REVIRPROFIL - EMILIE LÆGREID

REVIRPROFIL - EMILIE LÆGREID

Emilie er klimaflyktning fra Bergen med arbeids-, og oppholdstillatelse i den mytiske skaugrenda Skrukkelia i de dype akershuske skoger der hun trener trekkhunder og praktiserer sosial distansering, helt uavhengig av globale pandemier.

EMILIE LÆGREID

RISIKOVURDERING OG SMERTETERSKEL
Hun var en gang lovende håndballspiller, men en mangelfult utviklet evne til risikovurdering, og en knapt eksisterende smerteterskel førte til et skadeomfang på banen som satte stopper for den karrieren.

At hun nå med den største selvfølgelighet håndterer både kniv, øks og et hundespann med massive polarbikkjer kan man jo stille spørsmål ved.

EMILIE

ET VELL AV ERFARINGER, PÅ GODT OG VONDT
Inni unge Emilie bor det en gammel samtidsskeptisk gubbe som kanskje kan minne litt om Tore Sagen-karakteren Jan Skrotnes, men uten hans hang til å gi plagsomme råd til forbipasserende.

Emilie holder sin indre Skrotnes i sjakk, men om du trenger gode råd har hun, tross sin unge alder, et vell av erfaringer å hente fra enten det gjelder knurr, snerk, elgdrolt, smågnager eller simlepiss.

HEIMPLANET HOS REVIR

INNSIKT I MØRKETS HJERTE
Skautrollet fra Bergen har ti års erfaring fra jobbing på turisthytte i fjellet med ansvar for dyrestell, varetransport med hest og kjerre, og matlaging til kravstore påskegjester. De samme gjestene har hun guidet i fjellet både dagen før, og "dagen derpå" - med alt det innebærer av innsikt i både naturen, og menneskesjelen.

Emilie Lægreid er altså en happy-go-lucky villmarksbasse med en tilbakelent tilnærming til risiko som ikke lar seg vippe av pinnen over å måtte ta vare på fingre som ryker med samekniven, eller tær som tar fyr i bålet. Hun har håndtert verre utfordringer, for å si det slik.

HEIMPLANET EMILIE

BIKKJEGÆRN AUSTRALIAENTUSIAST
Den letteste måten for å dra i gang praten med Emilie er vel å snakke om bikkjer. Hun har både vært med å trene redningsbikkjer, og har i dag det daglige ansvaret for en kennel med trekkhunder som hun trener og tar vare på. Hun er også aktiv jeger, på både fugl og storvilt.

Eventuelt kan man åpne med en g´day mate og trigge hennes entusiastiske forhold til kontinentet down under der hun har bodd et år.


Også i SISTE FRA MAGASINET

Hvem er denne karen, med skjegg og lue på?
Hvem er denne karen, med skjegg og lue på?

Siden ny-åpningen av Revir i Hegdehaugsveien har tusenvis av kunder spurt seg følgende spørsmål: «Hvem i all verden er den staute, blide karen som tar imot her denne trivelige sjappa?» Fortvil ikke lenger alle dere som spør, vi er glade over endelig å kunne presentere vår butikksjef VEGAR RUUD for venner av Reviret.
Les mer
HARRFISKE: Men fluefiskesesongen var ikke over!
HARRFISKE: Men fluefiskesesongen var ikke over!

Norske fluefiskere har det som regel ganske greit. Fra isen sprekker til midten av september kan man stort sett vime rundt i skog og mark med fluestanga parat og treffe på en vakende ørret uten å måtte ha Fetter Anton-aktig flaks eller spesielle egenskaper.
Les mer
TOPPKNYTT MEITESTANG 6,3m
TOPPKNYTT MEITESTANG 6,3m

I en tid hvor alt går på høygir og i en verden hvor teknologien har kommet milevis er det ofte deilig å finne tilbake til det enkle. Det nostalgiske. Og hva er vel da bedre enn å ta med seg en toppknytt meitestang og føle litt på den barnslige gleden ved å kjenne et napp for så å dra opp en fisk?
Les mer