21 juni, 2021 3

Vår nyfrelste grus cruise-entusiast har syklet Streitkampen rundt på vår Rocky Mountain Solo-utleiesykkel, og anbefaler både tur og sykkel på det aller varmeste.

utleiesykkel revir

Basecamp: Taktelt på tilrettelagt fjellcamp langs elva i Grimsdalen
Rundtur: 35 km
Stigning: 640 hm
Underlag: 80% grus, 10% kjerrevei, 10% asfalt -ish
Vanskelighetsgrad: overkommelig for de fleste
Biltrafikk: Svært lite, men på den korte strekningen langs Fv27 kommer bilene fort
Sykkel: Rocky Mountain Solo (tilgjengelig hos Revir utleie)
Oppakning: Ortlieb

SJEKK SYKKELEN I UTLEIA

IKKE LANDEVEISSYKLIST
Etter en langtur langs trafikkerte landeveier fra Hurdal i øst til Odda i Hardanger var det åpenbart for undertegnede at han definitivt ikke var noen landeveissyklist. Sjarmen med å tråkke over Hardangervidda i blåsten av tungtransporter er begrenset, selv om utsikten er fin – er nå vår subjektive mening.

Med nyttige tips fra erfarne blandeveisrøvere har Revirs forholdsvis nyfrelste grus-cruiser startet arbeidet med å finne seg noen fine strekker der trafikken ikke plager, og omgivelsene byr på harmoni og ro fremfor nervøsitet over møter med vinglete bobiler og rånekjerrer i fri utfoldelse. Utover de mange grusveiene i Oslos umiddelbare nærhet så har vår mann nå hatt seg noen turer over tregrensen, som kan anbefales på det varmeste.

REVIR UTLEIE

BLANDEVEISRØVER
Det er befriende å svinge av fra asfalten og inn på endeløse grusveier, kjerrestier og lett sti, der gravel-sykkelens perfekte balanse mellom landeveis- og terrengegenskaper kommer til sin fulle rett. Og med lettvektsutstyr fordelt i baggene er det ikkeno stress å få med seg det man trenger for å campe langs ruta, uten at det tynger sykkelen nevneverdig, eller ødelegger sykkelopplevelsen dramatisk.

STREITKAMPEN RUNDT
Første runde er den fantastiske Streitkampen rundt. 35km nydelig tråkking med den mest spektakulære utsikten til Rondane du kan tenke deg, i hvert fall på sykkelsetet. I kartet her er turen tegnet inn med start i Folldal, men vår mann campet et godt stykke inne i Grimsdalen, og syklet i motsatt retning av det Syklistforeningen har beskrevet i sin sak om turen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORDEL MOTBAKKENE ETTER SMAK OG BEHAG
Denne veien ble det to moderate stigninger fordelt på turen i stedet for en brutal i starten, så det må nesten være smak og behag om man vil ha unnagjort det værste først og bare nyte resten.

Turen sies å egne seg best for terrengsykkel, men det var null utfordringer for gravelsykkelen med full oppakning, tvert i mot vil vi si at dette var
et helt riktig valg for oppgaven.

LES MER OM TUREN HOS SYKLISTFORENINGEN

GRIMSDALEN – NORGES VAKRESTE SETERDAL
Kartet fra Syklistforeningen er som nevnt tegnet med utgangspunkt i Folldal, men vi vil anbefale å etablere base på en av de tilrettelagte fjellcampene langs elva innover i Grimsdalen. Dette er virkelig optimale utgangspunkt for opplevelser i og omkring norges lengste seterdal som strekker seg fra Dovre i vest til Folldal i øst. Det var majestetisk å se elgen krysse elva rett bortenfor teltplassen, der man tok seg et forfriskende bad etter en svett rundtur.

TAKTELT UTLEIE REVIR

Grimsdalen Landskapsverneområde er sårbart, så her er man nødt til å campe på anvist sted. I sommer kan det nok bli både sosialt og trivelig på disse campene, men før og etter toppsesongen er det ikke folksomt i området.

LES MER OM GRIMSDALEN HOS NASJONALPARKRIKET

Neste sykkeltur i dette fantastiske området blir den omtrent 130km lange "Tour de Dovre", vi får komme tilbake med en oppdatering så fort den er unnagjort.

REVIR TITAN