LIVETS BLANDEVEI – STREITKAMPEN RUNDT

LIVETS BLANDEVEI – STREITKAMPEN RUNDT

Vår nyfrelste blandeveisrøver pakket pickup´en og stakk til Grimsdalen, det perfekte utgangspunktet for Streitkampen rundt – en tur som anbefales på det aller varmeste.

utleiesykkel revir

Basecamp: Taktelt på tilrettelagt fjellcamp langs elva i Grimsdalen
Rundtur: 35 km
Stigning: 640 hm
Underlag: 80% grus, 10% kjerrevei, 10% asfalt -ish
Vanskelighetsgrad: Noen bratte partier, men overkommelig for de fleste
Biltrafikk: Svært lite, men på den korte strekningen langs Fv27 kommer bilene fort

IKKE LANDEVEISSYKLIST
Etter en langtur langs trafikkerte riksveier fra Hurdal i øst til Odda i vest var det åpenbart for vår mann at han definitivt ikke var noen landeveissyklist. Sjarmen med å tråkke over Hardangervidda i blåsten av tungtransporter er begrenset, selv om utsikten er fin.

Med nyttige tips fra erfarne blandeveisrøvere har Revirs forholdsvis nyfrelste grus-cruiser startet arbeidet med å finne fine strekk der trafikken ikke plager, og omgivelsene byr på harmoni og ro fremfor nervøsitet over møter med vinglete bobiler og rånekjerrer i fri utfoldelse.

Utover de mange grusveiene i Oslos umiddelbare nærhet har vår mann nå hatt seg noen turer over tregrensen, som kan anbefales på det varmeste.

REVIR UTLEIE

BLANDEVEISRØVER
Det er befriende å svinge av fra asfalten og inn på endeløse grusveier, kjerrestier og lett sti, der gravel-sykkelens perfekte balanse mellom landeveis- og terrengegenskaper kommer til sin fulle rett.

Og med lettvektsutstyr fordelt i baggene er det ikkeno stress å få med seg det man trenger for å campe langs ruta, uten at det tynger sykkelen nevneverdig, eller ødelegger sykkelopplevelsen dramatisk.

STREITKAMPEN RUNDT
Første runde er den fantastiske Streitkampen rundt. 35km nydelig tråkking med den mest spektakulære utsikten til Rondane du kan tenke deg, i hvert fall på sykkelsetet. I kartet her er turen tegnet inn med start i Folldal, men vår mann campet et godt stykke inne i Grimsdalen, og syklet i motsatt retning av det Syklistforeningen har beskrevet i sin sak om turen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORDEL MOTBAKKENE ETTER SMAK OG BEHAG
Denne veien ble det to moderate stigninger fordelt på turen i stedet for en brutal i starten, så det må nesten være smak og behag om man vil ha unnagjort det værste først og bare nyte resten.

Turen sies å egne seg best for terrengsykkel, men det var null utfordringer for gravelsykkelen med full oppakning, tvert i mot vil vi si at dette var
et helt riktig valg for oppgaven.

LES MER OM TUREN HOS SYKLISTFORENINGEN

GRIMSDALEN – NORGES VAKRESTE SETERDAL
Kartet fra Syklistforeningen er som nevnt tegnet med utgangspunkt i Folldal, men vi vil anbefale å etablere base på en av de tilrettelagte fjellcampene langs elva innover i Grimsdalen. Sykkelturen kan også kombineres med packrafting i elva, Revir leier ut packraft.

LEI PACKRAFT HOS REVIR UTLEIE

Fjellcampene er virkelig optimale utgangspunkt for opplevelser i og omkring Norges lengste seterdal som strekker seg fra Dovre i vest til Folldal i øst. Det var majestetisk å se elgen krysse elva rett bortenfor teltplassen, der man tok seg et forfriskende bad etter en svett rundtur.

LEI TAKTELT FOR TUREN

TAKTELT UTLEIE REVIR

Grimsdalen Landskapsverneområde er sårbart, så her er man nødt til å campe på anvist sted. I sommer kan det nok bli både sosialt og trivelig på disse campene, men før og etter toppsesongen er det ikke folksomt i området.

LES MER OM GRIMSDALEN HOS NASJONALPARKRIKET

Neste sykkeltur i dette fantastiske området blir den omtrent 130km lange "Tour de Dovre", vi får komme tilbake med en oppdatering så fort den er unnagjort.

REVIR TITAN


Også i SISTE FRA MAGASINET

Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon
Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon

Hos Revir handler friluftsliv om mer enn prestasjon og konkurranse. Vi tror på å være til stede i øyeblikket, nyte naturen og ta del i de små eventyrene som omgir oss hver dag.
Les mer
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd

Med dagens råd fra myndighetene om å kunne klare oss selv i en uke, er det en perfekt anledning til å utforske hva vi har i skuffer og skap.
Les mer
Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer