EN AFTEN I REVIRET MED RANDULF VALLE OG FRODE LEIN

EN AFTEN I REVIRET MED RANDULF VALLE OG FRODE LEIN

Utover høsten, og vinteren arrangerer vi en serie "Aftener i Reviret". Vi har fått med oss noen utrolig interessante folk som vi gleder oss stort til å bli enda bedre kjent med. Forfattere, turfolk, kunstnere, fiskere, fagfolk med stor tyngde innen sine felt dropper innom for å dele av sine erfaringer, fortelle om sine prosjekter og henge ut med oss noen timer.

Stedet for disse kveldene blir loungen i sjuende etasje på Clarion Hotell Folketeateret, like over gangen (passasjen) fra Revir. Et usedvanlig trivelig sted med egen takterasse og svært gode stoler.

STED: REVIR//CLARION HOTELL FOLKETEATERET
DATO: 18.10.2018
KLOKKESLETT: 19.00 - 22.00
PRIS: 100,- 
- Ordrebekreftelse på mail vises i døra. 


BILLETTER

FACEBOOK

SESONGSTART MED SMELL
Vi starter sesongens foredragskvelder med en aften som det virkelig svinger av. Først ut er forfatter og naturformidler Randulf Valle sammen med ultraløper Frode Lein.

RANDULF VALLE
Mange turentusiaster har nok lest Randulf Valles grundige, vitenskapelige utstyrstester i bladet Friluftsliv oppigjennom årene. For ikke å snakke om øvrige artikler og en god bunke bøker om både korte og lange turer verden over. På Revir har boka om Hjalmar Dale vært svært populær, og nå gleder vi oss stort til å få tak i den siste boka hans "Hvorfor er det så kaldt å være våt?"

Randulf har doktorgrad i metallurgi fra NTNU, men har i snart 15 år levd av å være på tur. Det har resultert i flere hundre tidsskriftartikler, to TV-program, noen timer radio og tolv bokutgivelser. Valles varemerke er å bruke den naturvitenskapelige kunneskapen når han skriver om natur og friluftsliv og i hans nyeste bok "Hvorfor er det så kaldt å være våt? – og 182 andre spørsmål om friluftsliv du ikke visste du hadde» er dette selve hovedpoenget.

Dette utdraget fra bokas forord beskriver hva vi har i vente:
"Alt vi opplever når vi er på tur er et resultat av naturlovene, men når vi diskuterer hva slags undertøy som er best, hvilke liggeunderlag som er varmest, hva som er best av gass- og bensinbrennere eller hvilke telt som tåler mest vind tyr vi ofte til subjektive erfaringer og anekdotiske bevis. I denne boka er min målsetning å forsøke å besvare slike spørsmål med bakgrunn i fundamental naturvitenskap, egne målinger og forskningsresultater."

MER OM RANDULF

 

FRODE LEIN FOREDRAG

FRODE LEIN
I 2007 ble han påkjørt og måtte legge golf, motorsykkel og snowboard på hylla grunnet en stygg whiplash-skade. i 2011 veide han over 100kg og måtte gjøre noe med det. Han begynnte å løpe, og har løpt siden. Han gikk fra å være Vice President på 107 kilo i et Nasdaqregistrert selskap med 3.500 bedriftskunder - til å bli eventyrer på 67 kilo som har løpt tusenvis av kilometer på fem år.

Med over 100°C forskjell har Frode Lein løpt flere hundre kilometer i konkurranse med de tøffeste utøverne i de mest ekstreme og utfordrende forhold som finnes i verden.

+ 63 grader, Gandom Beryan - 2016 Historiens høyeste temperatur i konkurranse.
- 54 grader, Yukon - 2017 Historiens laveste temperatur i konkurranse.

Konkurransene han deltar i varierer mellom 200 og 500 kilometer lange. Utøverne løper med mat, bekledning og alt nødvendig utstyr i ryggsekken uten tilgang på “reservedeler” i de mest ekstreme og utfordrende forhold som finnes i verden. Løpene går over de store fjellkjedene, gjennom de farligste ørkenene, dypt i jungler, isen mot sydpolen og på Grønland. Oppsummert har det vært varmere enn 60 grader, kaldere enn -50, luftfuktighet på over 90 % og høyere enn 6.000 meter over havet.

Til Revir kommer han i samarbeid med sponsor Brynje, så her kan det nok komme ett og annet tips om hvordan man skal kle seg i "særegne" forhold.

LES MER OM FRODE PÅ 
exploringthelimits.com

Med to så kompetente karer som Valle og Lein samlet i reviret kan vi love en utrolig lærerik aften. At det blir god stemning vet vi, det gjør det jo alltid.

FRODE LEIN ULTRALØP

Foto: Myke Hermsmeyer

 


Også i SISTE FRA MAGASINET

Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd

Med dagens råd fra myndighetene om å kunne klare oss selv i en uke, er det en perfekt anledning til å utforske hva vi har i skuffer og skap.
Les mer
Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer
Revir Introduserer Blundstone Boots
Revir Introduserer Blundstone Boots

Vi er glade for å introdusere et ikonisk merke til vårt sortiment: Blundstone.
Les mer