TELTSESONG - MSR CARBON REFLEX

TELTSESONG - MSR CARBON REFLEX

Siden 1969 har Seattle-baserte Mountain Safety Research (MSR) laget tur, friluftlivs og høyfjellsutstyr av svært høy kvalitet. Merket ble startet av Larry Penberthy som hadde som hovedmål å gjøre klatreutstyr sikrere. Deres telt er preget av denne filosofien, og holder den samme høye kvaliteten som vi forventer av alt utstyret fra MSR.

msr carbon reflex

Våre to utskremte medarbeidere, Bodil Gilje og John Harald knutsson har hatt med seg hver sin variant av lettvekteren Carbon Reflex på tur. Bodil har brukt tremannsteltet over lang tid, og John Harald har testet enmannsteltet på langtur med sykkel.

Carbon Reflex er et ekstremt lett kuppeltelt som er latterlig enkelt å sette opp. Det kommer med to superlette karbonstenger – en lang og en kort. Sleng duken på bakken, fest de fire hjørnene, klips på den lange stangen og tre inn den korte på toppen. Vipps er innerteltet oppe.

Skal du ha på ytterduk er det omtrent like raskt å tre den over og bardunere den fast også. Jeg har stort sett brukt dette teltet uten ytterduk. Innerteltet er laget med vanntett bunn og en micromesh som gjør at du har full utsikt (og innsyn, for de som liker det), men er skjermet for alt av insekter og til dels vind. Jeg har valgt å bruke en tarp over mesh-teltet hvis det er fare for regn. På den måten bevarer jeg utsikten.

Ytterduken har to innganger, akkurat som Helsport Reinsfjell – de to teltene er ganske like i formen. Men inngangen er laget med borrelås i stedet for glidelås, for å spare vekt. Den har en liten hekte midt på inngangen, for å sikre at duken ikke blåser opp. Dette er et ypperlig telt for deg som er opptatt av vekt og enkelt oppsett, og spesielt fint på go’værsdager hvor du egentlig kunne sovet under åpen himmel, men vil ha en hule fri for insekter og andre krypdyr. Dette teltet egner seg best vår, sommer og høst – ikke de heftigste vinterturene.

msr carbon reflex

Lettvekter til langturen
Revirs nyfrelste bikepacking-entusiast John Harald Knutsson har hatt med seg enmannsversjonen av Carbon Reflex på langtur og den pakkes utrolig praktisk i sykkelveskene. I kombinasjon med lettvektspose og -liggeunderlag fra for eksempel Therm A Rest får man et svært hendig lettvektsalternativ for sykkelturen. 

Spesifikasjoner:
Type telt: kuppeltelt
Vekt 3-mannstelt: 1,19 kg inkl. plugger
Vekt 1-mannstelt: 0,66 kg


Også i SISTE FRA MAGASINET

Hvem er denne karen, med skjegg og lue på?
Hvem er denne karen, med skjegg og lue på?

Siden ny-åpningen av Revir i Hegdehaugsveien har tusenvis av kunder spurt seg følgende spørsmål: «Hvem i all verden er den staute, blide karen som tar imot her denne trivelige sjappa?» Fortvil ikke lenger alle dere som spør, vi er glade over endelig å kunne presentere vår butikksjef VEGAR RUUD for venner av Reviret.
Les mer
HARRFISKE: Men fluefiskesesongen var ikke over!
HARRFISKE: Men fluefiskesesongen var ikke over!

Norske fluefiskere har det som regel ganske greit. Fra isen sprekker til midten av september kan man stort sett vime rundt i skog og mark med fluestanga parat og treffe på en vakende ørret uten å måtte ha Fetter Anton-aktig flaks eller spesielle egenskaper.
Les mer
TOPPKNYTT MEITESTANG 6,3m
TOPPKNYTT MEITESTANG 6,3m

I en tid hvor alt går på høygir og i en verden hvor teknologien har kommet milevis er det ofte deilig å finne tilbake til det enkle. Det nostalgiske. Og hva er vel da bedre enn å ta med seg en toppknytt meitestang og føle litt på den barnslige gleden ved å kjenne et napp for så å dra opp en fisk?
Les mer