UTSTILLING - ARTSKUNNSKAP PÅ LIV OG DØD

UTSTILLING - ARTSKUNNSKAP PÅ LIV OG DØD

Onsdag 6. september kl. 19 lanserer vi boken Småviltguiden - artskunnskap for jegere, med illustrasjoner av Øivind Egeland og tekst av Bjørn Olav Tveit. Samtidig åpner vi en kunstutstilling basert på noen av de rundt 300 praktfulle akvarellene Egeland har laget til boken.

 

48 JAKTBARE ARTER
Småviltguiden presenterer på lettfattelig og pedagogisk vis alle de 48 artene som er jaktbare etter årets nye jaktforskrift, der noen arter tatt ut og én helt ny art tatt inn som jaktbar i Norge. I tillegg viser boken alle de viktigste forvekslingsartene. Illustrasjonene er svært livaktige og vakre, og fremhever kjennetegn som sikrer at jegeren raskt og sikkert kan skille mellom jaktbare og fredete arter i en typisk jaktsituasjon.

NYTTIGE TIPS
Ved boklanseringen 6. september - bare få dager før startskuddet til den tradisjonelle jakten på rype, hare og skogsfugl - vil Egeland og Tveit fortelle litt om prosessen med boken og gi noen tips som garantert vil glede og overraske både nye og erfarne jegere. Egeland vil også gi en liten demonstrasjon av hvordan han går fram når han maler. 

KUNST OG JAKT
Vi andre hygger oss med noe godt i glasset og livlig prat om kunst og jakt. Det blir selvsagt anledning til å kjøpe originale akvareller og trykk - i tillegg til boken, selvsagt.

Vel møtt til en spesiell og hyggelig kveld hos Revir 6. september.

 

Bjørn Olav Tveit (Forfatter og forlegger)
Bjørn Olav Tveit (f. 1970) fra Bærum har lang erfaring som jeger på både små- og storvilt, og er dessuten en av landets fremste autoriteter på artskunnskap. Han har gitt ut en rekke bøker om norsk natur, blant annet "Guide til Norges Fugleliv" og "Kikk og bruk - hvordan se på fugler". 

 

Øivind Egeland (Illustratør)
Øivind Egeland (f. 1968) fra Sandnes kombinerer sin livslange lidenskap for fugler og dyr med et unikt talent for å gjengi det han ser i naturen på papiret. Det gjør at han av mange regnes blant landet mest begavede wildlife-artister. Småviltguiden er hans første bokprosjekt, og han har produsert ca 300 akvareller til denne boken.

 

 


Også i SISTE FRA MAGASINET

Den første vårnatta ute
Den første vårnatta ute

For å sikre en vellykket natt under stjernene, er det viktig å ha riktig utstyr med seg. Her er noen essensielle ting å huske på:
Les mer
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

«LYO dyrker idag frukter og urtene på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.»
Les mer
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

– Det er selvsagt en total selvmotsigelse å gi ut en podkast på LP, innrømmer Randulf Valle, stemmen bak Podkasten Uteliv som nettopp har sluppet episode 200 eksklusivt på vinyl – med Moddi som musikalsk gjest og samtalepartner.
Les mer

Liquid error (layout/theme line 353): Could not find asset snippets/remove-sold-out.liquid Liquid error (layout/theme line 354): Could not find asset snippets/disable-sold-out.liquid