COUNCIL TOOL - AMERIKANSK ØKSETRADISJON

COUNCIL TOOL - AMERIKANSK ØKSETRADISJON

Etter flere år med fullt fokus på svenske kvalitetsøkser fra Wetterlings rettet Revir i 2018 fokus vestover, til USA og en av de få gjenværende amerikanske økseprodusentene, Council Tool. COUNCIL TOOL - AMERIKANSK ØKSETRADISJON
Etter at Wetterlings ble kjøpt opp av Gränsfors Bruk, og nedlagt så vi etter en økseprodusent vi kunne stå skikkelig inne for. Ikke et vondt ord om Gränsfors, vi selger jo også deres utmerkede økser – men vi ville gjerne ha noe i tillegg til de tradisjonsrike svenskene.

Dermed gikk turen til USA, et land som også har en lang og sterk øksetradisjon. Council Tool er ett av få merker som fortsatt produserer øksene sine i USA, og det gjør de med stolthet og kompromissløs fokus på kvalitet. Særlig er dette synlig i Velvicut og Wood-Craft øksene. Tung tradisjon, kombinert med diskrét innovasjon i detaljene.


Craig Rooster" Roost viser her hvordan du skal få øksa fra "utility sharp" til "scary sharp"

ØKSEAUTORITET - CRAIG "ROOSTER" ROOST
Med på laget har de økse-guru Craig "Rooster" Roost, som vi var så heldige å få hilse på derover. En ubestridt autoritet i øksefaget, og mannen bak nyvinningen Wood Craft Pack Axe, som er utstyrt med scandi grind, godt holdegrep for trearbeid, skarp kant i overkant av hodet til tennstål-bruk og herdet stål i hammeren.

øks, velvicut council tool

På bildene her er det vår egen John Harald Knutsson som med stor begeistring tester ut den klassiske amerikanske felleøksa Dayton. Council Tool treffer Revir´s produktfilosofi midt i hjertet. Flott og tradisjonsrikt håndtverk, av kvalitetsmaterialer, uten å være overdrevet jålete, eller skamløst dyrt.

Sjekk ut utvalget vårt fra Council Tool

 


Også i SISTE FRA MAGASINET

Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon
Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon

Hos Revir handler friluftsliv om mer enn prestasjon og konkurranse. Vi tror på å være til stede i øyeblikket, nyte naturen og ta del i de små eventyrene som omgir oss hver dag.
Les mer
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd

Med dagens råd fra myndighetene om å kunne klare oss selv i en uke, er det en perfekt anledning til å utforske hva vi har i skuffer og skap.
Les mer
Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer