EGENBEREDSKAPSUKA

EGENBEREDSKAPSUKA

I disse dager arrangerer DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) Egenberedskapsuka 2022, og oppfordrer alle til å sørge for at de er rustet til å klare seg selv i minst tre døgn i en krise.

«Vi lever i et trygt og stabilt samfunn der vi er vant til at det meste fungerer som det skal. Men uvær, naturhendelser, sabotasje, tekniske problemer, terror eller krigshandlinger kan føre til at du mister for eksempel strøm eller vann, og at det bli vanskeligere å få tak i nødvendige varer. Derfor bør vi alle ta noen enkle grep hjemme, slik at vi kan ta vare på oss selv og de rundt oss i minst tre døgn. På den måten er vi alle en del av Norges beredskap.» Les mer på sikkerhverdag.no.Her finner du en oversikt over våre egenberedskapfavoritter på Revir.

PREPPERVENNLIGE OMGIVELSER PÅ REVIR 
Siden starten har Revir vært et sted der såkalte preppere har følt seg velkomne – mange av våre kunder hadde nok allerede boden full av dasspapir før koronakrisen traff, for å si det slik.

 

For noen av oss holder det å rydde litt i turboden – vi er jo en gjeng som kanskje har et par bokser med gass og tørrmat liggende på lur allerede. Men for sikkerhetsskyld kan du jo ta en kikk på denne lista, og se om noe mangler eller kan oppdateres. Eventuelt tipse tante-Ragnhild om butikken vår – kanskje hun trenger noe frysetørka vegansk pasta ratatouille på spiskammerset?


REVIRS TIPS TIL EGENBEREDSKAPSLAGER

Vi kommer ikke utenom den litt humoristiske boka «I tilfelle dommedag» av Egil Aslak Aursand Hagerup. Enkel beredskap for vanlige folk – beredskapsboken alle husstander burde ha.

Hvordan ville det føles å være innendørs i 72 timer, uten internett, strøm eller vann? For de fleste av oss kunne det fort blitt en ganske utrivelig seanse. Faktisk oppga hele to av tre nordmenn i fjor at de ikke hadde noen plan for et slikt scenario. Kanskje er det derfor Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB) har sendt ut brosjyrer til alle husstander i landet. Der fikk vi beskjed om å skaffe oss 20 ting som skal ligge parat i tilfelle en krise rammer.


TENNSTÅL

Har du tennstål på lager slipper du å bekymre deg for å gå tom for fyrstikker. Et tennstål vil vare mye lenger.

KUPILKA Det prisvinnende tennstålet FireSteel 8 fra Kupilka lager store gnister opptil 3000˚C som gjør det enkelt å tenne opp i fuktig værforhold. Tennstålet er produsert i samarbeid med Karu Survival – et ledende selskap som spesialiserer seg på kurs i bushcraft og overlevelse i Finland.

LEMMEL Et praktisk tennstål med boks- og flaskeåpner!

ØKS
Det går jo greit å kjøpe en billig øks på Clas'ern, men hvorfor ikke ha en litt kul øks  i beredskapslageret / turutstyret? Adler Premium Yankee Hatchet er en klassisk amerikansk øksemodell som er laget for allsidig turbruk, samt store og små oppgaver på hjemmebane. Den er fin til splitting av bålved, spesielt om du har funnet en tørrgran og gjort opp emner med en god tursag. Den har et ergonomisk håndtak i hickory, og er malt med en unik anti-skli maling. Alle øksene fra Adler blir levert med solid skinnslire og kommer i separat pappeske med beskyttende sagmugg. 

KNIV
Selv har vi alltid en kniv eller fem liggende ute i boden. Det kan jo være kjekt å ha en foldekniv på lur, til soppsanking, spikking, smør på brødskiva eller til å grave en liten utedo i hagen, hvis det skulle bli vannmangel en periode. Who knows.

SAG
Sven Saw er en lett, sammenleggbar campsag som fungerer til overraskende tunge oppgaver. Den er svært enkel å montere, robust og rasjonell.

GASS
Kjedelig om strømmen ryker. Med litt gass på lur kan du allikevel få i deg morrakaffen varm.

GASSBRENNER
Revirs egen gassbrenner i titan. Snerten liten kraftpakke av en brenner med svært liten vekt og pakkvolum. 

PLEDD
Vi kan anbefale de rimelige Bestie blankets fra Kelty, med alternativer som Galactic down blanket og Hoodligan-ponchoen. Mye varme for pengene uansett, når strømmen må spares på.  

FØRSTEHJELPSUTSTYR
Dette har man vel hjemme uansett? Vi har ulike varianter, men noen sverger til å sette sammen sine egne. 

DRIKKE OG NÆRING
Varm drikke i termos, vann på flasker og noen energibars er bra, men om du har en liten pocketrocket-brenner og en gassboks kan du diske opp med en porsjon Firepot til familien dersom knipa varer en stund.

TRÅDLØS VANNKOKER
Den smarte Kelly Kettle-kjelen er en effektiv vannkoker i rustfritt stål som lar deg brenne småpinner, rask og rusk skjermet for vær og vind, inne i kjelens kjerne. Vannet, som fylles i kjelens «vegger» kokes opp på noen få minutter.

TARP
Vår egen Range Hex Tarp er en heksagonal lettvektstarp som er tilpasset hengekøyebruk, men den er naturligvis velegnet til en rekke andre anledninger også.

VANNFLASKE
Hva er vel bedre enn en stor vannflaske (med stor åpning) som minner deg på å roe litt ned, nå i disse dager? Revir limited edition Nalgene-flaske, med sitatet «No hastar det meir enn nokon gong med å ta det heilt med ro» av Øystein Hauge.

VARME FØTTER
Du trenger alltid varme føtter. Vårt nyeste tilskudd er den sagnomsuste neversålen fra Karasjok. 100% tova ull med bjørkenever inni. Kombinasjonen bjørkenever i midten og tovet ull rundt gir dobbel beskyttelse mot kulda. Både never og ull puster. Når du svetter absorberer neveren fuktighet, og holder føttene tørrere og dermed varmere. Stapp de ned i fjellskoa eller ha de i tøflene hjemme (nå som varmekablene sannsynligvis er skrudd av).

LYKT
Stilig retrolykt i metall, bambus og med hamptau for mulighet til å henge inni teltet i et tre, eller i en mørklagt stue. Oppladbar og med dimmefunksjon. Ledbatterier kan også skiftes ut (i mangel på oppladningsmuligheter).

HJELPETAU
Hva skal vi si, kjekt å ha?

 

 


Også i SISTE FRA MAGASINET

Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon
Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon

Hos Revir handler friluftsliv om mer enn prestasjon og konkurranse. Vi tror på å være til stede i øyeblikket, nyte naturen og ta del i de små eventyrene som omgir oss hver dag.
Les mer
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd

Med dagens råd fra myndighetene om å kunne klare oss selv i en uke, er det en perfekt anledning til å utforske hva vi har i skuffer og skap.
Les mer
Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer