KELLY KETTLE - IRSK RASJONALITET

KELLY KETTLE - IRSK RASJONALITET

Kelly Kettle ble utviklet på nittitallet (atten nittitallet) av Patrick Kelly, bonde og fisker ved Lough Conn i County Mayo, vest på Irland. Innsjøen er kjent for bra ørret- og laksefiske. I dag drives firmaet av Patricks oldebarn Patrick og Seamus.

Jim Kelly (Patrick and Seamus` bestefar sittende i midten bak) chillern med lunch langs Lough Conn sammen med en gjeng fiskere 1964.

Effektiv vannkoker
Den smarte Kelly Kettle-kjelen er en effektiv vannkoker i rustfritt stål som lar deg brenne småpinner, rask og rusk skjermet for vær og vind, inne i kjelens kjerne. Vannet, som fylles i kjelens "vegger" kokes opp på noen få minutter.

I kit’ene vi selger følger det med en snedig Hobo Stove som du kan sette oppå bål-basen, slik at du kan koke mat oppå den. De inneholder også gryte, stekepanne (som også funker som lokk til gryta), grill-rist og håndtak. Settet har også to kopper, tallerker og en smart flatpakket pot-support

kelly kettle

Fra lokalt til globalt
De første kjelene ble laget i tinn, men det var først da han laget en mer holdbar variant i kobber at lokale, og et stigende antall besøkende fiskere, rundt sjøen fikk øynene opp for det praktiske produktet. Kelly Kettle ble likevel ikke mer enn et lokalt «hobbyprodukt» laget på bestilling før utover 1970-tallet da Patricks barnebarn Padraic tok i bruk mer moderne produksjonsmetoder for å dekke den økende etterspørselen.

kelly kettle

Utover søtti- og åttitallet ble Irland et ettertraktet område for engelske og europeiske hobbyfiskere, og de skulle alle ha Kelly Kettle som standardutrustning. Både kjelens ubestridelige funksjonalitet og Padraic Kelleys ry som ørretfisker gjorde at Kelly Kettles popularitet spredte seg til resten av verden.

Sjekk ut hvordan den smarte konstruksjonen funker:

Utvidet sortiment, samme essens
I 2005 var det altså oldebarna Patrick og Seamus som overtok driften av Kelly Kettle. Under deres ledelse har produksjonsmetodene utviklet seg, flere produkter blitt tilført sortimentet, men essensen av den orginale Kelly Kettle fra 1890 er bevart. Designet og funksjonaliteten er den samme.

Utvidet bruk
Flere enn fiskere har fått øynene opp for Kelly-kjelen. Kajakkpadlere, speidere, jegere, bil-campere og turfolk av alle slag har tatt den i bruk. Den er også blitt en naturlig del av manges beredskapsutstyr. Preppere, bushcraft- og survival-entusiaster verden over verdsetter dens enkle, rasjonelle funksjonalitet.

Hobo Stove
I tillegg


Tradisjonen tro
Den tynne røyksøylen fra Kelly-kjelen er fortsatt et signal for fiskeguidene på Lough Conn om at det er på tide med lunch, slik det var allerede i starten. En varm kopp te, eller en skål suppe å varme seg på langs bredden en kald høstdag. Selv i skikkelig ruskevær, når man virkelig trenger det, brenner det godt i Kellykjelen. Kelly-familien driver fortsatt båtutleie og guide-service på Lough Conn.

Vi har i år også kjeler som ikke er del av et kit, for dem som bare skal ha det. De kommer i tre størrelser.

  

Også i SISTE FRA MAGASINET

Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon
Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon

Hos Revir handler friluftsliv om mer enn prestasjon og konkurranse. Vi tror på å være til stede i øyeblikket, nyte naturen og ta del i de små eventyrene som omgir oss hver dag.
Les mer
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd

Med dagens råd fra myndighetene om å kunne klare oss selv i en uke, er det en perfekt anledning til å utforske hva vi har i skuffer og skap.
Les mer
Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer