FEM TIPS FOR Å FÅ ØRRETEN TIL Å BITE

FEM TIPS FOR Å FÅ ØRRETEN TIL Å BITE

Nå som våren er i full gang og snøen smelter, er det tida for å dra på fluefisketur i sør-Norge. Ferskvann og ørret er populære mål for fluefiskere, og med riktig utstyr og teknikk kan du ha en strøken opplevelse på vannet. Her er noen tips for å få ørreten til å bite.


VÆR OPPMERKSOM PÅ VÆRET
Værforholdene kan påvirke fisket. Sjekk værmeldingen før du drar ut og planlegg turen deretter. Regn og overskyet vær kan faktisk gjøre fisket bedre, da ørreten er mer aktiv og sulten når vannet er litt mer urolig. Men det er også verdt å huske at solskinn kan føre til at insekter klekker, og ørreten vil da mer sannsynlig bite på en flue som etterligner disse insektene.

FINN RIKTIG STED
Sørg for at du har lov til å fiske der du velger å dra, og sjekk om det er tillatt å ta med fisken du fanger. En god tommelfingerregel er å se etter steder der vannet strømmer, som renner inn eller ut av en innsjø eller elv. Ørreten vil ofte henge rundt disse områdene, og det kan være lettere å få dem til å bite.BRUK RIKTIG UTSTYR
Riktig utstyr er viktig for å få en god fiskeopplevelse. Du trenger en stang, snelle og flueline som passer til fiskeforholdene og størrelsen på ørreten du vil fange. En 9ft-stang med en snelle som passer til vekten på fluelinen din vil fungere bra for de fleste situasjoner. Du trenger også fluer som etterligner insekter som ørreten spiser på i vannet du skal fiske i. Sjekk med din lokale fiskebutikk eller en erfaren fluefisker for å få råd om hvilke fluer som fungerer best for ørret i ditt område.

Tips for de som ikke kjenner oss så godt – stikk innom sjappa vår når Simen Blix er på jobb (noe han ofte er), så er du garantert gode tips!


BRUK RIKTIG TEKNIKK
Fluefiske krever litt øvelse, men det kan være en morsom og tilfredsstillende måte å fiske på når du har mestret teknikken. En vanlig teknikk for ørretfiske er å kaste fluen ut på vannet og la den drive nedover strømmen, mens du kontrollerer hastigheten ved å stramme eller løsne på fluelinen.

Skitt fiske! 


Også i SISTE FRA MAGASINET

Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon
Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon

Hos Revir handler friluftsliv om mer enn prestasjon og konkurranse. Vi tror på å være til stede i øyeblikket, nyte naturen og ta del i de små eventyrene som omgir oss hver dag.
Les mer
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd

Med dagens råd fra myndighetene om å kunne klare oss selv i en uke, er det en perfekt anledning til å utforske hva vi har i skuffer og skap.
Les mer
Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer