LETMYRSKOIA – KOIE MED HISTORISK SUS

LETMYRSKOIA – KOIE MED HISTORISK SUS

Revir har besøkt enda en Inatur-hytte, denne gang Letmyrkoia i Valdres. Det ble sykling på både grusvei og sti, både i nærområdet og litt lengre unna.

LETMYRSKOIA INATUR

ENKEL SKOGSKOIE MED HISTORISK SUS I VEGGENE
Hytta er en eldre skogskoie med stall, der skogsarbeiderne bodde hele uka når de drev tømmerhogst med hest vinterstid. Stallen er nå skåle og utedo. Koia har ett soverom med to senger, den ene er såpass brei at det med litt godvilje går greit å sove to i den. Det er også sovesofa i stuen.

LETMYRSKOIA INATUR

ENKEL, MEN VELUTSTYRT
Kjøkkenkroken har godt med kopper, kar og dekketøy til flere. Og hytta forøvrig er full av artige pyntegjenstander og morsomme minner, slik et sted med historie i veggene skal være.

Koia er bygget i 3" lafteplank, og er nok ikke all verdens til vinterhus, men den klassiske Jøtulovnen fyrer fort opp veden fra skogen rundt hytta.

LETMYRSKOIA INATUR

IKKE NEDI, MEN GANSKE MIDT I MYRA
Plasseringen er forholdsvis kort fra folk, men det føles likevel som et svært uforstyrret sted, ja såpass privat og unnagjemt at det knapt føles problematisk at det ikke er dør på utedassen. Faktisk var det litt befriende med utsikt der man satt og gjorde sitt fornødne.

Koia ligger på en kolle med utsikt over en stor myr der elgen ofte viser seg. Terrenget rundt hytta innbyr til turer og bærplukking, multen på myra er ganske årviss i august, vanligvis store mengder blåbær og tyttebær i området.

INATUR LETMYRSKOIA

GODE SYKKELMULIGHETER 
For gravelsykkel-entusiasten er det bare å sykle fra hytta og opp i høyden, der er det lange grusveier i vakre omgivelser, gode muligheter for å ta seg en dukkert, og gjerne ta seg en fjelltur. grussykling og bading ble aktivitetene den ene dagen.

letmyrskoia inatur

SENTRAL PLASSERING, ELLER ...
Sånn geografisk ligger hytta et sted omtrent midt mellom Fagernes og Beitostølen, og vår mann tok seg en tur til Beito på dag to og fikk seg en runde i områdets sykkelterreng.

inatur beitostølen


Også i SISTE FRA MAGASINET

Julegavetips!
Julegavetips!

Det går mot jul i Reviret, og vi halser på for å få julemoroa i havn. Vi håper du tar turen innom for å henge over en (gratis kopp) kaffe, kikke på det fine utvalget vi har og slå av en prat – selv om du (som oss) sikkert begynner å kjenne litt på julestresset.
Les mer
Slip turskøytene hos Revir
Slip turskøytene hos Revir

Vi har hørt ropene fra markas islagte vann. Nå kan vi endelig dele nyheten om at du får slipt turskøytene hos oss i Hegdehaugsveien.
Les mer
Nytt merke på Revir: Graveniid of Sápmi!
Nytt merke på Revir: Graveniid of Sápmi!

Vi har leeeenge jaktet etter den utlimate ullbuksa. Den typen som er tykk og tett nok til å holde deg skikkelig varm, men samtidig ikke klø. Her er den! Og den kommer med matchende ullgenser og buff i samme kvalitet, alt sammen fra lokalproduserte Graveniid of Sápmi.
Les mer