FLUEFISKE - DEN LENGSTE MULIGE VEIEN MELLOM TO PUNKTER

FLUEFISKE - DEN LENGSTE MULIGE VEIEN MELLOM TO PUNKTER

“Skal du fiske, eller skal du få fisk?” - dette tilsynelatende enkle spørsmålet er en inngangsportal til uendelige diskusjoner, filosofiske betraktninger og eksistensialistiske fabuleringer om meningen med livet, for fluefiskere.


MIDGARD FLY

VI MÅ SNAKKE OM FLUEFISKE
For la oss ta det enkle først: det finnes mer effektive måter å fange fiske på en å fiske med flue. Dynamitt og garn er nærliggende forslag. Usjarmerende og jævlige, men tross alt effektive.

Stangfiske med ulike varianter av sluk, spinner eller (gud forby) meitemark er også åpenbare vinnere når det gjelder volum og frekvens på napp og bitt, det er tross alt ikke SÅ vanskelig å kaste uti noe agn, sette seg ned og vente til noe biter, men det er altså ikke dette vi snakker om - vi snakker om fluefiske!

PODSOL FILSON REVIR

ART IMITATES LIFE
Å fiske med flue handler om å presentere en fisk (helst en vakende ørret som jevnlig og rytmisk avslører sin posisjon i en glassklar elv i det den forsyner seg av en klekkende døgnflue i vannskorpa) med en imitasjon altså en syntetisk look-a-like av et insekt, på en måte som får ørreten til å velge denne fremfor den naturlige varianten - og dermed bli kroket.

FLUEFISKE REVIR
Foto: Lars Nilssen

 

FLUEFISKE ER IKKE MATAUK
Denne forrædersk enkle øvelsen har lokket mang en fisker ut i uløkka, for når dette premisset ligger til grunn åpner det seg en verden av fluevalg, teknikker, destinasjoner, utstyr og sykelig interesse for vær, vind og vannstand. Og det er da filosofien kommer inn i bildet.

For hvorfor i all verden drar velfungerende og tilsynelatende friske mennesker til skogs, fjells og sjøs til ugudelige tider på døgnet og året for å mase med å finne en fisk?

Svaret er ikke: “fordi man har et behov for mat!” det er selvsagt langt mer komplisert enn som så, selv om belønning når det klaffer er en godbit på turen.

ØRRET REVIR

MEDITASJON I FLYTSONEN
Fluefiske er en form for meditasjon i bevegelse. Det er observasjon og respekt for natur, det er samspill mellom fiskeren, tilstedeværelsen i øyeblikket og det er en sanselig stimulanse på linje med den religiøse fanatikere og golfentusiaster skryter på seg.

Populært kalt “flyt”. (tips: Boka “Flyt” av Revir-venn og fluefisker Lars Lenth!)

Svaret er altså: du skal fiske, det er bare ikke så viktig å få fisk - men det er EKSTREMT viktig å ha utstyret som skal til!

PODSOL FLUEFISKE RICKARD

HÅNDPLUKKET UTVALG
Her på Revir elsker vi ALLE gode grunner til å være ute. Snowboarding, hundekjøring, bålbrenning og hengekøyer for eksempel handler alle om å bruke naturen og komme tilbake som et bedre menneske.

Derfor elsker vi selvsagt også fluefiske, og vi har håndplukket noen produkter og merkevarer vi mener du burde ta en nærmere kikk på, så også DU kan komme deg ut og jage etter fisk/meningen med livet:

HARDYS - ZEPHYRUS
Fra fluefiskets aristokratiske vugge i Alnwick, England kommer Hardy med sitt sortiment av stenger, sneller og utstyr. På Revir har vi lagt vår elsk på stangserien Zephyrus, en ultralett og fantastisk stang som oser kvalitet.


HARDYS FLUEFISKE REVIR
Ola Ødegaard fisker hovedsaklig etter sjøørreten, men han er ikke fremmed for en tur på vidda med Hardystanga heller.

For å gjøre det enkelt har vi kun tatt inn stenger og matchende sneller / liner i vektklasse #5 og #7. Sagt litt enkelt er #5 stang det eneste du trenger til ørret og harrfiske i Norge. Den er lett nok til å være fantastisk morsom i små elver og stille vann, og allikevel ha nok tyngde til å kaste greit selvom det blåser 6-8 m/s (#norsksommer) eller du står i dyprenna i ei stri og bred elv.

En #7 er myntet på deg som skal jage blank sjøørrett på lyse sommernetter når de trekker inn mot land, eller som slo hodet som barn og derfor har landet på at du vil bruke tid på å jage gjedde eller gjørs (#degomdet).

Hardy er kvalitet og historie. Hadde det vært en klokke ville den vært en Rolex.


GREYS - FOR DEN PRISBEVISSTE
“Lillebror” fra samme sted (Alnwick) med en uslåelig kombinasjon av kvalitet og pris. Revir gründer Rickard Lawsons instagramprofil er en kavalkade av imponerende små fisker han har greid å lure til hugg på en Greys stang opp igjennom årene.

greys fluefiske revirJohn Harald Knutsson kan ikke en dritt om fluefisk, men har satt seg fore å gi det en sjans. Her tester han stang fra Greys på jordet hjemme, men vurderer nok muligheten for å få tak i noe dynamitt.

Med en stang / snelle kombinasjon i #5 fra Greys har du alt du trenger for å fange fjellørret, harr og sågar en smålaks eller to i en årrekke fremover. Stanga gir nydelig presentasjon, solid kastelengde, herlig respons ved tilslag og dyp fleks ved kjøring av fisk.

Om den var en klokke ville den vært en Citizen. Fantastisk kvalitet for en meget god pris

PODSOL - JAZZ, MYGG OG BÅLKAFFE
Siden vi startet revir har vi drømt om endeløse sommernetter med vakende kjempeørret nord for polarsirkelen (NB: I disse drømmene er ofte myggen utelatt, det er gjerne sånn med drømmer). For å få vintrene til å gå har vi drømt oss bort med filmer fra nordkallotten i regi av vår venn Rolf Nylinder, fluefisker og bålkaffentusiast.

podsol revir fluefiske

Når Rolf slo seg sammen med noen andre driftige svensker og fikk jazzmusiker og venn av huset Håvard Stubø som frontfigur for sitt nystartede stangmerke Podsol var det ikke tvil om at vi skulle ha disse stengene på Revir.

Dette er ikke bare usedvanlig vakkert, funksjonelt og eksklusivt håndverk, vi snakker fluefiske som altomfattende livsstilsvalg helt ned til capsen og t-skjorta. Podsol oser av sjel, kredibilitet og ekte entusiasme.

 

ROLF NYLINDER - FLOATING FLIES
Sjekk ut Podsol eksklusivt på Revir og glem ikke så se Rolfs siste film “Floating Flies” Her kan du sjekke ut traileren, men den ligger i sin helhet på Vimeo On Demand HER.

Podsol er i vår klokkemetafor en Panerai, de som veit de veit FÅSDS.


FLUER? JADA, VI HAR FLUER
Tørrfluer, våtfluer, nymfer, klekkere, duns, parachutes og CDC. Vi fører fluer fra MIDGAR flyfishing som vi også samarbeider tett med om kastekurs, guiding og stangbygging (more to come!)

midgard flies revir fluefiske

PATAGONIA VADERE
Å stå utvadet til livet i en fjellelv og lytte til bruset og speide etter vak er noe av det jævligste man kan gjøre - med mindre man har på seg vadere. Iskaldt vann er oppskrytt, det samme er vadere som lekker og / eller hemmer bevegelse i vannet.

Vi er stolte av å føre Patagonia vadere og vadejakker (fluefiskerens allværsjakke). Patagonia tar fluefiske på alvor og deres grunnlegger Yvon Chouinard er en levende legende innen fluefisket.

patagonia revir

DEN KOMPLETTE FISKER
Sjekk ut Yvon i denne vakre filmen om historisk fluefiske i de Italienske alpene, så skjønner du hvorfor dette er merket vi fører. 15 minutter ren nytelse: “Il Pescatore Completo / The Complete Fisherman”

KAVU - LITT UTENOM STRØMMEN
Ønsker du (som oss) å skille deg litt ut og ikke bli tatt for å være et The Simmsons familiemedlem? Sjekk ut de praktiske og freshe taskene og baggene fra KAVU da vel. Det er lov å se bra ut på fisketur også!
Også i SISTE FRA MAGASINET

Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon
Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon

Hos Revir handler friluftsliv om mer enn prestasjon og konkurranse. Vi tror på å være til stede i øyeblikket, nyte naturen og ta del i de små eventyrene som omgir oss hver dag.
Les mer
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd

Med dagens råd fra myndighetene om å kunne klare oss selv i en uke, er det en perfekt anledning til å utforske hva vi har i skuffer og skap.
Les mer
Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer