02 juli, 2021

Revir har besøkt enda en Inatur-hytte, denne gang Letmyrkoia i Valdres. Det ble sykling på både grusvei og sti, både i nærområdet og litt lengre unna.

Om du vurderer tur til Letmyrkoia anbefaler vi virkelig en tur på grussykkel i nærområde. Sykkel med opppakning kan leies hos Revir.

LETMYRSKOIA INATUR

ENKEL SKOGSKOIE MED HISTORISK SUS I VEGGENE
Hytta er en eldre skogskoie med stall, der skogsarbeiderne bodde hele uka når de drev tømmerhogst med hest vinterstid. Stallen er nå skåle og utedo. Koia har ett soverom med to senger, den ene er såpass brei at det med litt godvilje går greit å sove to i den. Det er også sovesofa i stuen.

LETMYRSKOIA INATUR

ENKEL, MEN VELUTSTYRT
Kjøkkenkroken har godt med kopper, kar og dekketøy til flere. Og hytta forøvrig er full av artige pyntegjenstander og morsomme minner, slik et sted med historie i veggene skal være.

Koia er bygget i 3" lafteplank, og er nok ikke all verdens til vinterhus, men den klassiske Jøtulovnen fyrer fort opp veden fra skogen rundt hytta.

LETMYRSKOIA INATUR

IKKE NEDI, MEN GANSKE MIDT I MYRA
Plasseringen er forholdsvis kort fra folk, men det føles likevel som et svært uforstyrret sted, ja såpass privat og unnagjemt at det knapt føles problematisk at det ikke er dør på utedassen. Faktisk var det litt befriende med utsikt der man satt og gjorde sitt fornødne.

Koia ligger på en kolle med utsikt over en stor myr der elgen ofte viser seg. Terrenget rundt hytta innbyr til turer og bærplukking, multen på myra er ganske årviss i august, vanligvis store mengder blåbær og tyttebær i området.

INATUR LETMYRSKOIA

GODE SYKKELMULIGHETER 
For gravelsykkel-entusiasten er det bare å sykle fra hytta og opp i høyden, der er det lange grusveier i vakre omgivelser, gode muligheter for å ta seg en dukkert, og gjerne ta seg en fjelltur. grussykling og bading ble aktivitetene den ene dagen.

letmyrskoia inatur

SENTRAL PLASSERING, ELLER ...
Sånn geografisk ligger hytta et sted omtrent midt mellom Fagernes og Beitostølen, og vår mann tok seg en tur til Beito på dag to og fikk seg en runde i områdets sykkelterreng.

inatur beitostølen

John Harald Knutsson
John Harald KnutssonOgså SISTE FRA MAGASINET

FØRSTEHJELPSKURS FOR FRILUFTSFOLK OG HYTTELIV
FØRSTEHJELPSKURS FOR FRILUFTSFOLK OG HYTTELIV

20 september, 2021

Lørdag 2. oktober inviterer vi til todelt førstehjelpskurs på Høgevarde med instruktør Marius Baade. Alt innholdet i kursene blir lagt opp mot realistiske situasjoner og gir deg kunnskap som kan gjøre en forskjell!
Les Mer
BÅLSESONG – HVORDAN LAGE DET PERFEKTE TURBÅLET
BÅLSESONG – HVORDAN LAGE DET PERFEKTE TURBÅLET

15 september, 2021

Bålet er en essensiell del av den gode turopplevelsen, og fungerer som et samlingspunkt, et sted for matlaging og ikke minst en behagelig varmekilde.
Les Mer
SUEZ-SALG
SUEZ-SALG

14 september, 2021

I mars satte baljen Ever Given seg fast i Suez-kanalen og forsinket ikke bare sin egen gigantiske last, men de 400 skipene som kom bak også. På grunn av dette har vi fått utstyr levert i september som skulle vært her i april.
Les Mer

Bli med i vårt nyhetsbrev