FOOTHILLS - TYRKISK SNOWBOARDING I 300 ÅR

FOOTHILLS - TYRKISK SNOWBOARDING I 300 ÅR

Moderne snowboarding oppsto på søttitallet da Dimitrije Milovich, Jake Burton og Tom Sims satte bindinger på sine egne varianter av sekstitalls-leketøyet Snurfer. 300 år før dette hadde beboerne i en liten tyrkisk landsby allerede surfet sidelengs på snø i generasjoner.

FOOTHILLS – EN DOKUMENTAR FRA WRK:SHRT OG PATAGONIA
Snowboarderne Alex Yoder og Nick Russell har dratt på en tidsreise til Petran i de tyrkiske Kaçkar-fjellene, for å dokumentere snøbrettsportens ukjente historie. Med seg fra nåtidens snowboard-virkelighet har de både splitboards, pow-surfere og klassiske brett, men etter litt innledende fomling finner de stor glede i de hjemmesnekrede Petran-brettene.

SIDELENGS TIDSREISE
I den lille landsbyen Petran har de surfet sidelengs på snø lenge før Sherman Poppen oppfant Snurferen (forløperen til det moderne snowboardet) på sekstitallet. Om legenden stemmer har tyrkerne drevet med dette i 300 år. Og når man ser hvordan Petran-veteranene cruiser nedover bakkene på det som bare kan beskrives som voksede planker med en enkel styrestropp, så skjønner man at dette i hvert fall ikke er et moderne fenomen.



LEKETØY FOR VINTEREN
I filmen får man altså se Alex Yoder, Nick Russell og en gjeng lokale helter fra Petran boltre seg i snøen med alle mulige leketøy. Fra de enkle Petranbrettene til moderne snowboards. Vi på Revir er ikke mindre begeistret for å leke oss i snøen, og har både split boards, bindingsløse brett og vanlige snowboards i sortimentet. For ikke å snakke om et svært anstendig utvalg funksjonelle og fasjonable klær fra Patagonia. Og som om ikke det var nok har vi nå dratt igang powsurf-workshop der man selv får bygget sitt eget brett, gjort i samme lekne ånden som i Petran.


Også i SISTE FRA MAGASINET

Hvem er denne karen, med skjegg og lue på?
Hvem er denne karen, med skjegg og lue på?

Siden ny-åpningen av Revir i Hegdehaugsveien har tusenvis av kunder spurt seg følgende spørsmål: «Hvem i all verden er den staute, blide karen som tar imot her denne trivelige sjappa?» Fortvil ikke lenger alle dere som spør, vi er glade over endelig å kunne presentere vår butikksjef VEGAR RUUD for venner av Reviret.
Les mer
HARRFISKE: Men fluefiskesesongen var ikke over!
HARRFISKE: Men fluefiskesesongen var ikke over!

Norske fluefiskere har det som regel ganske greit. Fra isen sprekker til midten av september kan man stort sett vime rundt i skog og mark med fluestanga parat og treffe på en vakende ørret uten å måtte ha Fetter Anton-aktig flaks eller spesielle egenskaper.
Les mer
TOPPKNYTT MEITESTANG 6,3m
TOPPKNYTT MEITESTANG 6,3m

I en tid hvor alt går på høygir og i en verden hvor teknologien har kommet milevis er det ofte deilig å finne tilbake til det enkle. Det nostalgiske. Og hva er vel da bedre enn å ta med seg en toppknytt meitestang og føle litt på den barnslige gleden ved å kjenne et napp for så å dra opp en fisk?
Les mer