REVIRPROFIL - JOHN HARALD KNUTSSON

REVIRPROFIL - JOHN HARALD KNUTSSON

John er opprinnelig fra Stavanger, men har tilbrakt de siste tjue årene på det sentrale østlandet. Først ti år på Grünerløkka, så de seneste ti på en gard i de dype akershuske skoger, sammen med kone, kid og et kobbel av hardtarbeidende kjøtere. Han er medeier i Revir, og en slags kreativ leder.

Toppbilde: Jon Hunnålvatn Tøn // Sted: Høgevarde

VATNAHALSENFoto: Anders Hägglund // Sted: Vatnahalsen


NOE TRYGT Å FALLE TILBAKE PÅ

- Det er godt å ha noe trygt å falle tilbake på om ikke dette *sett inn pågående prosjekt* går veien, pleier han å si om seks års kunstutdanning med fokus på skulptur.

Så langt har *prosjektene* etter at han gikk ut av kunstakademiet i 2003 vært etablering av brettmerket Bataleon Snowboards, jobbing med Arctic Challenge den gang Haakonsen satte verdensrekord i quarterpipe, gjennomføring av Norges Cup og NM i Snowboard, hatt en fot innenfor brettmagasinet Tacky, gjort kommunikasjonsjobb for Femundløpet og et utall frilansoppdrag knyttet til tekst, design, kommunikasjon og merkevarebygging. Om de har "gått veien" er ikke godt å si, men så langt har han ikke valgt å søke staten om kunstnerstipend. 

john harald knutsson

OLJEUNGE
Etter en søttitallsoppvekst blant hermetikkfabrikker og oljeplatformer i Stavanger snublet han over BMX, terrengsykkel, skateboard og etterhvert snowboard litt utpå åttitallet, og med det var tonen satt for resten av livet.

john harald knutsson

BRETT OG SYKKEL
Med sykkel og brett oppdaget bygutten naturen og fjellet, og gjennom punk-, og skateboard-estetikken fikk han øynene opp for kunst og design. 

JOHN HARALD KNUTSSONPå sykkeltur i Ryfylkeheiene


FRA BYGUTT TIL BYGDEORGINAL

Mot slutten av 00-tallet bestemte han og kona (ernærings c-kjendis Lise von Krogh) seg for at det var nok byliv, så de stakk til skogs og etablerte seg i skaugrenda Skrukkelia, der hans undertrykte hundeinteresse slo ut i full blomst og en kennel med ti trekkhunder ble en realitet innen kort tid.

Nå ti år senere har de fortsatt en skokk bikkjer, men også en grønnsakshage, noen bikuber og fryseren full av kaninkjøtt og bacon fra naboens velfødde griser. De kaller seg ikke akkurat preppere, men da covid-krisen var en realitet var ikke så mye hamstring nødvendig, verken av mat eller utstyr.

john harald knutsson

BAKGRUNNEN FOR REVIRS IDENTITET
Det er nok bakgrunnen fra frihetsorientert brettkultur i kombinasjon med en gjenoppdagelse av friluftslivet med hundene i front som i kompaniskap med Revirs to andre grunnleggere, Ola og Rickard, har lagt fundamentet for Revirs identitet.

En identitet som har utviklet seg dynamisk gjennom fire år ettersom Revirs øvrige medarbeidere har satt sitt preg på sjappa.


Også i SISTE FRA MAGASINET

Den første vårnatta ute
Den første vårnatta ute

For å sikre en vellykket natt under stjernene, er det viktig å ha riktig utstyr med seg. Her er noen essensielle ting å huske på:
Les mer
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

«LYO dyrker idag frukter og urtene på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.»
Les mer
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

– Det er selvsagt en total selvmotsigelse å gi ut en podkast på LP, innrømmer Randulf Valle, stemmen bak Podkasten Uteliv som nettopp har sluppet episode 200 eksklusivt på vinyl – med Moddi som musikalsk gjest og samtalepartner.
Les mer