FEM TIPS FOR Å FÅ ØRRETEN TIL Å BITE

FEM TIPS FOR Å FÅ ØRRETEN TIL Å BITE

Nå som våren er i full gang og snøen smelter, er det tida for å dra på fluefisketur i sør-Norge. Ferskvann og ørret er populære mål for fluefiskere, og med riktig utstyr og teknikk kan du ha en strøken opplevelse på vannet. Her er noen tips for å få ørreten til å bite.


VÆR OPPMERKSOM PÅ VÆRET
Værforholdene kan påvirke fisket. Sjekk værmeldingen før du drar ut og planlegg turen deretter. Regn og overskyet vær kan faktisk gjøre fisket bedre, da ørreten er mer aktiv og sulten når vannet er litt mer urolig. Men det er også verdt å huske at solskinn kan føre til at insekter klekker, og ørreten vil da mer sannsynlig bite på en flue som etterligner disse insektene.

FINN RIKTIG STED
Sørg for at du har lov til å fiske der du velger å dra, og sjekk om det er tillatt å ta med fisken du fanger. En god tommelfingerregel er å se etter steder der vannet strømmer, som renner inn eller ut av en innsjø eller elv. Ørreten vil ofte henge rundt disse områdene, og det kan være lettere å få dem til å bite.BRUK RIKTIG UTSTYR
Riktig utstyr er viktig for å få en god fiskeopplevelse. Du trenger en stang, snelle og flueline som passer til fiskeforholdene og størrelsen på ørreten du vil fange. En 9ft-stang med en snelle som passer til vekten på fluelinen din vil fungere bra for de fleste situasjoner. Du trenger også fluer som etterligner insekter som ørreten spiser på i vannet du skal fiske i. Sjekk med din lokale fiskebutikk eller en erfaren fluefisker for å få råd om hvilke fluer som fungerer best for ørret i ditt område.

Tips for de som ikke kjenner oss så godt – stikk innom sjappa vår når Simen Blix er på jobb (noe han ofte er), så er du garantert gode tips!


BRUK RIKTIG TEKNIKK
Fluefiske krever litt øvelse, men det kan være en morsom og tilfredsstillende måte å fiske på når du har mestret teknikken. En vanlig teknikk for ørretfiske er å kaste fluen ut på vannet og la den drive nedover strømmen, mens du kontrollerer hastigheten ved å stramme eller løsne på fluelinen.

Skitt fiske! 


Også i SISTE FRA MAGASINET

FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

«LYO dyrker idag frukter og urtene på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.»
Les mer
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

– Det er selvsagt en total selvmotsigelse å gi ut en podkast på LP, innrømmer Randulf Valle, stemmen bak Podkasten Uteliv som nettopp har sluppet episode 200 eksklusivt på vinyl – med Moddi som musikalsk gjest og samtalepartner.
Les mer
Podkasten Uteliv Live på Revir – hør podkastene!
Podkasten Uteliv Live på Revir – hør podkastene!

I forrige uke ble det spilt inn to live podkast med Randulf Valle og Podkasten Uteliv her på Revir. Den første episoden handler om Grønland og Nordvestpassasjen med polarguide Bengt Rotmo. Den andre om Roald Amundsens verste år, med Tor Bomann-Larsen og Anders Bache. Nå kan du høre opptakene!
Les mer