Vi har åpnet ny butikk i Hegdehaugsveien!

0

Kurven din er tom

Utstyr
 • Revir's eget

 • Gavekort

 • klær
 • Revir's eget

 • 2

  Det brutale angrepet på klosteret Lindisfarne 8. juni i 793 markerer starten på vikingtiden, og nesten 300 år med landnåm, plyndring, militære ekspedisjoner og handelsvirksomhet vestover fra norske viker og fjorder.

  revir valkyrien oslo

  HVA DREV VIKINGENE TIL EKSPANSJON
  Men, hva drev egentlig disse vikingene ut i ukjent og farlig farvann for å ekspandere i vesterled? Var det politisk uro i Norge, teknologiske utviklinger i skipsbygging og våpenkonstruksjon, befolkningsøkning, statusjag, klimaendringer eller etterdønninger etter pesten som herjet Europa fra 540 og utover?

  Eller var det, slik en britisk forskergruppe har sett på, ensomhet og kvinneunderskudd som drev ugifte menn ut i store utfordringer for å skaffe seg kone? Flerkoneri var utbredt blant den norske eliten på den tiden, og "det trengs ganske få elitemenn som tar seg flere koner for at skjevheten skal bli stor." Eller var det summen av en rekke sammenfallende faktorer?

  REVIR VALKYRIEN OSLO HELGE INGSTAD

  REVIR I VESTERLED
  Det er i hvert fall en rekke sammenfallende faktorer som har drevet Revir vestover, og inn på byens nyeste og mest staselige lille kjøpesenter. Og nå står vi der rulletrappa møter andre etasje, og har tenkt å henge der ut juni.

  I motsetning til vikingene, som plyndret og stjal, har vi med oss skatter, gods og gull. Vi kommer til å presentere et assortert utvalg høydepunkt fra Revirsortimentet, og vi kommer til å variere utvalget gjennom perioden.

  REVIR VALKYRIEN OSLO HELGE INGSTAD

  SØKE LYKKEN I UKJENT FARVANN
  Først ut har vi valgt å fronte Filson. Det amerikanske outfitter-merket ble etablert i Seattle i 1897 for å utstyre gullgraverne som skulle nordover til Klondyke for å søke lykken med alt utstyret de trengte.

  Her står faenmeg søke lykken i ukjent farvann-metaforene i kø. I den ånd har vi naturligvis med oss Helge Ingstad, han danner bakgrunnen, bokstavlig talt.

  STIKK INNOM VALKYRIEN
  I tillegg har vi naturligvis med oss et godt utvalg andre favoritter, både gamle klassikere og boksferske nyheter. Vi har også noen spenstige samarbeid på gang med enkelte leverandører.

  adrian bjørge

  SPISSA TEAMET
  Vi har satt en trønder og to vestlendinger, Adrian Bjørge, Emilie Lægreid og John Harald Knutsson, til å bemanne avstikkeren der vest. Litt mer om disse tre karakterene finner du også her i magasinet.

  BLI KJENT MED ADRIAN BJØRGE

  BLI KJENT MED EMILIE LÆGREID

  BLI KJENT MED JOHN HARALD KNUTSSON (KOMMER)

  Så her er det bare å kaste seg på trikken for å få seg en vestkant-safari. Vi ses på Valkyrien (@valkyrienoslo).

  emilie lægreid valkyrien oslo