AFTEN I REVIRET – INGSTAD OG KVERNMO

AFTEN I REVIRET – INGSTAD OG KVERNMO

Fredag 22. oktober inviterte Revir på en eksklusiv aften utenom det vanlige. Jens Kvernmo og Eirik Ingstad har satt sammen et foredrag som syr sammen Helge Ingstads Canadiske eventyr i 1926 med Jens Kvernmos reise til samme område nesten hundre år senere.

Alle foto fra arrangementet: Håkon Mæland (@mlandpictures)

helge ingstad jens kvernmo eirik ingstad

PELSJEGERLIV FØR OG NÅ
Sammen tar Jens Kvernmo og Eirik Ingstad publikum med på "Jakten på det store villmarkseventyret". Vekselvis får vi historiske tilbakeblikk til årene Helge Ingstad tilbrakte i Canada som førte til boken Pelsjegerliv, og øyeblikk fra Kvernmos opplevelser i nyere tid.

Eirik tar oss med på en reise i sin bestefars fotspor, en reise som viser nye sider ved vår kjente oppdager. Helge Ingstad var i Frankrike og hadde billett på båt til Afrika, hvorfor endte han i stedet opp som pelsjeger blant Dene-folket i Canada?

helge ingstad jens kvernmo eirik ingstad

Etter å ha lest boka Pelsjegerliv bestemte Jens seg som 15-åring at dette livet skulle han også leve. Nesten hundre år etter Helge ledet Jens hundespannet innover de dype skoger øst for Den Store Slavesjø, sammen med en gren av Dene-folket som kalte seg for Villreineterne.

Gjennom foredraget/forestillingen får vi innblikk i Kvernmos eventyr, satt i historisk perspektiv av Eiriks fortellinger om bestefarens reise til samme sted.


helge ingstad eirik ingstad jens kvernmo

EIRIK INGSTAD
Eirik Sandberg Ingstad jobber til daglig i NRK. Han har selv vært flere turer til Canada og er en lidenskapelig friluftsmann. I 2021 er han også aktuell med foredrag i forbindelse med 90-års jubileumet til bestefarens bok Pelsjegerliv -Blandt Nord-Canadas Indianere, som er den mest solgte norske villmarksboken gjennom tidene.

helge ingstad eirik ingstad jens kvernmo

JENS KVERNMO
I 2015 sa Jens Kvernmo opp jobben for å leve som villmarking på heltid. Etter flere års forberedelser reiste Jens til Canada for å gjennoppleve pelsjegerlivet som han drømte seg bort i som 15-åring. Det ble et 1 ½ års langt eventyr med jakt, fiske, fangst og urfolk.

helge ingstad jens kvernmo eirik ingstad

EKSKLUSIVT FOR REVIRS NYHETSBREVSLESERE
Dette foredraget ble kun markedsført gjennom Revirs nyhetsbrev, og fremover vil vi slippe flere eksklusive invitasjoner gjennom denne kanalen. Vi vil derfor oppfordre våre Instagramfølgere å melde seg på vårt nyhetsbrev.

Påmelding ligger på forsiden av Revir.no

helge ingstad jens kvernmo

NITTIÅRSJUBILEUM
Det er nitti år siden Helge Ingstad ga ut boken Pelsjegerliv. På tampen av jubileumsåret inviterer Eirik Ingstad til en serie foredrag hjemme på Brattalid, Helge Ingstads hjem i Oslo, et sted med mye Ingstad-historie i veggene.

Foredragene vil streames, men til hvert foredrag vil vi selge et begrenset antall eksklusive billetter. Foreløpige foredragsholdere i serien er Jens Kvernmo, Stein P. Aasheim, Liv Arnesen og Børge Ousland.

Mer info om dette fåes gjennom kommende nyhetsbrev.


Også i SISTE FRA MAGASINET

Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon
Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon

Hos Revir handler friluftsliv om mer enn prestasjon og konkurranse. Vi tror på å være til stede i øyeblikket, nyte naturen og ta del i de små eventyrene som omgir oss hver dag.
Les mer
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd

Med dagens råd fra myndighetene om å kunne klare oss selv i en uke, er det en perfekt anledning til å utforske hva vi har i skuffer og skap.
Les mer
Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer