Vi har åpnet ny butikk i Hegdehaugsveien!

0

Kurven din er tom

Utstyr
  • Revir's eget

  • Gavekort

  • klær
  • Revir's eget

  • 2

    Startskuddet for den tradisjonelle småviltjakten på rype, skogsfugl og hare går 10. september. Tusenvis av jegere gir seg skogen og fjellet i kast, og går flotte naturopplevelser og spennende jaktsituasjoner i møte.

    HALVERT RYPEBESTAND
    Den urovekkende halveringen av rypebestanden de siste 10-15 årene har gjort det mer aktuelt enn før å heller prioritere jakt på skogsfuglene, eller skogshønsene, som de også kalles. Det er tre arter i Norge, nemlig storfugl (tiur og røy), orrfugl og jerpe. Hos storfugl og orrfugl er det stor forskjell på kjønnene, både i størrelse og fjærdrakt. Hanene er betydelig større enn hønene og har svarte og hvite partier framfor brunspraglete fjærdrakt. Hunnene kalles ofte "brunfugler", og slike er fredet av mange grunneiere, på grunn av deres betydning for å holde bestanden oppe i kommende år.

    SMÅVILTGUIDEN RYPEJAKT

    Illustrasjonene i Småviltguiden er malt av Øivind Egeland, en del av dem er tilgjengelige i Revirs nettbutikk. 

    KJENN TERRENGET DITT GODT
    I den første delen av jakttiden finner du ofte familiegrupper samlet, der mor med ungeflokk ofte støkkes opp samtidig. Ut over høsten vil kjønnene søke sammen på tvers av familier, slik at du eksempelvis kan finne rene flokker med tiurer. Kjønnsforskjellen i størrelse gjør at kjønnene utnytter ulike deler av et terreng og trives i litt ulike typer habitat. Ved å kjenne terrenget ditt godt, og samtidig vet hva slags habitat de ulike skogsfuglene foretrekker, vil du i større grad kunne målrette jakten og derved også øke sjansene dine til å lykkes.

     

    skogshøns jakt

     

    NYTTIG FOR BÅDE ERFARNE OG NYE JEGERE
    Dette og mere til kan du lese om i den praktfulle og nyttige boken Småviltguiden. De livaktige illustrasjonene er malt av Øivind Egeland, en av Skandinavias mest begavede naturkunstnere. Bjørn Olav Tveit er blant våre ledende eksperter på artskunnskap og feltkjennetegn. Sammen har de laget en pedagogisk og lettfattelig guide til hvordan skille alle jaktbare arter fra sine fredete forvekslingsarter, nyttig enten du skal ut på jakt eller er på vei til å ta jegerprøven.

    God jakt!