TELTSESONG - MSR CARBON REFLEX

TELTSESONG - MSR CARBON REFLEX

Siden 1969 har Seattle-baserte Mountain Safety Research (MSR) laget tur, friluftlivs og høyfjellsutstyr av svært høy kvalitet. Merket ble startet av Larry Penberthy som hadde som hovedmål å gjøre klatreutstyr sikrere. Deres telt er preget av denne filosofien, og holder den samme høye kvaliteten som vi forventer av alt utstyret fra MSR.

msr carbon reflex

Våre to utskremte medarbeidere, Bodil Gilje og John Harald knutsson har hatt med seg hver sin variant av lettvekteren Carbon Reflex på tur. Bodil har brukt tremannsteltet over lang tid, og John Harald har testet enmannsteltet på langtur med sykkel.

Carbon Reflex er et ekstremt lett kuppeltelt som er latterlig enkelt å sette opp. Det kommer med to superlette karbonstenger – en lang og en kort. Sleng duken på bakken, fest de fire hjørnene, klips på den lange stangen og tre inn den korte på toppen. Vipps er innerteltet oppe.

Skal du ha på ytterduk er det omtrent like raskt å tre den over og bardunere den fast også. Jeg har stort sett brukt dette teltet uten ytterduk. Innerteltet er laget med vanntett bunn og en micromesh som gjør at du har full utsikt (og innsyn, for de som liker det), men er skjermet for alt av insekter og til dels vind. Jeg har valgt å bruke en tarp over mesh-teltet hvis det er fare for regn. På den måten bevarer jeg utsikten.

Ytterduken har to innganger, akkurat som Helsport Reinsfjell – de to teltene er ganske like i formen. Men inngangen er laget med borrelås i stedet for glidelås, for å spare vekt. Den har en liten hekte midt på inngangen, for å sikre at duken ikke blåser opp. Dette er et ypperlig telt for deg som er opptatt av vekt og enkelt oppsett, og spesielt fint på go’værsdager hvor du egentlig kunne sovet under åpen himmel, men vil ha en hule fri for insekter og andre krypdyr. Dette teltet egner seg best vår, sommer og høst – ikke de heftigste vinterturene.

msr carbon reflex

Lettvekter til langturen
Revirs nyfrelste bikepacking-entusiast John Harald Knutsson har hatt med seg enmannsversjonen av Carbon Reflex på langtur og den pakkes utrolig praktisk i sykkelveskene. I kombinasjon med lettvektspose og -liggeunderlag fra for eksempel Therm A Rest får man et svært hendig lettvektsalternativ for sykkelturen. 

Spesifikasjoner:
Type telt: kuppeltelt
Vekt 3-mannstelt: 1,19 kg inkl. plugger
Vekt 1-mannstelt: 0,66 kg


Også i SISTE FRA MAGASINET

FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

«LYO dyrker idag frukter og urtene på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.»
Les mer
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

– Det er selvsagt en total selvmotsigelse å gi ut en podkast på LP, innrømmer Randulf Valle, stemmen bak Podkasten Uteliv som nettopp har sluppet episode 200 eksklusivt på vinyl – med Moddi som musikalsk gjest og samtalepartner.
Les mer
Podkasten Uteliv Live på Revir – hør podkastene!
Podkasten Uteliv Live på Revir – hør podkastene!

I forrige uke ble det spilt inn to live podkast med Randulf Valle og Podkasten Uteliv her på Revir. Den første episoden handler om Grønland og Nordvestpassasjen med polarguide Bengt Rotmo. Den andre om Roald Amundsens verste år, med Tor Bomann-Larsen og Anders Bache. Nå kan du høre opptakene!
Les mer