Kelly Kettle ble utviklet på nittitallet (atten nittitallet) av Patrick Kelly, bonde og fisker ved Lough Conn i County Mayo, vest på Irland. Innsjøen er kjent for bra ørret- og laksefiske. I dag drives firmaet av Patricks oldebarn Patrick og Seamus.

Jim Kelly (Patrick and Seamus` bestefar sittende i midten bak) chillern med lunch langs Lough Conn sammen med en gjeng fiskere 1964.


Fra lokalt til globalt
De første kjelene ble laget i tinn, men det var først da han laget en mer holdbar variant i kopper at lokale, og et stigende antall besøkende fiskere, rundt sjøen fikk øynene opp for det praktiske produktet. Kelly Kettle ble likevel ikke mer enn et lokalt «hobbyprodukt» laget på bestilling før utover 1970-tallet da Patricks barnebarn Padraic tok i bruk mer moderne produksjonsmetoder for å dekke den økende etterspørselen. Utover søtti- og åttitallet ble Irland et ettertraktet område for engelske og europeiske hobbyfiskere, og de skulle alle ha Kelly Kettle som standardutrustning. Både kjelens ubestridelige funksjonalitet og Padraic Kelleys ry som ørretfisker gjorde at Kelly Kettles popularitet spredte seg til resten av verden.

 

Utvidet sortiment, samme essens
I 2005 var det altså oldebarna Patrick og Seamus som overtok driften av Kelly Kettle. Under deres ledelse har produksjonsmetodene utviklet seg, flere produkter blitt tilført sortimentet, men essensen av den orginale Kelly Kettle fra 1890 er bevart. Designet og funksjonaliteten er den samme.


Tradisjonen tro
Den tynne røyksøylen fra Kelly-kjelen er fortsatt et signal for fiskeguidene på Lough Conn om at det er på tide med lunch, slik det var allerede i starten. En varm kopp te, eller en skål suppe å varme seg på langs bredden en kald høstdag. Selv i skikkelig ruskevær, når man virkelig trenger det, brenner det godt i Kellykjelen. Kelly-familien driver fortsatt båtutleie og guide-service på Lough Conn.

Utvidet bruk
Flere enn fiskere har fått øynene opp for Kelly-kjelen. Kajakkpadlere, speidere, jegere, bil-campere og turfolk av alle slag har tatt den i bruk. Den er også blitt en naturlig del av manges beredskapsutstyr. Preppere, bushcraft- og survival-entusiaster verden over verdsetter dens enkle, rasjonelle funksjonalitet.

John Harald Knutsson
John Harald KnutssonOgså SISTE FRA MAGASINET

DU//ER - PERFORMANCE DENIM
DU//ER - PERFORMANCE DENIM

DU//ER Performance Denim ble startet i 2013 av Gary Lenett, en driftig entreprenør med tjuefem års erfaring i å lage jeans, bl.a. for Levi Strauss - og en nyoppdaget begeistring for sykling.
Les Mer
REVIR OSLO 3 ÅR
REVIR OSLO 3 ÅR

I disse dager gratulerer vi oss selv med treårs bursdag, midt i mai 2016 åpnet vi dørene til dette halsbrekkende prosjektet for første gang.
Les Mer
KRISTINES PACIFIC CREST TRAIL - 480 AV 4279 KM
KRISTINES PACIFIC CREST TRAIL - 480 AV 4279 KM

Dagene begynner å gå litt i ett og vandringen føles mer og mer som en rutine, noe jeg gjør mesteparten av dagen, rett og slett en hverdag. En veldig vakker og fysisk krevende hverdag. 
Les Mer

Bli med i vårt nyhetsbrev