26 desember, 2020

Foto: Lise von Krogh

For mange er det akevitt i glasset som gir mest julestemning, for andre er det først når eggnog blir servert at juleroen senker seg. Denne amerikanske klassikeren er uansett en lekker slager hele vinteren.

Det finnes flere ulike varianter eggnog, vår mann har mixet en variant som inneholdt omtrent dette, men han er ikke kjent for å være så nøye med målene så vi får kalle dette et forsøk på å gjenskape blandingsforholdene. 

revirs eggnog

INGREDIENSER

 • 5 dl helmelk
 • 2 dl kremfløte
 • 1 vaniljestang
 • 1 ts muskat, nyrevet
 • 1/2 ts ingefær
 • 1/4 finhakkede barnåler
 • 5 egg
 • 1 ss honning
 • 80 g sukker
 • en god klatt multe
 • 130 ml brunt brennevin, (gjerne høy alkoholprosent) bourbon, cognac eller rom er mye brukt. 

 

KOK OPP, MEN IKKE KOK
Skjær vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Sleng både stenger og frø i en kjele med melk, fløte, muskat, ingefær, finhakkede barnåler og en spiseskje honning. Kok opp på medium varme under omrøring, men ta kjelen av platen like før det begynner å koke, og la det trekke litt. Ta ut vaniljestengene og hell blandingen gjennom en sil.

VISP EGGEPLOMMENE
Visp eggeplommer og sukker sammen til en kremaktig, luftig konsistens. Visp så inn melkeblandingen gradvis til alt er jevnt og godt blandet. Så skal spriten blandes inn, et pro tip er å bruke brennevin med høy alkoholprosent, da blir det mindre veske og litt tjukkere eggnog. 

LA STÅ
Så kan den med fordel stå noen timer, eller aller helst over natten i kjøleskapet.

revirs eggnog

HALVSTIV
Før servering kan du piske eggehvitene stive og vender dem inn i eggnogen. Det går også an å piske litt halvstiv fløte og blande inn, for en enda tjukkere konsistens. Her er det bare å prøve seg fram, fra forholdsvis tyntflytende drikk til nærmest en dessert man må spise med skje. 

JULETREPYNT
Hell godsakene over isbiter i en egnet kopp eller glass, og dryss litt finhakkede barnåler over, sammen med litt raspet muskat. Pynt med en kvist fra juletreet og en klatt multe.

 

 

John Harald Knutsson
John Harald KnutssonOgså SISTE FRA MAGASINET

LARS OG LARS I REVIRET – LAKSEFOKUS
LARS OG LARS I REVIRET – LAKSEFOKUS

14 oktober, 2021

Laksen havner trolig på rødlista når denne legges fram i ny versjon i november. Vi starter derfor høstens ”Lars og Lars i Reviret” med laksefokus.
Les Mer
AFTEN I REVIRET – TILBAKEBLIKK PÅ PILEGRIMSLEDEN
AFTEN I REVIRET – TILBAKEBLIKK PÅ PILEGRIMSLEDEN

28 september, 2021

Onsdag 13 oktober kommer Ingerid til Revir for å fortelle om turen sin langs Pilegrimsleden. Med seg har hun fem unge kamerater og en visesanger.
Les Mer
BARENTS OUTDOOR – NYTT TELTEVENTYR FRA MELHUS
BARENTS OUTDOOR – NYTT TELTEVENTYR FRA MELHUS

28 september, 2021

På Melhus i Trøndelag har det blitt utviklet telt siden 1957. Den gang, og inntil ganske nylig under det velkjente navnet Helsport, fra familienavnet Helliksen. I sommer lanserte Nora Helliksen og det gamle Helsport-teamet sitt nye prosjekt, Barents Outdoor.
Les Mer

Bli med i vårt nyhetsbrev