Gratis frakt på ordre over 1000,-

Gratis frakt på ordre over 1000,-

KELLY KETTLE - IRSK RASJONALITET

September 13, 2017

KELLY KETTLE - IRSK RASJONALITET

Kelly Kettle ble utviklet på nittitallet (atten nittitallet) av Patrick Kelly, bonde og fisker ved Lough Conn i County Mayo, vest på Irland. Innsjøen er kjent for bra ørret- og laksefiske. I dag drives firmaet av Patricks oldebarn Patrick og Seamus.

Jim Kelly (Patrick and Seamus` bestefar sittende i midten bak) chillern med lunch langs Lough Conn sammen med en gjeng fiskere 1964.


Fra lokalt til globalt
De første kjelene ble laget i tinn, men det var først da han laget en mer holdbar variant i kopper at lokale, og et stigende antall besøkende fiskere, rundt sjøen fikk øynene opp for det praktiske produktet. Kelly Kettle ble likevel ikke mer enn et lokalt «hobbyprodukt» laget på bestilling før utover 1970-tallet da Patricks barnebarn Padraic tok i bruk mer moderne produksjonsmetoder for å dekke den økende etterspørselen. Utover søtti- og åttitallet ble Irland et ettertraktet område for engelske og europeiske hobbyfiskere, og de skulle alle ha Kelly Kettle som standardutrustning. Både kjelens ubestridelige funksjonalitet og Padraic Kelleys ry som ørretfisker gjorde at Kelly Kettles popularitet spredte seg til resten av verden.

 

Utvidet sortiment, samme essens
I 2005 var det altså oldebarna Patrick og Seamus som overtok driften av Kelly Kettle. Under deres ledelse har produksjonsmetodene utviklet seg, flere produkter blitt tilført sortimentet, men essensen av den orginale Kelly Kettle fra 1890 er bevart. Designet og funksjonaliteten er den samme.


Tradisjonen tro
Den tynne røyksøylen fra Kelly-kjelen er fortsatt et signal for fiskeguidene på Lough Conn om at det er på tide med lunch, slik det var allerede i starten. En varm kopp te, eller en skål suppe å varme seg på langs bredden en kald høstdag. Selv i skikkelig ruskevær, når man virkelig trenger det, brenner det godt i Kellykjelen. Kelly-familien driver fortsatt båtutleie og guide-service på Lough Conn.

Utvidet bruk
Flere enn fiskere har fått øynene opp for Kelly-kjelen. Kajakkpadlere, speidere, jegere, bil-campere og turfolk av alle slag har tatt den i bruk. Den er også blitt en naturlig del av manges beredskapsutstyr. Preppere, bushcraft- og survival-entusiaster verden over verdsetter dens enkle, rasjonelle funksjonalitet.

Legg igjen en kommentar


Også i SISTE FRA MAGASINET

Lars og Lars i reviret #1
Lars og Lars i reviret #1

September 13, 2017

Høstprogrammet på Revir fortsetter med en serie arrangementer i Lars Nilssen og Lars Lenth-regi. Første kveld er 28. september, en herlig ekslusiv dobbeldekker av en aften.

Vis hele artikkelen →

LANGTEST - Klättermusen Gere
LANGTEST - Klättermusen Gere

August 30, 2017

Vår mann i felten, med kallesignal Pink Panter på amatørradionettet, har testet buksa Klättermusen Gere over tid. Holder den hva den lover?

Vis hele artikkelen →

MAKKEN THE TOURIST: GEIRANGER
MAKKEN THE TOURIST: GEIRANGER

August 25, 2017

Klart det er greit å ha et telt som settes opp på tretti sekunder når man har det såpass travelt som Mads André ”Makken” Haugen.

Vis hele artikkelen →