15 november, 2019

Vi inviterer til nok en aften utenom det vanlige i Reviret. Hva gjør du hvis strøm, vann, tele- og internett blir borte i 72 timer? Og hvordan skaffer du mat om det skulle drøye enda lengre før hjelpen kommer. Vi har noen gode råd i knipa.

DATO: 21. NOVEMBER 2019
KLOKKESLETT: 19.00
STED: REVIR OSLO/CLARION HOTEL FOLKETEATERET 7.ETG
BILLETT: KJØP HER

TRE INTERESSANTE, OG NYTTIGE FOREDRAG
Egil Aslak Aursand Hagerup som har skrevet boken "I tilfelle dommedag, enkel beredskap for vanlige folk" kommer og skal si noe nyttig om dette. Sammen med ham har vi invitert Lars Nilssen til å fortelle sikens norgeshistorie, og hvordan denne fisken har hjulpet nordmenn gjennom mang en krisesituasjon. I tillegg kommer Eirik Myrvang fra Ousland Oslo Outdoor for å fortelle hva de driver med i nærområdet vårt.

EIRIK ASLAK AURSAND HAGERUP - I TILFELLE DOMMEDAG, ENKEL BEREDSKAP FOR VANLIGE FOLK

  • God nyhet: Norske myndigheter tror ikke dommedag er nær.
  • Dårlig nyhet: Det kan skje ting som minner om dommedag.

I TILFELLE DOMMEDAG


HVA GJØR DU I EI KNIPE
Hva gjør du hvis strøm, vann, tele- og internett blir borte i 72 timer? Høsten 2018 sendte norske myndigheter ut en brosjyre hvor de ber alle (også deg) om å skaffe det du trenger for å håndtere en slik situasjon.

Klimaendringer gir oss mer ekstremvær, digitaliseringen av samfunnet gjør oss mer sårbare, og sikkerhetspolitisk må vi tilbake til den kalde krigen for å finne en like anspent verdenssituasjon. På toppen av det hele mener altså Justis- og beredskapsdepartementet at nordmenn flest har for dårlig beredskap hjemme.

DU BØR HA EN DEL TING LIGGENDE
Heldigvis trenger du ikke å bygge din egen atombunker, men det er faktisk en del ting du bør ha liggende. I tilfelle dommedag gir deg de viktigste og smarteste rådene fra myndigheter, forskere, preppere og spesialister, slik at du kan skape en grunnleggende 72 timers egenberedskap for deg og dine. 72 timers unntakstilstand trenger ikke å bli helt krise, det kan til og med bli ganske koselig.

Egil Aslak Aursand Hagerup
jobber med utvikling av nye programmer i NRK og har tidligere utgitt bøkene Talerens lille sleipe, Norges uskrevne lover og Norske Standarder: En endelig avslutning på meningsløse diskusjoner.

AFTEN I REVIR

LARS NILSSEN - SIK O´HOI, SIKENS NORGESHISTORIE, OG HVORDAN FÅ HAS PÅ DEN I DAG
Fisken som mettet mange nordmenn de siste tiårene på 1800-tallet og i 100 år framover, svømmer i dag flere steder og i større antall enn noensinne. Den bleke fetteren til laksen og ørreten er gått av moten og er knapt å se på et eneste matfat.

AFTEN I REVIRET


EN RESSURS OM KRISEN RAMMER
Liker du å fange din egen mat, høste av en ressurs som trenger beskatning og i tillegg smaker godt, vil du ha glede av Lars Nilssen sitt foredrag om sikens norgeshistorie og hva du trenger å vite, ha og følge med på for å fange mengder av en fisk som både kan hjelpe deg gjennom mang en krisesituasjon og få skrinne lommebøker til å bule – hvis du har hunfiskfokus under fangsten og ikke er redd for sedler som betalingsmiddel.

Nilssen forteller fra årets formidable fangster mindre enn en time fra Rådhusplassen, og han vet hva du trenger - av utstyr, guts og kunnskap – for å fange mange og samtidig ha det morsomt og utfordrende.

John Harald Knutsson
John Harald KnutssonOgså SISTE FRA MAGASINET

VI TRENGER LITT HJELP FOLKENS
VI TRENGER LITT HJELP FOLKENS

16 januar, 2020

Nå gjennom høsten som var, utover vinteren og hele våren fram til sommeren driver vi butikk midt i en uframkommelig anleggsplass. Storgata pusses opp og blir fin og fjong til sommeren, men nå i det sure vinterværet går det ikke en kjeft forbi her. Dette innebærer at vi mister alle kundene som tilfeldigvis snubler innom oss på vei et sted.
Les Mer
FERSKVANNSFISKENS MATFAT DEL I : KREPSDYR, FETT OG FARGE.

FERSKVANNSFISKENS MATFAT DEL I : KREPSDYR, FETT OG FARGE.


16 januar, 2020

På årets første Lars og Lars -kveld i Reviret skal vi ut i de frie vannmassene og se nærmere på basisføden til laksefisker og andre arter; insekter og småkryp som fiskere sjelden snakker om, selv om de kan være ørretens viktigste byttedyr.
Les Mer
REVIR BUSHCRAFT - VINTERKURS
REVIR BUSHCRAFT - VINTERKURS

17 desember, 2019

I 2020 tilbyr vi for første gang et vinterkurs i bushcraft. Kurset går over fire dager (torsdag - søndag) i tillegg til en innledende teorikveld i Revirs lokaler onsdag 19. februar. Kurset blir holdt på idylliske Åstjern
Les Mer

Bli med i vårt nyhetsbrev