Podkasten Uteliv Live på Revir – hør podkastene!

Podkasten Uteliv Live på Revir – hør podkastene!

I forrige uke ble det spilt inn to live podkast med Randulf Valle og Podkasten Uteliv her på Revir. Den første episoden handler om Grønland og Nordvestpassasjen med polarguide Bengt Rotmo. Den andre om Roald Amundsens verste år, med Tor Bomann-Larsen og Anders Bache.

Butikklokalet i Hegdehaugsveien ble fylt opp med gjester som fikk høre intervjuene live, og fikk sjansen til å stille en haug med spørsmål etter opptakene var ferdig. Det ble en riktig så koselig Aften I Reviret – og planen er å gjøre dette flere ganger.

LYTT TIL ALLE EPISODENE HER!

 

 


PODKASTEN UTELIV EPISODE 198:

Mange har en drøm om en lang skitur, men hva skal til for å realisere drømmen?



I denne live-episoden snakker Bengt Rotmo om to klassiske langturer på ski: Den klassiske Grønlandskryssingen og turen fra Cambridge Bay til Gjoa Haven i Nordvestpassasjen. De kom innom temaer som forberedelser, risikofaktorer, utstyr og gjennomføring.
NB! For å kunne høre denne episoden må du abonnere via Patreon.


PODKASTEN UTELIV EPISODE 199:
Roald Amundsens verste år



Denne episoden er en 100-årsmarkering for Roald Amundsens mest kaotiske år. Et år hvor han nådde bunnpunktet, men også la grunnlaget for å gjenoppstå som nasjonalhelt.

I 1924 måtte Amundsen gi opp forsøket på å drive over Polhavet med skuta Maud, han brøt forholdet til broren Leon som i mange år hadde styrt hans forretninger, sendte tilbake to jenter han hadde tatt med seg fra Sibir og gikk til slutt personlig konkurs. Avisklippet over er fra en kronikk signert Arnulf Øverland fra nyttårsaften 1923 og sier noe om opinionens syn på Amundsen på dette tidspunktet.

Men året bar også i seg et vendepunkt, for et tilfeldig møte under en foredragsturne i USA åpnet muligheten for et nytt fremstøt mot Nordpolen. Denne gangen skulle han ikke kjempe seg frem over isen, men se ned på den fra lufta. Det ble starten på den kanskje mest dramatiske av alle Amundsens ekspedisjoner.

Med Amundsen-guruene Tor Bomann-Larsen og Anders Bache på laget ble dette en festaften og et dypdykk – både i Amundsens handlinger og personlighet.


PODKASTEN UTELIV EPISODE 200:
Live med Moddi

I 2021 fikk artisten Moddi et tilbud fra Olavsfest: Ville han gå Pilgrimsleden fra Oslo til Trondheim, skrive sanger underveis og fremføre dem når han kom frem?

Moddi takket ja og det ble både tur og sanger. Denne vandringen er utgangspunktet for samtalen i jubileumsepisoden, men vi får også høre tre av sangene som ble til underveis samt to låter fra tidligere utgivelser. Innspillingen ble gjort i solveggen på Ånderbu i Ånderdalen nasjonalpark.
Jubileumsepisoden er kun tilgjengelig som god, gammeldags LP-plate. 

Bestill episode 200 på LP her!


Også i SISTE FRA MAGASINET

Revir Introduserer Blundstone Boots
Revir Introduserer Blundstone Boots

Vi er glade for å introdusere et ikonisk merke til vårt sortiment: Blundstone.
Les mer
Den første vårnatta ute
Den første vårnatta ute

For å sikre en vellykket natt under stjernene, er det viktig å ha riktig utstyr med seg. Her er noen essensielle ting å huske på:
Les mer
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

«LYO dyrker idag frukter og urtene på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.»
Les mer

Liquid error (layout/theme line 353): Could not find asset snippets/remove-sold-out.liquid Liquid error (layout/theme line 354): Could not find asset snippets/disable-sold-out.liquid