COUNCIL TOOL - AMERIKANSK ØKSETRADISJON

COUNCIL TOOL - AMERIKANSK ØKSETRADISJON

Etter flere år med fullt fokus på svenske kvalitetsøkser fra Wetterlings rettet Revir i 2018 fokus vestover, til USA og en av de få gjenværende amerikanske økseprodusentene, Council Tool. 



COUNCIL TOOL - AMERIKANSK ØKSETRADISJON
Etter at Wetterlings ble kjøpt opp av Gränsfors Bruk, og nedlagt så vi etter en økseprodusent vi kunne stå skikkelig inne for. Ikke et vondt ord om Gränsfors, vi selger jo også deres utmerkede økser – men vi ville gjerne ha noe i tillegg til de tradisjonsrike svenskene.

Dermed gikk turen til USA, et land som også har en lang og sterk øksetradisjon. Council Tool er ett av få merker som fortsatt produserer øksene sine i USA, og det gjør de med stolthet og kompromissløs fokus på kvalitet. Særlig er dette synlig i Velvicut og Wood-Craft øksene. Tung tradisjon, kombinert med diskrét innovasjon i detaljene.


Craig Rooster" Roost viser her hvordan du skal få øksa fra "utility sharp" til "scary sharp"

ØKSEAUTORITET - CRAIG "ROOSTER" ROOST
Med på laget har de økse-guru Craig "Rooster" Roost, som vi var så heldige å få hilse på derover. En ubestridt autoritet i øksefaget, og mannen bak nyvinningen Wood Craft Pack Axe, som er utstyrt med scandi grind, godt holdegrep for trearbeid, skarp kant i overkant av hodet til tennstål-bruk og herdet stål i hammeren.

øks, velvicut council tool

På bildene her er det vår egen John Harald Knutsson som med stor begeistring tester ut den klassiske amerikanske felleøksa Dayton. Council Tool treffer Revir´s produktfilosofi midt i hjertet. Flott og tradisjonsrikt håndtverk, av kvalitetsmaterialer, uten å være overdrevet jålete, eller skamløst dyrt.

Sjekk ut utvalget vårt fra Council Tool

 


Også i SISTE FRA MAGASINET

Hvem er denne karen, med skjegg og lue på?
Hvem er denne karen, med skjegg og lue på?

Siden ny-åpningen av Revir i Hegdehaugsveien har tusenvis av kunder spurt seg følgende spørsmål: «Hvem i all verden er den staute, blide karen som tar imot her denne trivelige sjappa?» Fortvil ikke lenger alle dere som spør, vi er glade over endelig å kunne presentere vår butikksjef VEGAR RUUD for venner av Reviret.
Les mer
HARRFISKE: Men fluefiskesesongen var ikke over!
HARRFISKE: Men fluefiskesesongen var ikke over!

Norske fluefiskere har det som regel ganske greit. Fra isen sprekker til midten av september kan man stort sett vime rundt i skog og mark med fluestanga parat og treffe på en vakende ørret uten å måtte ha Fetter Anton-aktig flaks eller spesielle egenskaper.
Les mer
TOPPKNYTT MEITESTANG 6,3m
TOPPKNYTT MEITESTANG 6,3m

I en tid hvor alt går på høygir og i en verden hvor teknologien har kommet milevis er det ofte deilig å finne tilbake til det enkle. Det nostalgiske. Og hva er vel da bedre enn å ta med seg en toppknytt meitestang og føle litt på den barnslige gleden ved å kjenne et napp for så å dra opp en fisk?
Les mer