UT PÅ TUR – INATUR HYTTEUTLEIE

UT PÅ TUR – INATUR HYTTEUTLEIE

Vår mann på tur oppdaget i fjor Inatur.no, til stor glede og entusiasme. Enkle hytter med fantastisk beliggenheter, langt borte fra sjelløse hytteutviklingsområder. 

HERSJØBUA INATUR

ET NYTT BEKJENTSKAP
Nettsiden Inatur har vi bare hatt perifer kjennskap til her i Reviret, men på forsommeren i 2021 fikk vi et tips fra en venn og ivrig bruker som vi bare måtte sjekke ut

På sidene finner du lett tilgjengelige tilbud om jakt, fiske og overnatting i hele Norge. Vi har foreløpig konsentrert oss om overnatting, men det kan fort bli utvidet. 

Etter å ha brukt en del tid på å finne utav systemet, det er ikke helt AirBnB-nivå på dette, fant vi noen hytter det var fristende å sjekke ut.

HERSJØBUA

NESTEN HEMMELIGE HYTTER
Det føles nesten som å røpe en hemmelig pudder-spot – og vi beklager om vi nå ødelegger for faste brukere av hyttene, som har hatt dem "for seg selv", men det er jo for bra til å ikke dele.

Og Inatur er jo avhengige av at hyttene brukes for at det skal være en suksess. 

Hyttene i Inatur-systemet er gjerne enkle, sparsommelig utstyrt og plassert utenfor allfarvei – akkurat dit du virkelig vil. Prisene vi har funnet så langt er fra rimelig til overkommelig, selv om det finnes mer upscale-alternativer også.

HERSJØBUA

Vi gjør oppmerksom på at vi ikke har noen form for tilknytning til, eller samarbeid med Inatur i denne forbindelse.

HERSJØBUA
På jakt etter sykkelvennlige grusveier over tregrensa, og fotturer i fjellterreng fant skaugubben fra de dype Akershuske skoger dette lille naustet i strandkanten av Hersjøen i Nord Fron.

Med både sykkel og bikkje i bilen – og rikelig med god mat og drikke, ble det tur til fjells. Nøkkel ble plukket opp i Skåbu og hytta lå et godt stykke på grusen opp i fjellet.

HERSJØBUA KART

Bua er altså en bitteliten seksjon tilknyttet et båthus, og to robåter er inkludert i leia. Her ble gamle ro-ferdigeheter fra en barndom i Boknafjorden satt på prøve. Hengekøya ble spent opp i mellom bjelkene i båthuset og det hele ble et lite, spartansk paradis i noen dager.

Den fantastiske utsikten ut døra, og over Hersjøen kunne det vært skrevet dikt om. Det er noe eget med å kjenne fjellufta for en som til daglig bor dypt inni granskauen.

HERSJØBUA


SYKKELTUR
Veinettet i området ble ikke grundig utredet på forhånd, men turen på sykkel ble ikke mindre fantastisk av den grunn. En fin liten "bli kjent-dagstur" i nærområdet ble det, men her er det lange strekker å utforske videre.

HERSJØBUA

FOTTUR
Dag to ble det fottur uten andre ambisjoner enn å få luftet bikkja og strukket på beina. Det er ruter å velge i alle retninger, i både flatt terreng og opp i høyden, om behovet for å få tatt den topptur-selfien blir for påtrengende.

MER HYTTEKOS
Vi kommer til å ta for oss noen Inatur-hytter utover sommeren, høsten og kanskje noen vinterturer også. Korte tips, ikke inngående fordypninger – den jobben må du gjøre selv ut i fra dine interesser

HERSJØBUA

Dersom noen i nettverket har heite tips om enkle, men fine hytter det er verdt å sjekke ut, så er det bare å tipse John på mail – john@revir.no. Tips om lange grusveier for blandeveis-sykling, stisykkel-vennlige steder eller hytter litt unikt plassert mottas med takk.


Også i SISTE FRA MAGASINET

Den første vårnatta ute
Den første vårnatta ute

For å sikre en vellykket natt under stjernene, er det viktig å ha riktig utstyr med seg. Her er noen essensielle ting å huske på:
Les mer
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

«LYO dyrker idag frukter og urtene på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.»
Les mer
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

– Det er selvsagt en total selvmotsigelse å gi ut en podkast på LP, innrømmer Randulf Valle, stemmen bak Podkasten Uteliv som nettopp har sluppet episode 200 eksklusivt på vinyl – med Moddi som musikalsk gjest og samtalepartner.
Les mer