IN THE CAN - HERMETIKKENS RENESSANSE

IN THE CAN - HERMETIKKENS RENESSANSE

Gjennom småskalaproduksjon tas hermetikken til nye høyder; håndlaget kvalitetsmat med lokale råvarer, stor matsikkerhet og lang holdbarhet. Med et hjerte for lokal mat, miljø og mennesker, vil In the Can gi hermetikken en renessanse.

Foto: Lise von Krogh

IKKE NOE SNIKK SNAKK
Sommeren 2019 fikk vi besøk av Sara Charlotta Vicktoria Vleeshouwers som hadde med seg etpar bokser hermetikk hun ville vi skulle smake på. Det var verken etikett eller annet som ga noen form for indikasjon på hva de inneholdt, men det skulle være chili con carne og ertesuppe, ble vi fortalt. Vi fikk også vite at det var kokker av et visst kaliber involvert, i samarbeid med unge mennesker som kunne trenge litt hjelp med å få livet på stell. 

in the can ertesuppe hermetikk

VI VIL HA BEDRE HERMETIKK TAKK
Der tradisjonell norsk hermetikk har hatt mer fokus på holdbarhet enn smaksopplevelser, har In the Can gjennom høykvalitets småskalaproduksjon tatt boksen til nye høyder og beredt grunnen for en renessanse for hermetikken.

GLAMPING I PANDEMIENS TID
Vi tok med oss boksene for å finne ut om de holdt hva Sara lovte, og kan ikke si annet enn at de begge smakte langt over all forventning. Men så gikk tiden, og det ble både høst, vinter og vår. Plutselig står vi der midt i en global pandemi og lurer på om det er på tide å hamstre tørrmat, toalettpapir og hermetikk, da får vi en melding fra Sara som lurer på om vi er klare for litt boksmat på bålet.

in the can chili con carne hermetikk

VERDENS BESTE BOKSMAT?
Så slik gikk det til, og nå står første batch hermetikk fra In The Can klar i hyllene på Revir. Det er altså nå mulig å sikre seg en smak av det som må være blant verdens beste boksmat.

De to første smakene er altså Chili Con Carne og Ertesuppe med henholdsvis storfe og griseknoke fra Prima Jæren, i kombinasjon med grønnsaker og øvrige ingredienser av utrolig høy kvalitet, komponert av kokker i verdensklasse i samarbeid med ungdom som stabler livet sitt på rett kjøl.

in the can hermetikk

TILSETT BITTELITT VANN
Revir har nå brukt In the Can både hjemme og på tur, og vi er fortsatt like over oss av begeistring for disse to rettene. Boksene er små nok til å få med seg ut, men rommer et solid måltid for en forholdsvis sulten kar, særlig om de serveres med godt brød og smør.

Vi tømte boksen i en kjele, og brukte en desiliter vann til å skylle ut boksen og spe ut retten med, da fikk Chili con Carne-retten perfekt konsistens. Ertesuppa tåler å spes ut med enda litt mer vann, men det er smak og behag. Fantastisk godt var det uansett.

in the can hermetikk

KRIMINELT GODE MATOPPLEVELSER
"In the Can jobber med å finne produksjonslokaler i Oslo og bedriften skal skape økt merverdi for andre lokalmatprodusenter og sikre varige arbeidsplasser. Målet er å rekruttere unge innsatte etter endt soning i produksjonen av “In the Can” som en første innføring i kokkefaget og en prekvalifisering for en videre lærlingeplass i Lava Oslo. Rekrutteringen skal skje i samarbeid med Nettverk etter soning, Røde Kors." sier Sara Charlotta Vicktoria Vleeshouwers og lover kriminelt gode matopplevelser fra In the Can nå og fremover.

Vi gleder oss stort til fortsettelsen, og må virkelig anbefale alle våre turvenner å sikre seg en smak av disse godbitene.


Også i SISTE FRA MAGASINET

Hvem er denne karen, med skjegg og lue på?
Hvem er denne karen, med skjegg og lue på?

Siden ny-åpningen av Revir i Hegdehaugsveien har tusenvis av kunder spurt seg følgende spørsmål: «Hvem i all verden er den staute, blide karen som tar imot her denne trivelige sjappa?» Fortvil ikke lenger alle dere som spør, vi er glade over endelig å kunne presentere vår butikksjef VEGAR RUUD for venner av Reviret.
Les mer
HARRFISKE: Men fluefiskesesongen var ikke over!
HARRFISKE: Men fluefiskesesongen var ikke over!

Norske fluefiskere har det som regel ganske greit. Fra isen sprekker til midten av september kan man stort sett vime rundt i skog og mark med fluestanga parat og treffe på en vakende ørret uten å måtte ha Fetter Anton-aktig flaks eller spesielle egenskaper.
Les mer
TOPPKNYTT MEITESTANG 6,3m
TOPPKNYTT MEITESTANG 6,3m

I en tid hvor alt går på høygir og i en verden hvor teknologien har kommet milevis er det ofte deilig å finne tilbake til det enkle. Det nostalgiske. Og hva er vel da bedre enn å ta med seg en toppknytt meitestang og føle litt på den barnslige gleden ved å kjenne et napp for så å dra opp en fisk?
Les mer