07 april, 2020

Gjennom småskalaproduksjon tas hermetikken til nye høyder; håndlaget kvalitetsmat med lokale råvarer, stor matsikkerhet og lang holdbarhet. Med et hjerte for lokal mat, miljø og mennesker, vil In the Can gi hermetikken en renessanse.

Foto: Lise von Krogh

IKKE NOE SNIKK SNAKK
Sommeren 2019 fikk vi besøk av Sara Charlotta Vicktoria Vleeshouwers som hadde med seg etpar bokser hermetikk hun ville vi skulle smake på. Det var verken etikett eller annet som ga noen form for indikasjon på hva de inneholdt, men det skulle være chili con carne og ertesuppe, ble vi fortalt. Vi fikk også vite at det var kokker av et visst kaliber involvert, i samarbeid med unge mennesker som kunne trenge litt hjelp med å få livet på stell. 

in the can ertesuppe hermetikk

VI VIL HA BEDRE HERMETIKK TAKK
Der tradisjonell norsk hermetikk har hatt mer fokus på holdbarhet enn smaksopplevelser, har In the Can gjennom høykvalitets småskalaproduksjon tatt boksen til nye høyder og beredt grunnen for en renessanse for hermetikken.

GLAMPING I PANDEMIENS TID
Vi tok med oss boksene for å finne ut om de holdt hva Sara lovte, og kan ikke si annet enn at de begge smakte langt over all forventning. Men så gikk tiden, og det ble både høst, vinter og vår. Plutselig står vi der midt i en global pandemi og lurer på om det er på tide å hamstre tørrmat, toalettpapir og hermetikk, da får vi en melding fra Sara som lurer på om vi er klare for litt boksmat på bålet.

in the can chili con carne hermetikk

VERDENS BESTE BOKSMAT?
Så slik gikk det til, og nå står første batch hermetikk fra In The Can klar i hyllene på Revir. Det er altså nå mulig å sikre seg en smak av det som må være blant verdens beste boksmat.

De to første smakene er altså Chili Con Carne og Ertesuppe med henholdsvis storfe og griseknoke fra Prima Jæren, i kombinasjon med grønnsaker og øvrige ingredienser av utrolig høy kvalitet, komponert av kokker i verdensklasse i samarbeid med ungdom som stabler livet sitt på rett kjøl.

in the can hermetikk

TILSETT BITTELITT VANN
Revir har nå brukt In the Can både hjemme og på tur, og vi er fortsatt like over oss av begeistring for disse to rettene. Boksene er små nok til å få med seg ut, men rommer et solid måltid for en forholdsvis sulten kar, særlig om de serveres med godt brød og smør.

Vi tømte boksen i en kjele, og brukte en desiliter vann til å skylle ut boksen og spe ut retten med, da fikk Chili con Carne-retten perfekt konsistens. Ertesuppa tåler å spes ut med enda litt mer vann, men det er smak og behag. Fantastisk godt var det uansett.

in the can hermetikk

KRIMINELT GODE MATOPPLEVELSER
"In the Can jobber med å finne produksjonslokaler i Oslo og bedriften skal skape økt merverdi for andre lokalmatprodusenter og sikre varige arbeidsplasser. Målet er å rekruttere unge innsatte etter endt soning i produksjonen av “In the Can” som en første innføring i kokkefaget og en prekvalifisering for en videre lærlingeplass i Lava Oslo. Rekrutteringen skal skje i samarbeid med Nettverk etter soning, Røde Kors." sier Sara Charlotta Vicktoria Vleeshouwers og lover kriminelt gode matopplevelser fra In the Can nå og fremover.

Vi gleder oss stort til fortsettelsen, og må virkelig anbefale alle våre turvenner å sikre seg en smak av disse godbitene.

John Harald Knutsson
John Harald KnutssonOgså SISTE FRA MAGASINET

HEIMPLANET THE CAVE - BLACK CAIRO CAMO
HEIMPLANET THE CAVE - BLACK CAIRO CAMO

25 juli, 2020

Heimplanet slapp denne helgen en eksklusiv limited edition variant av sitt ikoniske telt The Cave. Det er gjort i sort Cairo Camo og det er kun laget en håndfull telt, og ytterst få av dem er tilgjengelige i Norge.
Les Mer
HUNDEBUMS - MARTE STENSLAND JØRGENSEN
HUNDEBUMS - MARTE STENSLAND JØRGENSEN

16 juli, 2020

Slik vi kjenner hundekjører Marte Stensland Jørgensen så er hun bums helt inn til kjernen. For Marte handler ikke hundekjøring om hobby, eller interesse - det handler om noe som stikker uendelig mye dypere. 
Les Mer
TOMMEN - EN EKTE SNOWBOARDER HAR TAKKET AV.
TOMMEN - EN EKTE SNOWBOARDER HAR TAKKET AV.

15 juli, 2020

Tommen vil bli husket med glede, og omtalt med samme ærbødighet som andre legender snowboarding har mistet gjennom årene. 
Les Mer

Bli med i vårt nyhetsbrev