COUNCIL TOOL - AMERIKANSK ØKSETRADISJON

COUNCIL TOOL - AMERIKANSK ØKSETRADISJON

Etter flere år med fullt fokus på svenske kvalitetsøkser fra Wetterlings rettet Revir i 2018 fokus vestover, til USA og en av de få gjenværende amerikanske økseprodusentene, Council Tool. 



COUNCIL TOOL - AMERIKANSK ØKSETRADISJON
Etter at Wetterlings ble kjøpt opp av Gränsfors Bruk, og nedlagt så vi etter en økseprodusent vi kunne stå skikkelig inne for. Ikke et vondt ord om Gränsfors, vi selger jo også deres utmerkede økser – men vi ville gjerne ha noe i tillegg til de tradisjonsrike svenskene.

Dermed gikk turen til USA, et land som også har en lang og sterk øksetradisjon. Council Tool er ett av få merker som fortsatt produserer øksene sine i USA, og det gjør de med stolthet og kompromissløs fokus på kvalitet. Særlig er dette synlig i Velvicut og Wood-Craft øksene. Tung tradisjon, kombinert med diskrét innovasjon i detaljene.


Craig Rooster" Roost viser her hvordan du skal få øksa fra "utility sharp" til "scary sharp"

ØKSEAUTORITET - CRAIG "ROOSTER" ROOST
Med på laget har de økse-guru Craig "Rooster" Roost, som vi var så heldige å få hilse på derover. En ubestridt autoritet i øksefaget, og mannen bak nyvinningen Wood Craft Pack Axe, som er utstyrt med scandi grind, godt holdegrep for trearbeid, skarp kant i overkant av hodet til tennstål-bruk og herdet stål i hammeren.

øks, velvicut council tool

På bildene her er det vår egen John Harald Knutsson som med stor begeistring tester ut den klassiske amerikanske felleøksa Dayton. Council Tool treffer Revir´s produktfilosofi midt i hjertet. Flott og tradisjonsrikt håndtverk, av kvalitetsmaterialer, uten å være overdrevet jålete, eller skamløst dyrt.

Sjekk ut utvalget vårt fra Council Tool

 


Også i SISTE FRA MAGASINET

Revir Introduserer Blundstone Boots
Revir Introduserer Blundstone Boots

Vi er glade for å introdusere et ikonisk merke til vårt sortiment: Blundstone.
Les mer
Den første vårnatta ute
Den første vårnatta ute

For å sikre en vellykket natt under stjernene, er det viktig å ha riktig utstyr med seg. Her er noen essensielle ting å huske på:
Les mer
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

«LYO dyrker idag frukter og urtene på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.»
Les mer

Liquid error (layout/theme line 353): Could not find asset snippets/remove-sold-out.liquid Liquid error (layout/theme line 354): Could not find asset snippets/disable-sold-out.liquid