24 juli, 2021

Sleepers er flip flopper laget av naturgummi tappet på Sri Lanka, produsert under strenge krav til både bærekraft og rettferdige vilkår for arbeiderne.

SJEKK SLEEPERS I NETTBUTIKKEN

revir sleepers

Gjennom forsommeren har vi hatt med oss Sleepers som supplement til fjellstøvler og sykkelsko, og kan på det varmeste anbefale den ekstremt myke og komfortable naturgummien etter lange og svette dager i stive og varme boots.

De funker også på stranda, sies det, men vår mest flippflopp-entusiastiske medarbeider har så langt unngått strandlivet. 

sleepers revir

Vi kunne fordypet oss grundig i Sleepers-teamets mål og motivasjoner, men de har gjort det enkelt for oss ved å lage en smart FAQ som forteller mye om merkets bakgrunn og motivasjon.

Hvorfor startet dere Sleepers?
Vi kan tilfeldigvis endel om bærekraft, design og produksjon. Sleepers er vårt initiativ til å tilby et bedre produkt for miljøet og for deg. Vi tror at forandring starter med en liten ting, et lite steg og en hjelpende hånd til alle som er involvert. Vi kan tilfeldigvis litt om sko også, og vi elsker flip-flops.

Det var i 2001 under en av våre surfereiser til den da borgerkrigsherjede østkysten av Sri Lanka, at vi først kom over flip-flops i naturlig gummi. Vi fylte våre board-bagger med julegaver til venner og familie. I dag, snaut 20 år senere, er vi tilbake i et av verdens vakreste land. Tilfeldighetene ville det slik at vi startet å produsere Sleepers på den samme fabrikken vi kjøpte flip-flops av i 2001. Vi kan love deg at vi fortsatt digger folkene, bølgene og flip-flopene.

Hvorfor bruker dere naturlig gummi i sandalene?
Flip-Flops er verdens mest solgte fotplagg fra en av verdens minst bærekraftige industrier. De består i all hovedsak av syntetisk gummi som fremstilles av rester fra petroliumsindustrien. Syntetisk gummi brytes ikke ned av naturen. Naturgummi er en bedre løsning. Naturgummien vi bruker tappes fra levende gummitrær i en omhyggelig prosess som krever omfattende manuelt arbeid. Naturgummi vil oppleves som mykere og mer behagelig enn syntetisk gummi.

Hvor produseres Sleepers?
Både naturgummien og sandalene produseres på Sri Lanka.

Hvordan farges sandalene?
Vi farger sandalene ved bruk av naturlige fargeprosesser uten bruk av kjemikalier. Det er naturlig at fargen vil endre styrke ved bruk.

Hva betyr fairly traded?
Igjennom vår partnerorganisasjon, Fair Rubber Association kan vi tilby arbeiderne rettferdige vilkår samtidig som vi tilbyr markedet en flip flop i eksklusiv naturgummi med dens overlegne silkelignende følelse som en del av løsningen.

Hva er FSC?
FSC-merket er forbrukernes sikkerhet for ansvarlig skogdrift. Det er derfor nødvendig å kunne følge treet fra skogen til det ferdige produktet – uansett hvor mange ledd det er mellom skogen og det stedet der det blir solgt. Dette krever sertifisering. Alle FSC-sertifiseringer gjøres av uavhengige sertifiseringsfirmaer. Les mer om FSC her.

Er naturlig gummi nedbrytbart?
Ja, naturlig gummi er nedbrytbart over tid. Gummi er polymerer som er kjemiske forbindelser som består av kjedeformede molekyler. Syntetiske polymerer lages i laboratoriet og er hovedkomponenten i plastprodukter. I naturlig gummi fremstilles polymerer i de levende trærne. Naturlig gummi brytes ned på grunn av naturlig oksidasjon og kjemisk reaksjon på miljøet. Relativt vanlige bakterier og sopp bryter ned gummi for bruk i sin livssyklus.

Hvordan finner jeg størrelsen min?
Mål fotens lengde ved å legge et papir inntil veggen og sett en strek ved den lengste tåen. Er du i mellom to størrelser – gå opp

Har dere et resirkuleringsprogram?
Ikke enda. Vi jobber aktivt sammen med vår partner Fair Rubber Association for å finne løsninger slik at vi kan resirkulere våre sandaler. Hvis skoens levetid med deg er over kan de leveres til tøyinnsamling (så lenge de ikke er ødelagte), eller til ombruk på gjenbruksstasjonen.

Hvis de er ødelagte kan de kastes i restavfall.

John Harald Knutsson
John Harald KnutssonOgså SISTE FRA MAGASINET

BÅLSESONG – HVORDAN LAGE DET PERFEKTE TURBÅLET
BÅLSESONG – HVORDAN LAGE DET PERFEKTE TURBÅLET

15 september, 2021

Bålet er en essensiell del av den gode turopplevelsen, og fungerer som et samlingspunkt, et sted for matlaging og ikke minst en behagelig varmekilde.
Les Mer
SUEZ-SALG
SUEZ-SALG

14 september, 2021

I mars satte baljen Ever Given seg fast i Suez-kanalen og forsinket ikke bare sin egen gigantiske last, men de 400 skipene som kom bak også. På grunn av dette har vi fått utstyr levert i september som skulle vært her i april.
Les Mer
KELLY KETTLE - IRSK RASJONALITET
KELLY KETTLE - IRSK RASJONALITET

08 september, 2021

Kelly Kettle ble utviklet av Patrick Kelly i 1890 til bruk for fiskere langs den vest-irske innsjøen Lough Conn. Firmaet er fortsatt drevet av samme familie, men nå omfavnet av kajakkpadlere, turfolk og dommedagspreppere verden over.
Les Mer

Bli med i vårt nyhetsbrev