av John Harald Knutsson 14 oktober, 2021

Laksen havner trolig på rødlista når denne legges fram i ny versjon i november. Vi starter derfor høstens ”Lars og Lars i Reviret” med laksefokus.

LARS OG LARS I REVIRET VOL 1 2021
DATO: Torsdag 21. oktober, 2021
KLOKKESLETT: 19.00
STED: REVIR/HOTEL FOLKETEATERET (LOUNGE 7.ETG)
BILLETT: 100,-

KJØP BILLETT HER

I samarbeid med OPPSTRØMS og Akerselva Sportsfiskerforening

 

OPPSTRØMS

 

LARS OG LARS

LAKSEFOKUS PÅ SESONGENS FØRSTE LARS OG LARS I REVIRET
Laksen havner trolig på rødlista når denne legges fram i ny versjon i november. Vi starter derfor høstens ”Lars og Lars i Reviret” med laksefokus.

Kvelden åpner med en oppsummering / panelsamtale / diskusjon om årets laksesesong og regjeringens Handlingsplan for villaksen, som ble lagt fram på ettersommeren.

PUKKELLAKSEN ...
... er den virkelig så skummel som mange hevder, eller er den hovedsakelig et fiendebilde skapt av myndigheter og forskere? I panelet har vi bl.a Bjørnar Neteland – Elveguiden og Pål Mugaas - Norske Lakseelver. Og forhåpentligvis en representant for departementet.

LARS OG LARS
Årets største sjøørret i Akerselva tatt av Lars Einar Bjørgo

AKERSELVA
Den siste delen av kvelden er viet Akerselva. I over en uke har laksen stått tett i den store kulpen oppunder Øvre Foss på Grunerløkka. Definitivt ingen mangel på laks i hovedstadselva, men dette reflekteres på ingen måte i årets fangststatistikk. Oppgangen av fisk skjer minst tre uker etter at stangfiske er forbudt.

Fiskesesongen varte i år fram til 15. september. Det ble kun tatt fem laks. To på 2,5 kilo og en på 3,6. Det ble lurt 9 pukkellaks og 15 sjøørretter, hvorav to over 1,5.

LARS OG LARS

Jan Arhaug presenterer visjoner og planer for den nystartete Akerselva Sportsfiskerforening og viser sin ferske dokumentarfilm om elva.

Kvelden avsluttes med gytefiskjakt langs elva med lys og lykter.