23 April, 2018

Etter nesten to år med fullt fokus på svenske kvalitetsøkser fra Wetterlings retter Revir fokus vestover, til junaiten og en av de få gjenværende amerikanske økseprodusentene, Council Tool.COUNCIL TOOL - AMERIKANSK ØKSETRADISJON
Etter at Wetterlings ble kjøpt opp av Gränsfors Bruk, og nedlagt i fjor, har vi sett etter en økseprodusent vi på Revir kunne stå skikkelig inne for. Ikke et vondt ord om Gränsfors, vi vil også selge deres utmerkede økser fremover, men vi ville gjerne ha noe i tillegg til de tradisjonsrike svenskene.

Dermed gikk turen til USA, et land som også har en lang og sterk øksetradisjon. Council Tool er ett av få merker som fortsatt produserer øksene sine i USA, og det gjør de med stolthet og kompromissløs fokus på kvalitet. Særlig er dette synlig i Velvicut og Wood-Craft øksene. Tung tradisjon, kombinert med diskrét innovasjon i detaljene.


Craig Rooster" Roost viser her hvordan du skal få øksa fra "utility sharp" til "scary sharp"

ØKSEAUTORITET - CRAIG "ROOSTER" ROOST
Med på laget har de økse-guru Craig "Rooster" Roost, som vi var så heldige å få hilse på derover. En ubestridt autoritet i øksefaget, og mannen bak nyvinningen Wood Craft Pack Axe, som er utstyrt med scandi grind, godt holdegrep for trearbeid, skarp kant i overkant av hodet til tennstål-bruk og herdet stål i hammeren.

øks, velvicut council tool

På bildene her er det vår egen John Harald Knutsson som med stor begeistring tester ut den klassiske amerikanske felleøksa Dayton. Council Tool treffer Revir´s produktfilosofi midt i hjertet. Flott og tradisjonsrikt håndtverk, av kvalitetsmaterialer, uten å være overdrevet jålete, eller skamløst dyrt.

Sjekk ut utvalget vårt fra Council Tool

 


Bli med i vårt nyhetsbrev