ISFISKE – ALT DU TRENGER FOR Å KOMME I GANG

ISFISKE – ALT DU TRENGER FOR Å KOMME I GANG

Har du lyst til å prøve isfiske men vet ikke helt hvor du skal starte? Revirs fiskeriminister har satt sammen en startpakke med det du trenger for en real sjanse til å lure fisken under isen! Her snakker vi sosial distansering av ypperste klasse.

Pakken er satt sammen av våre ivrigste isfiske-entusiaster, og vi mener at du med dette skal kunne få fisk uansett hvor du bor i landet, og uansett hvilken type fisk som fins under isen. Det eneste du trenger i tillegg til dette er varme klær (spesielt varmt fottøy) og godt "haillj"!

Skitt fiske!

LES MER OM VARME FØTTER.

Pakken inneholder:

 • Isbor 155cm (ord.pris 1.190,-)
 • Ispigger (ord.pris 349,-)
 • Isøse 90mm (ord.pris 79,-)
 • Pilkestikke for mormyshka med nappindikator (ord.pris 159,-)
 • Pilkestikke for lokkeskje/røyeblink 90mm (ord.pris 149,-)
 • Isfiskesene 0,25mm (ord.pris 69,-)
 • 1 pakke mormyshka med 2 stk volfram-kroker med diamant (ord.pris 109,-)
 • Lokkeskje/røyeblink med sene og krok 55mm (ord.pris 79,-)
 • Balansepilk 65mm (ord.pris 129,-)
 • Flash blink dobbel (ord.pris 59,-)
 • Maggot (ord.pris 59,-)


Totalpris ordinært: 2.430,-

Vi slår av -15% på pakken: 2.065,-


Totalpris ordinært: 3.306,-
Vi slår av -15% på hele pakken: 2.810,-

GÅ RETT TIL PRODUKTET I NETTBUTIKKEN


Men, la oss gå litt grundigere til verks her, og ta for oss hva pakken inneholder, og hvorfor.

ISBOR – KVALITET ER VERDT NOEN KRONER EKSTRA
Et isbor kan koste noen hundrelapper hos billigkjedene. Et slikt bor holder sjeldent om du skal fiske mer enn et par ganger i år eller kun i påsken et par år fremover.

I denne pakken får du et høykvalitetsbor som praktisk brekkes i 2 deler som er lett å frakte med seg, f.eks oppi en stor sekk eller festes utenpå en mindre sekk, med alt annet hyggelig du skal ha med ut på isen! Det er dessuten langt nok til å bore gjennom tykkere is.

isfiske barn
ISPIGGER
Ispigger er et must og må alltid med på isen for din sikkerhet. Henges rundt halsen. Brukes om du mot formodning går gjennom - lette å fikle fram og stake seg opp igjen på isen med. Disse er flytende og har en fløyte.

Er uhellet ute, husk å dra deg opp der du kom i fra, der vet du at isen bar deg helt til den brast.

ISØSE
Isøsen brukes til å øse bort is og snø fra hullet så det ikke fryser igjen og forstyrrer snøret. Dette er et uunnværlig redskap på isen

ISFISKE RICKARD

TO PILKESTENGER
Vi har valgt å legge 2 typer pilkestenger i pakken. Går du for mindre ferskvannsfisk (ørret, abbor, mort, sik og røye) er mormyshka tingen å ha nederst i snøret med et par maggot eller noen småbiter mark på kroken.

Dette er den enkleste typen isfiske som generelt gir mest napp og flest fisk. Her bør man bruke en "følsom" stang med nappindikator som faktisk viser om det napper (fisken napper ofte veldig varsomt på vinteren, særlig småfisk) og det er lettere å kroke fisken.

ISFISKE

Om du avanserer til spesialfiske etter røye (eller ørret) og større fisk så bruker du lokkeskje/røyeblink med maggot eller småbiter av mark på kroken - og da trenger du en pilkestang som tåler kraftigere hugg.

