08 mai, 2020

Det brutale angrepet på klosteret Lindisfarne 8. juni i 793 markerer starten på vikingtiden, og nesten 300 år med landnåm, plyndring, militære ekspedisjoner og handelsvirksomhet vestover fra norske viker og fjorder.

revir valkyrien oslo

HVA DREV VIKINGENE TIL EKSPANSJON
Men, hva drev egentlig disse vikingene ut i ukjent og farlig farvann for å ekspandere i vesterled? Var det politisk uro i Norge, teknologiske utviklinger i skipsbygging og våpenkonstruksjon, befolkningsøkning, statusjag, klimaendringer eller etterdønninger etter pesten som herjet Europa fra 540 og utover?

Eller var det, slik en britisk forskergruppe har sett på, ensomhet og kvinneunderskudd som drev ugifte menn ut i store utfordringer for å skaffe seg kone? Flerkoneri var utbredt blant den norske eliten på den tiden, og "det trengs ganske få elitemenn som tar seg flere koner for at skjevheten skal bli stor." Eller var det summen av en rekke sammenfallende faktorer?

REVIR VALKYRIEN OSLO HELGE INGSTAD

REVIR I VESTERLED
Det er i hvert fall en rekke sammenfallende faktorer som har drevet Revir vestover, og inn på byens nyeste og mest staselige lille kjøpesenter. Og nå står vi der rulletrappa møter andre etasje, og har tenkt å henge der ut juni.

I motsetning til vikingene, som plyndret og stjal, har vi med oss skatter, gods og gull. Vi kommer til å presentere et assortert utvalg høydepunkt fra Revirsortimentet, og vi kommer til å variere utvalget gjennom perioden.

REVIR VALKYRIEN OSLO HELGE INGSTAD

SØKE LYKKEN I UKJENT FARVANN
Først ut har vi valgt å fronte Filson. Det amerikanske outfitter-merket ble etablert i Seattle i 1897 for å utstyre gullgraverne som skulle nordover til Klondyke for å søke lykken med alt utstyret de trengte.

Her står faenmeg søke lykken i ukjent farvann-metaforene i kø. I den ånd har vi naturligvis med oss Helge Ingstad, han danner bakgrunnen, bokstavlig talt.

STIKK INNOM VALKYRIEN
I tillegg har vi naturligvis med oss et godt utvalg andre favoritter, både gamle klassikere og boksferske nyheter. Vi har også noen spenstige samarbeid på gang med enkelte leverandører.

adrian bjørge

SPISSA TEAMET
Vi har satt en trønder og to vestlendinger, Adrian Bjørge, Emilie Lægreid og John Harald Knutsson, til å bemanne avstikkeren der vest. Litt mer om disse tre karakterene finner du også her i magasinet.

BLI KJENT MED ADRIAN BJØRGE

BLI KJENT MED EMILIE LÆGREID

BLI KJENT MED JOHN HARALD KNUTSSON (KOMMER)

Så her er det bare å kaste seg på trikken for å få seg en vestkant-safari. Vi ses på Valkyrien (@valkyrienoslo).

emilie lægreid valkyrien oslo

 

John Harald Knutsson
John Harald KnutssonOgså SISTE FRA MAGASINET

BYGG DIN EGEN POWSURFER MED ISAAC MANNING
BYGG DIN EGEN POWSURFER MED ISAAC MANNING

06 oktober, 2020

Revir drar i gang vinteren 2020/21 med tre bindinglaus-kurs på rappen under ledelse av Isaac Hegna Manning. Bygg din egen powsurfer på en ettermiddag i Revirs nye lokaler: Hiet.
Les Mer
BEAR - HÅNDLAGET BRITISK KVALITET
BEAR - HÅNDLAGET BRITISK KVALITET

29 september, 2020

Oscar og resten av gjengen bak det britiske kvalitetsmerket Bear er opptatt av å få folk ut i naturen, og gjennom det bedret mental helse, og de setter av en slump av profitten til dette formålet. 
Les Mer
SYKKELDEMO HØGEVARDE 1. OKTOBER
SYKKELDEMO HØGEVARDE 1. OKTOBER

20 september, 2020

1. oktober inviterer vi til sykkeldemo i samarbeid med Rocky Mountain. Her får du mulighet til å teste de fleste 2021 modellene, deriblant nye Altitude, Reaper til barn og Powerplay elsykler.
Les Mer

Bli med i vårt nyhetsbrev