27 mai, 2019

Det ble både nordavind mot varme kinn og føling i fjæra da Revir arrangerte den første store sjøørretnatten på Larkollen i vår, men det ble fisk også.

Vi på Revir liker å holde sammenkomster for folk som har snevre, felles interesser. Derfor inviterte vi til en uformell sammenkomst for nattfluefiskere med et aldri så lite konkurranseaspekt, på Larkollen 11-12.5.

den store sjøørretnattenTolv ihuga idioter møtte opp til nattfiske i frisk bris fra nord. Foto: Einar Pfeiffer

NATTFISKE 
I motsetning til dagfiske, ønsker man så lite vind som mulig om natten, både fordi man trenger å kunne høre og se aktivitet i vannoverflaten, og fordi fisken enklere skal oppdage siluetten av flua i rett under vannfilmen i mørket.

Større fisk drister seg inn på grunnere vann om natta fordi den ikke oppdages like lett som i dagslys, hvor den gjerne er litt dristigere om det blåser litt.

den store sjøørretnatten
Vinnerfisken på 60cm, tatt av Tien Tran i skumringen

NORDAVIND FRA ALLE KANTER
Derfor fryktet vi det verste da værmeldingen sa 6-9 sekundmeter fra nord, absolutt hele natten. Nordavind er også kjent som en skikkelig festbrems på denne tiden, siden denne oftest bringer med seg kulde, når både fisk og fiskere ønsker seg varme.


den store sjøørretnatten
Tien Tran fikk med seg den gjeveste premien hjem


EKTE ENTUSIASTER LAR SEG IKKE STOPPE 

Det var nok mange fiskere som holdt seg hjemme denne dagen på grunn av det elendige fiskeværet som var spådd, men det dukket da opp et knippe hyggelige fluehuer allikevel, og riktig så trivelig ble det. I timene før fiskestart kl. 20, gikk det i fiskeskrøner, demotesting og en liten kastekonkurranse. Da var det også nokså vindstille, men det skulle ikke vare. 

den store sjøørretnatten
En flott kubbe på 45 cm, tatt av Bjørn Holm

OG EKTE ENTUSIASTER FÅR FISK
Det kom også fisk på land - 3 stk på henholdsvis 60, 45 og 42cm må kunne kalles godkjent når man tar forholdene i betraktning. De fleste gikk og la seg i 1-2-tiden og sto opp igjen for å fiske morgenen frem til fiskeslutt kl. 08, det var liten vits å stå og denge i bekmørket med den vinden som var.

den store sjøørretnatten
Bronseplass til Max Dinh - 42 cm

NESTE ÅR ER DET MELDT FINVÆR HELE NATTA
Vi takker alle oppmøtte for god innsats, tar med oss erfaringer og betraktninger og har allerede begynt å glede oss til neste års sjøørretnatt - da får vi fløyelsnatt med flau fønvind og bamser på land!

den store sjøørretnatten

Ola Ødegaard
Ola ØdegaardOgså SISTE FRA MAGASINET

FRA BÆRUM TIL TRONDHEIM – PILEGRIMSTUR MED INGERID (71)
FRA BÆRUM TIL TRONDHEIM – PILEGRIMSTUR MED INGERID (71)

27 juli, 2021

Ei av våre beste kunder heter Ingerid, og er 71 år gammel. Denne dama er full av energi og røverhistorier, og skal nå bruke 4-5 uker på å gå Pilegrimsleden fra Oslo til Trondheim. Hun startet turen 8. juni.
Les Mer
SLEEPERS – PLANTEBASERTE FLIP FLOPS
SLEEPERS – PLANTEBASERTE FLIP FLOPS

24 juli, 2021

Sleepers er flip flopper laget av naturgummi tappet på Sri Lanka, produsert under strenge krav til både bærekraft og rettferdige vilkår for arbeiderne.
Les Mer
COUNCIL TOOL - AMERIKANSK ØKSETRADISJON
COUNCIL TOOL - AMERIKANSK ØKSETRADISJON

21 juli, 2021

Council Tool treffer Revir´s produktfilosofi midt i hjertet. Velgjort og tradisjonsrikt håndtverk, av kvalitetsmaterialer, uten å være overdrevet jålete eller skamløst dyrt.
Les Mer

Bli med i vårt nyhetsbrev