ISFISKESENE
Isfiskesene er et snøre som er spesiallaget for isfiske - et vanlig fiskesnøre vil det danne seg islag på og ødelegger fiskeopplevelser din.

isfiske sosial distansering

MORMYSHKA
Mormyshka-pakken inneholder 2 kroker laget i volfram som er usedvanlig tunge i forhold til sin lille størrelse så de synker godt og du føler kroken bedre. Slipp den til bunns og "dunk" litt i bunnen for å skape oppmerksomhet, ta den litt opp og veksle mellom å lage små skjelvende bevegelser og mer rolige bevegelser for å pirre fisken. Snurp inn 20-30 cm og gjenta og fisk deg oppover vannlagene.

LOKKESKJE/RØYEBLINK
Lokkeskje, også populært kalt røyeblink, er også en velkjent og velbrukt isfiskemetode som fungerer spesielt godt på røye. Den lokker fisken inn med reflekslys og bevegelser som lager vibrasjoner/rørelse i vannet og har en kort sene under med en krok der du fester maggot eller små biter av mark.

ISFISKE FISKEHULL

 

Fisk som beskrevet med mormyshka eller prøv med litt mer pilke-aktige bevegelser og ikke gi opp, røya kan være lur men lite slår det å få dratt opp denne vinterdronninga! Røyefiske er også morsomt og veldig spennende som "kikk-fiske"; legg deg på et liggeunderlag og følg med nedi hullet på grunt vann.

isfiske barn

BALANSEPILK
Balansepilk er konge til abbor, gjedde og ørret, gjerne litt større fisk siden pilken er litt større og tyngre og imiterer rett og slett små fisk. Denne er også kurant på fjordisen etter saltvannsfisk! Brukes gjerne på dypere vann. Den beveger seg i sirkler når du senker den.

Kjør den til bunns og pilk som du ville gjort på havet med faste rykk og la den "roe" seg etter rykket..så kan du gjerne dirre litt på stanga før du pilker igjen og det er ofte her fisken hugger. Fisk deg oppover vannlagene og sett gjerne på maggot eller små biter av mark på krokene. Om snøret ryker ved napp så kan det være en gjedde med sylskarpe tenner - da trenger du å kjøpe stålfortom til neste gang du prøver på samme sted.

isfiske

FLASH BLINK
Flash blink er noe du gjerne prøver når ingenting annet fungerer. Denne blinker med elektrisk lys ved kontakt med vann og kan festes over de andre krokløsningene vi har nevnt over for å attrahere fisk. Denne tiltrekker seg fisk på lengre avstand siden lysblinkene er sterke og vises godt og egner seg særlig ved nattfiske eller når isen er tykk og full av snø og vannet er lysfattig. Prøv alltid uten denne først da den kan virke mot sin hensikt og faktisk skremme bort fisk.

PLUSSMINUSNOLL PARKAS

SJEKK UT VINTERENS VARMESTE JAKKE


NB:
Mormyshkaene, balansepilken og flash blinken kommer i flere farger. Vi velger farge for deg - men om du har ønsker kan du skrive dette som notis på ordren din om du slår til. Uansett - her har du ALT du trenger til fiske på isen som vi nesten garanterer blir nye hobby. Og husk, får du ikke fisk på isen; bor et nytt hull!


Også i SISTE FRA MAGASINET

FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

«LYO dyrker idag frukter og urtene på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.»
Les mer
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

– Det er selvsagt en total selvmotsigelse å gi ut en podkast på LP, innrømmer Randulf Valle, stemmen bak Podkasten Uteliv som nettopp har sluppet episode 200 eksklusivt på vinyl – med Moddi som musikalsk gjest og samtalepartner.
Les mer
Podkasten Uteliv Live på Revir – hør podkastene!
Podkasten Uteliv Live på Revir – hør podkastene!

I forrige uke ble det spilt inn to live podkast med Randulf Valle og Podkasten Uteliv her på Revir. Den første episoden handler om Grønland og Nordvestpassasjen med polarguide Bengt Rotmo. Den andre om Roald Amundsens verste år, med Tor Bomann-Larsen og Anders Bache. Nå kan du høre opptakene!
Les mer