FEM TIPS FOR Å FÅ ØRRETEN TIL Å BITE

FEM TIPS FOR Å FÅ ØRRETEN TIL Å BITE

Nå som våren er i full gang og snøen smelter, er det tida for å dra på fluefisketur i sør-Norge. Ferskvann og ørret er populære mål for fluefiskere, og med riktig utstyr og teknikk kan du ha en strøken opplevelse på vannet. Her er noen tips for å få ørreten til å bite.


VÆR OPPMERKSOM PÅ VÆRET
Værforholdene kan påvirke fisket. Sjekk værmeldingen før du drar ut og planlegg turen deretter. Regn og overskyet vær kan faktisk gjøre fisket bedre, da ørreten er mer aktiv og sulten når vannet er litt mer urolig. Men det er også verdt å huske at solskinn kan føre til at insekter klekker, og ørreten vil da mer sannsynlig bite på en flue som etterligner disse insektene.

FINN RIKTIG STED
Sørg for at du har lov til å fiske der du velger å dra, og sjekk om det er tillatt å ta med fisken du fanger. En god tommelfingerregel er å se etter steder der vannet strømmer, som renner inn eller ut av en innsjø eller elv. Ørreten vil ofte henge rundt disse områdene, og det kan være lettere å få dem til å bite.



BRUK RIKTIG UTSTYR
Riktig utstyr er viktig for å få en god fiskeopplevelse. Du trenger en stang, snelle og flueline som passer til fiskeforholdene og størrelsen på ørreten du vil fange. En 9ft-stang med en snelle som passer til vekten på fluelinen din vil fungere bra for de fleste situasjoner. Du trenger også fluer som etterligner insekter som ørreten spiser på i vannet du skal fiske i. Sjekk med din lokale fiskebutikk eller en erfaren fluefisker for å få råd om hvilke fluer som fungerer best for ørret i ditt område.

Tips for de som ikke kjenner oss så godt – stikk innom sjappa vår når Simen Blix er på jobb (noe han ofte er), så er du garantert gode tips!


BRUK RIKTIG TEKNIKK
Fluefiske krever litt øvelse, men det kan være en morsom og tilfredsstillende måte å fiske på når du har mestret teknikken. En vanlig teknikk for ørretfiske er å kaste fluen ut på vannet og la den drive nedover strømmen, mens du kontrollerer hastigheten ved å stramme eller løsne på fluelinen.

Skitt fiske! 


Også i SISTE FRA MAGASINET

Hvem er denne karen, med skjegg og lue på?
Hvem er denne karen, med skjegg og lue på?

Siden ny-åpningen av Revir i Hegdehaugsveien har tusenvis av kunder spurt seg følgende spørsmål: «Hvem i all verden er den staute, blide karen som tar imot her denne trivelige sjappa?» Fortvil ikke lenger alle dere som spør, vi er glade over endelig å kunne presentere vår butikksjef VEGAR RUUD for venner av Reviret.
Les mer
HARRFISKE: Men fluefiskesesongen var ikke over!
HARRFISKE: Men fluefiskesesongen var ikke over!

Norske fluefiskere har det som regel ganske greit. Fra isen sprekker til midten av september kan man stort sett vime rundt i skog og mark med fluestanga parat og treffe på en vakende ørret uten å måtte ha Fetter Anton-aktig flaks eller spesielle egenskaper.
Les mer
TOPPKNYTT MEITESTANG 6,3m
TOPPKNYTT MEITESTANG 6,3m

I en tid hvor alt går på høygir og i en verden hvor teknologien har kommet milevis er det ofte deilig å finne tilbake til det enkle. Det nostalgiske. Og hva er vel da bedre enn å ta med seg en toppknytt meitestang og føle litt på den barnslige gleden ved å kjenne et napp for så å dra opp en fisk?
Les mer