. Denne amerikanske klassikeren er uansett en lekker slager hele vinteren.

Det finnes flere ulike varianter eggnog, vår mann har mixet en variant som inneholdt omtrent dette, men han er ikke kjent for å være så nøye med målene så vi får kalle dette et forsøk på å gjenskape blandingsforholdene. 

revirs eggnog

INGREDIENSER

  • 5 dl helmelk
  • 2 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • 1 ts muskat, nyrevet
  • 1/2 ts ingefær
  • 1/4 finhakkede barnåler
  • 5 egg
  • 1 ss honning
  • 80 g sukker
  • en god klatt multe
  • 130 ml brunt brennevin, (gjerne høy alkoholprosent) bourbon, cognac eller rom er mye brukt. 

 

KOK OPP, MEN IKKE KOK
Skjær vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Sleng både stenger og frø i en kjele med melk, fløte, muskat, ingefær, finhakkede barnåler og en spiseskje honning. Kok opp på medium varme under omrøring, men ta kjelen av platen like før det begynner å koke, og la det trekke litt. Ta ut vaniljestengene og hell blandingen gjennom en sil.

VISP EGGEPLOMMENE
Visp eggeplommer og sukker sammen til en kremaktig, luftig konsistens. Visp så inn melkeblandingen gradvis til alt er jevnt og godt blandet. Så skal spriten blandes inn, et pro tip er å bruke brennevin med høy alkoholprosent, da blir det mindre veske og litt tjukkere eggnog. 

LA STÅ
Så kan den med fordel stå noen timer, eller aller helst over natten i kjøleskapet.

revirs eggnog

HALVSTIV
Før servering kan du piske eggehvitene stive og vender dem inn i eggnogen. Det går også an å piske litt halvstiv fløte og blande inn, for en enda tjukkere konsistens. Her er det bare å prøve seg fram, fra forholdsvis tyntflytende drikk til nærmest en dessert man må spise med skje. 

JULETREPYNT
Hell godsakene over isbiter i en egnet kopp eller glass, og dryss litt finhakkede barnåler over, sammen med litt raspet muskat. Pynt med en kvist fra juletreet og en klatt multe.

 

 


Også i SISTE FRA MAGASINET

Den første vårnatta ute
Den første vårnatta ute

For å sikre en vellykket natt under stjernene, er det viktig å ha riktig utstyr med seg. Her er noen essensielle ting å huske på:
Les mer
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

«LYO dyrker idag frukter og urtene på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.»
Les mer
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

– Det er selvsagt en total selvmotsigelse å gi ut en podkast på LP, innrømmer Randulf Valle, stemmen bak Podkasten Uteliv som nettopp har sluppet episode 200 eksklusivt på vinyl – med Moddi som musikalsk gjest og samtalepartner.
Les mer

Liquid error (layout/theme line 353): Could not find asset snippets/remove-sold-out.liquid Liquid error (layout/theme line 354): Could not find asset snippets/disable-sold-out.liquid