TELTSESONG - MSR CARBON REFLEX

TELTSESONG - MSR CARBON REFLEX

Siden 1969 har Seattle-baserte Mountain Safety Research (MSR) laget tur, friluftlivs og høyfjellsutstyr av svært høy kvalitet. Merket ble startet av Larry Penberthy som hadde som hovedmål å gjøre klatreutstyr sikrere. Deres telt er preget av denne filosofien, og holder den samme høye kvaliteten som vi forventer av alt utstyret fra MSR.

msr carbon reflex

Våre to utskremte medarbeidere, Bodil Gilje og John Harald knutsson har hatt med seg hver sin variant av lettvekteren Carbon Reflex på tur. Bodil har brukt tremannsteltet over lang tid, og John Harald har testet enmannsteltet på langtur med sykkel.

Carbon Reflex er et ekstremt lett kuppeltelt som er latterlig enkelt å sette opp. Det kommer med to superlette karbonstenger – en lang og en kort. Sleng duken på bakken, fest de fire hjørnene, klips på den lange stangen og tre inn den korte på toppen. Vipps er innerteltet oppe.

Skal du ha på ytterduk er det omtrent like raskt å tre den over og bardunere den fast også. Jeg har stort sett brukt dette teltet uten ytterduk. Innerteltet er laget med vanntett bunn og en micromesh som gjør at du har full utsikt (og innsyn, for de som liker det), men er skjermet for alt av insekter og til dels vind. Jeg har valgt å bruke en tarp over mesh-teltet hvis det er fare for regn. På den måten bevarer jeg utsikten.

Ytterduken har to innganger, akkurat som Helsport Reinsfjell – de to teltene er ganske like i formen. Men inngangen er laget med borrelås i stedet for glidelås, for å spare vekt. Den har en liten hekte midt på inngangen, for å sikre at duken ikke blåser opp. Dette er et ypperlig telt for deg som er opptatt av vekt og enkelt oppsett, og spesielt fint på go’værsdager hvor du egentlig kunne sovet under åpen himmel, men vil ha en hule fri for insekter og andre krypdyr. Dette teltet egner seg best vår, sommer og høst – ikke de heftigste vinterturene.

msr carbon reflex

Lettvekter til langturen
Revirs nyfrelste bikepacking-entusiast John Harald Knutsson har hatt med seg enmannsversjonen av Carbon Reflex på langtur og den pakkes utrolig praktisk i sykkelveskene. I kombinasjon med lettvektspose og -liggeunderlag fra for eksempel Therm A Rest får man et svært hendig lettvektsalternativ for sykkelturen. 

Spesifikasjoner:
Type telt: kuppeltelt
Vekt 3-mannstelt: 1,19 kg inkl. plugger
Vekt 1-mannstelt: 0,66 kg


Også i SISTE FRA MAGASINET

Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon
Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon

Hos Revir handler friluftsliv om mer enn prestasjon og konkurranse. Vi tror på å være til stede i øyeblikket, nyte naturen og ta del i de små eventyrene som omgir oss hver dag.
Les mer
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd

Med dagens råd fra myndighetene om å kunne klare oss selv i en uke, er det en perfekt anledning til å utforske hva vi har i skuffer og skap.
Les mer
Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer