TOVA – NORSK DESIGN PRODUSERT I MONGOLIA

TOVA – NORSK DESIGN PRODUSERT I MONGOLIA

Historien om TOVA begynner i 2002, da familien Eide flyttet til Mongolia som en del av et Norad-støttet bistandsprosjekt hvor mennesker fikk opplæring i toving av ullprodukter.

FRA MOTTAKER TIL ARBEIDSTAKER
Et samarbeid mellom norske og mongolske designere ble opprettet og resultatet ble vakre ullprodukter av høy kvalitet. Etter å ha flyttet hjem til Norge fikk familien utfordringen om å videreføre prosjektet, og TOVA ble etablert i 2006.

TOVA samarbeider med designeren Tore Håvold, som har fått utmerkelsen Merket for god design fra Norsk Designråd.

I dag har omkring hundre mongolske familier sitt levebrød som et resultat av TOVA-arbeidet, bistandsprosjektet har blitt til næringsutvikling og mottagere har blitt arbeidstakere.

TOVA

GODE ARBEIDSFORHOLD OG ANSTENDIG LØNN
Produksjonen til TOVA foregår i byen Darhan, i det nordlige Mongolia, mot grensen til Sibir. I dette området er det svært høy arbeidsledighet.

Tova legger vekt på at arbeiderne skal ha en anstendig lønn. Det betyr at de skal kunne leve av den, med ordinær arbeidstid. Lønningene blir justert i forhold til levekostnadene, noe som er viktig i et land med svært høy inflasjon.

De ansatte har gode arbeidsforhold, sommer som vinter. De får servert gratis varm mat hver dag, og det er etablert velferdsordninger. Alle ansatte har helseforsikring, og det kreves også av underleverandører.

TOVA

NORSK DESIGN OG TRADISJON
TOVA sin visjon er å skape høykvalitets tovede produkter, bygget på norsk design og skandinavisk ulltradisjon. Produksjonen i Mongolia skal være basert på lokale råvarer og målet er å utvikle mennesker gjennom å tilby gode arbeidsvilkår og utviklingsmuligheter.

TOVA PÅ REVIR
I tillegg til våre favorittøfler fra TOVA har vi sammen med dem fått laget to kartank-varianter vi er ekstremt begeistret for, en med såle laget av det vanntett Liba Smart-materiale og en uten såle.

TOVA TØFLER

TRADISJONSRIKE PRODUKTER
De tradisjonelle tova ullstøvlene har lang historie i de fleste arktiske kulturer, og er kjent under flere navn – valenki, katanka, ullfot, labber eller kartanker. Disse kartankene er tovet av ull, men er likevel svært slitesterke.

Isolasjonsevnen er særdeles god, og i kombinasjon med ytterstøvler av ulikt slag gir de beskyttelse ned mot førti kuldegrader. Ytterstøvlene kan være ulike typer fotposer, tradisjonelle samiske skaller, kalosjer (gummistøvler) eller nedi støvler som Nesnalobben.

TOVA KARTANKER

GRUNDIG TESTET
Kartankene er grundig testet av vår in-house hundekjører i kombinasjon Nesnalobber gjennom flere tøffe sesonger, og har holdt formen imponerende godt. Dette er robust og solid håndtverk som fungerer.


Også i SISTE FRA MAGASINET

Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon
Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon

Hos Revir handler friluftsliv om mer enn prestasjon og konkurranse. Vi tror på å være til stede i øyeblikket, nyte naturen og ta del i de små eventyrene som omgir oss hver dag.
Les mer
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd

Med dagens råd fra myndighetene om å kunne klare oss selv i en uke, er det en perfekt anledning til å utforske hva vi har i skuffer og skap.
Les mer
Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer