REVIR OSLO 3 ÅR

REVIR OSLO 3 ÅR

I disse dager gratulerer vi oss selv med treårs bursdag, midt i mai 2016 åpnet vi dørene til dette halsbrekkende prosjektet for første gang.

Nå, etter tre års drift kan vi utvilsomt slå fast at det finnes en plass i markedet for en turbutikk som prøver å gjøre ting på en litt annerledes måte enn gigantene som omringer oss.

revir oslo

TRAVEL HVERDAG
Så selv om hverdagen vår er preget av stress knyttet til alt vi ikke rekker å gjøre, mailer som skulle vært besvart og annet forefallende, må vi også kunne si at vi tross alt har fått til en hel del. Såpass selvskryt kan vi unne oss. Det blir ikke en lang, selvgratulerende bursdagstekst her nå, men vi har samlet noen litt random øyeblikk fra disse tre årene, som vi synes det er verdt å tenke tilbake på.

REVIR OSLO


ÅPNING MED PÅL LAUKLI
Åpningsfesten som dro det hele i gang var preget av å foregå i en ren og ryddig butikk, med et sparsommelig utvalg varer omringet av Pål Lauklis rå sort/hvitt-bilder, hovedsaklig fra Svalbard. Nesten litt asketisk, eller til og med sakralt med tanke på den langt mer kaotiske hverdagen vi lever i nå.

revir oslo


LIMBO - ROGER EGSETH
En slags videreføring av det sakrale må man nesten kunne kalle utstillingen Limbo av Roger E.P. Egseth som vi var vertskap for noe senere. Disse monumentale kulltegningene i kombinasjon med Thygesen/Viskum-kajakken i taket og øksene på veggen bidro til en halvside i D2 og satte oss vel på kartet i noen kretser, selv om vi ikke så noen voldsom effekt av medieomtalen, sånn kommersielt sett.

REVIR OSLO

EMIL SOLLIE - MICK FANNING I LOFOTEN
Det er nesten så man også kan omtale Emil Sollies bilder av Mick Fanning surfende under nordlyset i Lofoten som sakrale. De har i hvert fall noe sublimt og høytidelig over seg, og prosessen bak dem er ikke mindre interessant. At disse gikk viralt globalt er ikke rart, og vi var svært fornøyde da vi fikk vise dem på våre vegger.

REVIR OSLOETHOS - ART AND SNOWBOARDING
Prosjektet som virkelig satte oss på kartet, i hvert fall innenfor snowboarding, var Ethos - Art and snowboarding som vi gjorde i samarbeid med Peter John DeVilliers.

Han inviterte de legendariske snowboarderne/kunstnerne Jamie Lynn og Bryan Iguchi sammen med de noe yngre og fremadstormende Danny Larsen, Schoph og Aaron Schwartz, pluss Scott Lenhardt til Oslo og Revir. Det var ikke få kjente fjes som dukket opp på den åpningsfesten, både unge og eldre. Men, kunstutrykket var nok mer punk enn opphøyd og sublimt denne gang.

REVIR OSLO

ØIVIND EGELAND AKVARELLER
Vi har alltid omtalt oss som eklektiske, og det med en viss stolthet. Og sjelden har vel spennet vært større enn da vi pakket ned Ethos, og hang opp Øivind Egelands delikate akvareller fra boken Småviltguiden. Her snakker vi virkelig kontraster, men at man opplevde disse kontrastene hos oss føltes likevel helt naturlig.

REVIR OSLO

MARTE STENSLAND JØRGENSEN - AKA BIKKJEMARTE
Bare dager før hun sto til start på Finnmarksløpet åpnet Marte fotoutstilling med hundekjørings- og turbilder i galleriet vårt. Artig nok sammenfalt åpningsfesten med starten på Iditarod, så vi rigget storskjerm slik at de ivrigste hundekjørerne fikk sett den nede i butikken.

hundekjøring

 

HELGE INGSTAD - FOR DET ER BLANT MENNESKER AT ENSOMHET BLIR TIL
Det prosjektet vi nok likevel er aller mest kjent for, og som utvilsomt har preget vår identitet sterkest er nok vårt samarbeid med familien til Helge Ingstad.

Vi har laget Revirprodukter med hans sitater, gjort fotoutstillinger av hans fotografier fra Pelsjegerlivperioden, barnebarnet Eirik har gjort foredrag hos oss. Og nå aller senest leverte vi både Ingstad-utstilling og foredrag til årets Camp Villmark.

HELGE INGSTAD

UTSTILLINGER HAR BLITT VANSKELIGERE Å GJENNOMFØRE
Vi har også hatt flere skateboard-relaterte utstillinger, bl.a. med Woodland Skateboards og fanzinen Valkyriegata. Så hadde vi en fin plakatutstilling med Nordic Archives. Det har altså hengt mye forskjellig på veggene her.

Dessverre (eller heldigvis, sånn kommersielt sett) vokste butikken ut av den nedre del av lokalene og bredte seg innover i galleriet. Det har derfor vært vanskelig å gjennomføre utstillinger hos oss, men kanskje er dette noe vi får anledning til å gjenoppta i fremtiden.

REVIR OSLO


FOREDRAG - EN AFTEN I REVIRET
Foredragserien vår En aften i Reviret, samt serien av foredrag som Lars Nilssen gjennomfører sammen med oss, Lars og Lars i Reviret har tatt for seg alt fra små og sære temaer om fisk til større temaer som de store langturene, nærturene og til og med de indre reisene. Vi har vel sånn i gjennomsnitt kjørt et foredrag eller to i måneden, med alt fra 10 til 100 deltakere.

Forfattere og andre kapasiteter som Torbjørn Ekelund, Randulf Valle, Frode Lein, Eirik Ingstad, og en haug til har vært her og fortalt om sine prosjekter. Vi har kjørt filmvisninger, premierer og produktlanseringer. Det har rett og slett vært mye aktivitet.


DIVERSE KURS
Vi har vært så heldige å treffe folk som er utrolig mye mer kompetente enn oss selv disse årene, og flere av dem har delt av sin kompetanse i form av ulike kurs vi har gjennomført her. Isaac Manning har kjørt en rekke bygg ditt egget bindinglause snowboard-kurs.

revir oslo

BUSHCRAFT OG JAKT
Revir Bushcraft som er prosjektet til Bodil Gilje, Espen Evensen og Mathias Ekornås, har gjort flere bushcraft-kurs gjennom året. Og vi har arrangert jegerprøve-kurs, så nå kan vi forskjell på høyre- og venstremokkasin, og vet hvilken av dem det er lov å skyte.

BUSHCRAFT

UT I VERDEN
Det er ingen tvil om at kvadratmeterne vi har til rådighet i Folketeaterpassasjen av og til blir litt trange. Da har vi tatt oss noen steg ut i verden. Vi har gjort julemarkeder og bruktmarked ute i passasjen. Vi har kjørt popup-shop i skogen og på messer. Og vi har, sammen med Hyttegutta, arrangert bruktmarked hos våre venner på Bruket litt lengre øst i Oslo.

DEN STORE SJØØRRETNATTEN
Det seneste prosjektet vi gjennoførte utenfor vårt vante revir var Den store sjøørretnatten på Larkollen, et prosjekt som virkelig ga mersmak. Det å komme seg ut er noe vi planlegger mer av fremover, det gjør godt med litt romforandring. Allerede nå i sommer vil det skje ting på den fronten.

revir oslo

NÅ FÅR DET HOLDE FOR DENNE GANG
Dette får holde på treårsjubileet, vi får ikke plass til alt, og det er grenser for hvor interessant dette er å lese om igjen. Men, vi tror disse aktivitetene viser litt hva slags prosjekt Revir er, og kanskje forklarer hvorfor vi ikke alltid rekker alt vi ønsker å få til. Og våre planer er å fortsette å utvikle dette videre.

revir oslo


Også i SISTE FRA MAGASINET

Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon
Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon

Hos Revir handler friluftsliv om mer enn prestasjon og konkurranse. Vi tror på å være til stede i øyeblikket, nyte naturen og ta del i de små eventyrene som omgir oss hver dag.
Les mer
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd

Med dagens råd fra myndighetene om å kunne klare oss selv i en uke, er det en perfekt anledning til å utforske hva vi har i skuffer og skap.
Les mer
Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer