Vi har åpnet ny butikk i Hegdehaugsveien!

0

Kurven din er tom

Utstyr
 • Revir's eget

 • Gavekort

 • klær
 • Revir's eget

 • 3

  Utstillingen Ethos med syv av snowboard-kunst sjangerens fremste internasjonale representanter ruller og går på Revir gjennom sommeren. 

  Tekst: John Harald Knutsson Foto: Tom Greenhill / Aaron Schwartz / Petter Foshaug

  STOR BREDDE REPRESENTERT
  Kunstner og kurator Peter-John de Villiers har satt sammen et sjumannslag bestående av både aldrende legender og yngre fremadstormende som sammen representerer noe av sjangerens bredde. De sju utvalgte har hatt stor innvirkning på snowboardings visuelle identitet fra sportens obsternasige ungdom tidlig på nittitallet, til i dag.

  Bryan Iguchi og Jamie Lynn. Foto: Tom Greenhill

  Der snowboardings eldre søsken, skateboard og surf, allerede har etablerte gallerier, coffetable-bøker og dedikerte dokumentarer har kunst i snowboarding ikke kommet like langt. Ethos-utstillingen er et bidrag for å gi snowboard-kunst sjangeren et fortjent løft.

   

  ARTCAMP
  I uken før utstillingen samlet kunstnerne seg på gården til Peter-John de Villiers og jobbet med helt unike samarbeidsprosjekter som vises på utstillingen. Den eneste kunstneren som ikke kunne komme til Oslo for åpningen var Scott Lenhardt. 

  Lynn, Schophield, de Villiers og Schwartz uken før utstillingsåpning. Foto: Petter Foshaug

  ÅPNING
  Til åpningen kom både legender, veteraner og entusiaster. Olympiere og anti-olympiere i tilbakelent forbrødring. Mange var ikke rent lite starstruck av særlig Jamie Lynn og Bryan Iguchis tilstedeværelse. Voksne menn ble som usikre tenåringspiker i møte med sine største idoler, men etter etpar utvekslede setninger var det som å henge ut med gamle venner. Sånn blir det fort når man har så mange felles referanser.

  Peter-John de Villiers og Jamie Lynn trekker lodd til stor entusiasme. Foto: Tom Greenhill

  LODDTREKNING
  De heldige som hadde kjøpt lodd gjennom ettermiddagen fikk en ekstra spennings-boost på tampen av kvelden. Vimana Snowboards loddet bort tre brett til stor entusiasme, og da brettene var bort-loddet dro selveste Jamie Lynn frem tre orginalarbeider fra surfbaggen og slengte i potten. Peter-John skulle ikke være dårligere, så han bidro med etpar prints. Det ble endel romslige smil før festen flyttet seg bort på John Dee og release-festen til Laarhöne.

   

   

  Ethos artcamp. Foto Petter Foshaug

  ETHOS er:

  JAMIE M. LYNN
  Jamie M. Lynn er snowboarding. Som en av historiens mest ikoniske snowboardere og som kunstner er det få, om noen, som har hatt så stor innflytelse på hvordan snowboarding ser ut i dag. 


  Jamie Lynn henger utenfor Revir. Foto: Aaron Schwartz


  SCHOPH
  Briten Schoph Schophield har levert kunst til noen av de aller mest innflytelsesrike merkene i sporten, fra Mervin MFG til Dragon Optics via Rythm og Elm. Og han har utstillinger i Berlin, Beverly Hills, New York og San Fransico på CV´en.


  Schoph Schophield. Foto: Aaron Schwartz

   

  BRYAN IGUCHI
  Bryan Iguchi inntok snowboarding tidlig på nittitallet som den erketypiske SoCal newschool-ripperen med breie stance, baggy bukser og tilsvarende holdning. Utover karrieren har han utviklet seg fra parkrotte til storfjells-guru med Jackson Hole, Wyoming som hjemmebane. Nærheten til fjellet er åpenbar i hans kunstneriske uttrykk.

  Aaroon Schwartz og Bryan Iguchi. Foto: Tom Greenhill

   

  SCOTT LENHARDT
  Det er nok gjennom hans arbeider for Burton Snowboards at Scott Lenhardt er mest kjent. Han står bak noen av deres aller mest ikoniske design siden tidlig på nittitallet. Men, han har også gjort kommersielle arbeider for Nike, Adidas og Vice Magazine, ved siden av en rekke soloutstillinger. 

   

  DANNY LARSEN
  Tidligere svært respektert snowboard-pro, nå stadig mer anerkjent som kunstner. Danny Larsen bor i randen av Krokskogen, noe kunsten hans bære tydelig preg av. Der andre brettkunstnere åpenbart er inspirert av åttitallets skate-art ser man et nærmere slektskap med Theodor Kittelsen i Danny Larsens arbeider. 

  Danny Larsen. Foto: Aaron Schwartz

   

  AARON SCHWARTZ
  Canadieren Aaron Schwartz bor i Sveits og jobber med grafisk design, illustrasjon og kalligrafi. Det er han som har gjort logoen for Ethos-utstillingen. Hans arbeider har preget noen av snowboardsportens mest toneangivende europeiske publikasjoner. 

  Aaron Schwartz med Ethos Pale Ale fra St. Hallvards bryggeri. Foto: Tom Greenhill

   

  PETER-JOHN DE VILLIERS
  Født i Sør-Afrika nå bosatt i bygdenorge. P-J er kurator og initiativtager til Ethos-utstillingen.  Hans kommersielle klienter spenner fra Mercedes Benz til Vimana Snowboards, men bikker så ofte som mulig i retningen brettsport og musikk. Han har også hatt utstillinger i NYC, San Francisco, Mexico City, Oslo og Gold Coast, Australia. 

  Peter-John de Villiers foran sitt eget bilde. Foto: Tom Greenhill

  Ethos er å finne på Revir Oslo i Folketeaterpassasjen fra 16. juni til 16. august.