Gratis frakt på ordre over 1000,-

Gratis frakt på ordre over 1000,-

UTSTILLING - ARTSKUNNSKAP PÅ LIV OG DØD

August 24, 2017

UTSTILLING - ARTSKUNNSKAP PÅ LIV OG DØD

Onsdag 6. september kl. 19 lanserer vi boken Småviltguiden - artskunnskap for jegere, med illustrasjoner av Øivind Egeland og tekst av Bjørn Olav Tveit. Samtidig åpner vi en kunstutstilling basert på noen av de rundt 300 praktfulle akvarellene Egeland har laget til boken.

 

48 JAKTBARE ARTER
Småviltguiden presenterer på lettfattelig og pedagogisk vis alle de 48 artene som er jaktbare etter årets nye jaktforskrift, der noen arter tatt ut og én helt ny art tatt inn som jaktbar i Norge. I tillegg viser boken alle de viktigste forvekslingsartene. Illustrasjonene er svært livaktige og vakre, og fremhever kjennetegn som sikrer at jegeren raskt og sikkert kan skille mellom jaktbare og fredete arter i en typisk jaktsituasjon.

NYTTIGE TIPS
Ved boklanseringen 6. september - bare få dager før startskuddet til den tradisjonelle jakten på rype, hare og skogsfugl - vil Egeland og Tveit fortelle litt om prosessen med boken og gi noen tips som garantert vil glede og overraske både nye og erfarne jegere. Egeland vil også gi en liten demonstrasjon av hvordan han går fram når han maler. 

KUNST OG JAKT
Vi andre hygger oss med noe godt i glasset og livlig prat om kunst og jakt. Det blir selvsagt anledning til å kjøpe originale akvareller og trykk - i tillegg til boken, selvsagt.

Vel møtt til en spesiell og hyggelig kveld hos Revir 6. september.

 

Bjørn Olav Tveit (Forfatter og forlegger)
Bjørn Olav Tveit (f. 1970) fra Bærum har lang erfaring som jeger på både små- og storvilt, og er dessuten en av landets fremste autoriteter på artskunnskap. Han har gitt ut en rekke bøker om norsk natur, blant annet "Guide til Norges Fugleliv" og "Kikk og bruk - hvordan se på fugler". 

 

Øivind Egeland (Illustratør)
Øivind Egeland (f. 1968) fra Sandnes kombinerer sin livslange lidenskap for fugler og dyr med et unikt talent for å gjengi det han ser i naturen på papiret. Det gjør at han av mange regnes blant landet mest begavede wildlife-artister. Småviltguiden er hans første bokprosjekt, og han har produsert ca 300 akvareller til denne boken.

 

 

Legg igjen en kommentar


Også i SISTE FRA MAGASINET

Lars og Lars i reviret #1
Lars og Lars i reviret #1

September 13, 2017

Høstprogrammet på Revir fortsetter med en serie arrangementer i Lars Nilssen og Lars Lenth-regi. Første kveld er 28. september, en herlig ekslusiv dobbeldekker av en aften.

Vis hele artikkelen →

KELLY KETTLE - IRSK RASJONALITET
KELLY KETTLE - IRSK RASJONALITET

September 13, 2017

Utviklet av Patrick Kelly i 1890 til bruk for fiskere langs den vest-irske innsjøen Lough Conn. Fortsatt drevet av samme familie, men nå omfavnet av kajakkpadlere, turfolk og dommedagspreppere verden over.

Vis hele artikkelen →

LANGTEST - Klättermusen Gere
LANGTEST - Klättermusen Gere

August 30, 2017

Vår mann i felten, med kallesignal Pink Panter på amatørradionettet, har testet buksa Klättermusen Gere over tid. Holder den hva den lover?

Vis hele artikkelen →