Vi har åpnet ny butikk i Hegdehaugsveien!

0

Kurven din er tom

Utstyr
 • Revir's eget

 • Gavekort

 • klær
 • Revir's eget

 • 2

  Det ble både nordavind mot varme kinn og føling i fjæra da Revir arrangerte den første store sjøørretnatten på Larkollen i vår, men det ble fisk også.

  Vi på Revir liker å holde sammenkomster for folk som har snevre, felles interesser. Derfor inviterte vi til en uformell sammenkomst for nattfluefiskere med et aldri så lite konkurranseaspekt, på Larkollen 11-12.5.

  den store sjøørretnattenTolv ihuga idioter møtte opp til nattfiske i frisk bris fra nord. Foto: Einar Pfeiffer

  NATTFISKE 
  I motsetning til dagfiske, ønsker man så lite vind som mulig om natten, både fordi man trenger å kunne høre og se aktivitet i vannoverflaten, og fordi fisken enklere skal oppdage siluetten av flua i rett under vannfilmen i mørket.

  Større fisk drister seg inn på grunnere vann om natta fordi den ikke oppdages like lett som i dagslys, hvor den gjerne er litt dristigere om det blåser litt.

  den store sjøørretnatten
  Vinnerfisken på 60cm, tatt av Tien Tran i skumringen

  NORDAVIND FRA ALLE KANTER
  Derfor fryktet vi det verste da værmeldingen sa 6-9 sekundmeter fra nord, absolutt hele natten. Nordavind er også kjent som en skikkelig festbrems på denne tiden, siden denne oftest bringer med seg kulde, når både fisk og fiskere ønsker seg varme.


  den store sjøørretnatten
  Tien Tran fikk med seg den gjeveste premien hjem


  EKTE ENTUSIASTER LAR SEG IKKE STOPPE 

  Det var nok mange fiskere som holdt seg hjemme denne dagen på grunn av det elendige fiskeværet som var spådd, men det dukket da opp et knippe hyggelige fluehuer allikevel, og riktig så trivelig ble det. I timene før fiskestart kl. 20, gikk det i fiskeskrøner, demotesting og en liten kastekonkurranse. Da var det også nokså vindstille, men det skulle ikke vare. 

  den store sjøørretnatten
  En flott kubbe på 45 cm, tatt av Bjørn Holm

  OG EKTE ENTUSIASTER FÅR FISK
  Det kom også fisk på land - 3 stk på henholdsvis 60, 45 og 42cm må kunne kalles godkjent når man tar forholdene i betraktning. De fleste gikk og la seg i 1-2-tiden og sto opp igjen for å fiske morgenen frem til fiskeslutt kl. 08, det var liten vits å stå og denge i bekmørket med den vinden som var.

  den store sjøørretnatten
  Bronseplass til Max Dinh - 42 cm

  NESTE ÅR ER DET MELDT FINVÆR HELE NATTA
  Vi takker alle oppmøtte for god innsats, tar med oss erfaringer og betraktninger og har allerede begynt å glede oss til neste års sjøørretnatt - da får vi fløyelsnatt med flau fønvind og bamser på land!

  den store sjøørretnatten