TENKARA – TOPPKNYTT FLUEFISKE

TENKARA – TOPPKNYTT FLUEFISKE

Fluefiske er merkelige greier. Man vifter en line i vilden sky med en fjærdott bundet av 14 forskjellige fugleslag for å imitere en mygg i håp om å lure en fiskepinne. Vi elsker det, men spør du de fleste så er det rett og slett bare sært som faen.

De av våre følgere som også følger @Revir_fly har allerede fått med seg at vår fiskeriminister Simen Blix er over seg av entusiasme for det japanske fiskefenomenet tenkara. Her har dere andre en introduksjon fra The Rodmaster himself:

Men nå har vi altså tatt inn noe enda særere. Noe som er så sært at selv hipsterene på Løkka med bowlerhatt, monokkel, trestokk, pappegøye på skuldra og snurrebart setter Ristretto Espressoen rett i vrangstrupen .. Nemlig Tenkara! 

tenkara revir oslo

Tenkara er en Japansk måte å fiske med flue på. Fjellfolket i Japan startet med dette for flere hundre år siden, den gang med lange og tynne bambusstenger, line av flettet rompehår fra hest og enkle egenkomponerte fluer. Taktikken var å smyge seg oppover små fjellbekker på jakt etter forskjellige ørret og røyearter. Fluene ble sirlig plassert bak steiner, i strømkanter, kulper og fosser. Denne metoden viste seg særs effektiv og har siden den gang blitt «the way to do it» i Japan. 

tenkara revir

Tenkara er etter vår mening fluefiske med sjel. Missforstå oss rett.. Tradisjonelt fluefiske slik vi kjenner det her i Europa er jo så klart grisefett, men Tenkara er på en måte det berømte kirsebæret på toppen av iskremen.

tenkara revir

Tenkara gir deg mer tid til å virkelig fokusere på fiskingen. Utstyret er enkelt og greit og man har en viss mengde line å jobbe med som er knytt rett i stangtoppen, ingen snelle. Fokuset blir å snike seg innpå fisken og komme nærme for så å presentere flua! Snikende tiger skjult drage der altså.

Tenkara passer perfekt for folk som vil lære seg fluefiske, men også for drevne fluedengere som vil prøve noe nytt og eksotisk. Vi tror at alle som digger fluefiske innerst inne har en indre Tenkara-entusiast i seg! Fluefiske handler jo tross alt om enkle og barnslige gleder.

Og nei... Tenkara er ikke bare for mort og ørekyte!

tenkara revir

 

Stikk innom @reviroslo om du vil snakke litt Tenkara eller se på utstyret


Også i SISTE FRA MAGASINET

FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

«LYO dyrker idag frukter og urtene på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.»
Les mer
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

– Det er selvsagt en total selvmotsigelse å gi ut en podkast på LP, innrømmer Randulf Valle, stemmen bak Podkasten Uteliv som nettopp har sluppet episode 200 eksklusivt på vinyl – med Moddi som musikalsk gjest og samtalepartner.
Les mer
Podkasten Uteliv Live på Revir – hør podkastene!
Podkasten Uteliv Live på Revir – hør podkastene!

I forrige uke ble det spilt inn to live podkast med Randulf Valle og Podkasten Uteliv her på Revir. Den første episoden handler om Grønland og Nordvestpassasjen med polarguide Bengt Rotmo. Den andre om Roald Amundsens verste år, med Tor Bomann-Larsen og Anders Bache. Nå kan du høre opptakene!
Les mer