REVIR - FIRE ÅR OG NESTEN LIKE BLID

REVIR - FIRE ÅR OG NESTEN LIKE BLID

Revir runder i disse dager fire år med drift, og det har vært litt av noen år. De første tre og et halvt var tøffe, men lærerike. Vi gjorde alle feilene i boka, og fant jaggu opp noen nye på veien, men det gikk oppover og framover, jevnt og trutt hele tiden. I en sportsbransje der motgang var regelen representerte Revir ett av få unntak.

Så kom vinteren 2020 ...

hengekøye revir

FIMBULVINTEREN - DEN LANGE HARDE VINTEREN FØR RAGNAROK
Så kom den brutale vinteren 2020. Men, det startet egentlig på høstparten. Oslo kommune startet oppgraderingen av Storgata og fremkommeligheten til butikken ble kraftig redusert. Så la to brettbutikker inn årene like før jul, og konkursboene ble solgt til halv pris like borti høgget.

Likevel så alt lovende ut opp mot jul, og optimismen var stor etter omsetningsrekord i desember. Men, da snøen glimret med sitt fravær på det sentrale østlandet i januar, og salget av vintervarer stoppet helt opp - og gravingen i Storgata eskalerte til full stopp av tilfeldig forbipasserende, var krisen en unngåelig realitet.

revir storgata

WHEN IT RAINS, IT POURS
Det ble tatt dramatiske grep, krisesalg iverksatt og takket være tålmodige leverandører var vi i ferd med å snu skuta da Covid-19 traff baugen som enda et isfjell. I likhet med alle andre måtte også vi nedskalere og nedbemanne i møte med de smittebegrensende tiltakene.

Vi har likevel klart å holde nettbutikken gående, og takket være våre fantastiske kunder, og en oppblomstring av nærturinteresse blant folk flest holder vi oss fortsatt flytende.

revir oslo

REVIR VENDER NESA VESTOVER
Så, på tampen av april fikk vi en artig forespørsel. Folka bak det nyåpna kjøpesenteret Valkyrien på Majorstuen lurte på om vi ville åpne pop-up shop hos dem i noen måneder.

Vi grep sjansen og rigget oss til på vestkanten med et selektert sortiment revirske godbiter. Revir Avstikker Majorstuggu @ValkyrienOslo styres av Adrian, Emilie og John Harald.

revir valkyrien majorstuen

IKKE ENGANG FREMTIDEN ER SOM DEN VAR
Vi går nå inn i en spennende sommer der verden gradvis åpnes etter covid-lockdown, men begrensninger fortsatt kommer til å gjelde.

Og så åpnes en ny og oppgradert Storgate like utenfor sjappa, samtidig som at vi får vist oss frem for nye målgrupper på Oslos nyeste og fresheste kjøpesenter på vestkanten.

Vi tror jaggu det er rom for optimisme i det vi runder fire år som butikk.

revir oslo

REVIR - HVEM I ALL VERDEN ...
Vi har venner, kunder og følgere som har fulgt oss fra starten og kjenner oss godt, men for dere som ikke kjenner oss så godt har vi tatt en liten gjennomgang av hva og hvem Revir er:

BAKGRUNN FRA BRETTKULTUR
Revir Oslo ble etablert av Rickard Lawson, Ola Ødegaard og John Harald Knutsson våren 2016, og har holdt til i Storgata/Folketeaterpassasjen siden den gang, med ulike temporære avstikkere utenfor reviret i Oslo sentrum. Vår seneste Avstikker ruller for tiden i andre etasje hos Valkyrien på Majorstuggu.

revir oslo

OPPVOKST I PLATE-, OG BRETTSJAPPA
Teamet bak Revir vokste opp i en tid da den lokale skateboard-, fiske-, sykkel-, platesjappa var dit man dro for å få inspirasjon, henge med likesinnede og snakke med de ansatte som man så opp til som orakler innen sine respektive sjangre.

Vår bakgrunn i sportsbransjen er ikke som kjøpmenn, men som engasjerte entusiaster med en genuin glede for friluftslivet, og med en grunnfilosofi som ikke er knyttet til prestasjoner, konkurranse eller en streben etter å være bedre enn andre.

revir oslo splitboard

TILBAKELENT TILNÆRMING
Tvert imot handler det utelukkende om å være tilstede i omgivelsene, og ta seg tid til å nyte akkurat det. Og om noe skal bryte roen så er det leken, enten det er på snowboard, snowskate, sykkel eller andre aktiviteter man kan drive med ute i det fri.

Eller som Helge Ingstad så treffende uttrykte det:
”Her er min kano, mine garn, mitt gevær og mine hunder. Skogene, elvene og vannene står til min rådighet. Jeg sitter i skjorteermene foran mitt telt og føler meg som millionær”

revir oslo helge ingstad

REVIRUNIVERSET ER I NÆROMRÅDET
Ideen bak har siden starten vært å skape et eget Revirunivers, med en helhetlig, utforskende og bærekraftig tilnærming til prosjektet.

I tillegg til et gjennomtenkt vareutvalg, kompetente ansatte og en entusiastisk gjeng ambassadører, har Revir satset tungt på aktiviteter i og omkring reviret, samt redaksjonelt innhold publisert i våre egne kanaler.

revir in the can hermetikk

NÆRTUREN I FOKUS
Revir ønsker å tilby en helhetlig turopplevelse; inspirasjonen, forberedelsene, selve opplevelsen og utstyret du trenger for å nyte den. Om vi lykkes er det gjennom et genuint engasjement for naturen og friluftslivet.

Og med et sterkt fokus på nærturen fremfor romantisering av de lange, eksotiske reisene representerer vi et mer bærekraftig lokalt forankret alternativ.

revir bushcraft

AKTIVITETER SKAPER ENGASJEMENT
Revir har gjennom fire år arrangert en rekke foto-, og kunstutstillinger, gjennomført flere ulike kurs som spenner fra jegerprøven til bygg-ditt-eget-snowboard via knivsliping og bushcraft, både sommer og vinter.

I tillegg til faste foredragskvelder med ulike kapasiteter innen tur, fiske og friluftsliv arrangerer de flere bruktmarkeder for tur og friluftsutstyr i samarbeid med organisasjoner som Protect Our Winters (POW).

revir bindinglaus powsurf

REVIR + HELGE INGSTAD
Det prosjektet Revir kanskje er aller mest kjent for, og som har preget identiteten sterkest er nok samarbeidet med familien til Helge Ingstad.

Vi har laget Revirprodukter med hans sitater, gjort fotoutstillinger av hans fotografier fra Pelsjegerliv-perioden og barnebarnet Eirik har gjort foredrag om bestefaren.

revir oslo helge ingstad

Bildene fra utstillingen, og alle de andre Ingstadrelaterte produkter er tilgjengelig i nettbutikken under Revir.no/Ingstad

Og med dette vil vi takke alle som har bidratt med alt fra en hyggelig prat til en hjelpende hånd gjennom en tøff tid. Vi gleder oss fortsatt til fortsettelsen, enda mer motiverte enn før.

Vi ses både ute og inne folkens.

Revir


Også i SISTE FRA MAGASINET

Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon
Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon

Hos Revir handler friluftsliv om mer enn prestasjon og konkurranse. Vi tror på å være til stede i øyeblikket, nyte naturen og ta del i de små eventyrene som omgir oss hver dag.
Les mer
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd

Med dagens råd fra myndighetene om å kunne klare oss selv i en uke, er det en perfekt anledning til å utforske hva vi har i skuffer og skap.
Les mer
Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer