REVIRPROFIL - EMILIE LÆGREID

REVIRPROFIL - EMILIE LÆGREID

Emilie er klimaflyktning fra Bergen med arbeids-, og oppholdstillatelse i den mytiske skaugrenda Skrukkelia i de dype akershuske skoger der hun trener trekkhunder og praktiserer sosial distansering, helt uavhengig av globale pandemier.

EMILIE LÆGREID

RISIKOVURDERING OG SMERTETERSKEL
Hun var en gang lovende håndballspiller, men en mangelfult utviklet evne til risikovurdering, og en knapt eksisterende smerteterskel førte til et skadeomfang på banen som satte stopper for den karrieren.

At hun nå med den største selvfølgelighet håndterer både kniv, øks og et hundespann med massive polarbikkjer kan man jo stille spørsmål ved.

EMILIE

ET VELL AV ERFARINGER, PÅ GODT OG VONDT
Inni unge Emilie bor det en gammel samtidsskeptisk gubbe som kanskje kan minne litt om Tore Sagen-karakteren Jan Skrotnes, men uten hans hang til å gi plagsomme råd til forbipasserende.

Emilie holder sin indre Skrotnes i sjakk, men om du trenger gode råd har hun, tross sin unge alder, et vell av erfaringer å hente fra enten det gjelder knurr, snerk, elgdrolt, smågnager eller simlepiss.

HEIMPLANET HOS REVIR

INNSIKT I MØRKETS HJERTE
Skautrollet fra Bergen har ti års erfaring fra jobbing på turisthytte i fjellet med ansvar for dyrestell, varetransport med hest og kjerre, og matlaging til kravstore påskegjester. De samme gjestene har hun guidet i fjellet både dagen før, og "dagen derpå" - med alt det innebærer av innsikt i både naturen, og menneskesjelen.

Emilie Lægreid er altså en happy-go-lucky villmarksbasse med en tilbakelent tilnærming til risiko som ikke lar seg vippe av pinnen over å måtte ta vare på fingre som ryker med samekniven, eller tær som tar fyr i bålet. Hun har håndtert verre utfordringer, for å si det slik.

HEIMPLANET EMILIE

BIKKJEGÆRN AUSTRALIAENTUSIAST
Den letteste måten for å dra i gang praten med Emilie er vel å snakke om bikkjer. Hun har både vært med å trene redningsbikkjer, og har i dag det daglige ansvaret for en kennel med trekkhunder som hun trener og tar vare på. Hun er også aktiv jeger, på både fugl og storvilt.

Eventuelt kan man åpne med en g´day mate og trigge hennes entusiastiske forhold til kontinentet down under der hun har bodd et år.


Også i SISTE FRA MAGASINET

Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

– Det er selvsagt en total selvmotsigelse å gi ut en podkast på LP, innrømmer Randulf Valle, stemmen bak Podkasten Uteliv som nettopp har sluppet episode 200 eksklusivt på vinyl – med Moddi som musikalsk gjest og samtalepartner.
Les mer
Podkasten Uteliv Live på Revir – hør podkastene!
Podkasten Uteliv Live på Revir – hør podkastene!

I forrige uke ble det spilt inn to live podkast med Randulf Valle og Podkasten Uteliv her på Revir. Den første episoden handler om Grønland og Nordvestpassasjen med polarguide Bengt Rotmo. Den andre om Roald Amundsens verste år, med Tor Bomann-Larsen og Anders Bache. Nå kan du høre opptakene!
Les mer
INGSTADFESTIVALEN 2024 – NATUR, EVENTYR OG HISTORIEFORTELLING
INGSTADFESTIVALEN 2024 – NATUR, EVENTYR OG HISTORIEFORTELLING

Opplev et fengslende dykk inn i natur, eventyr og historiefortelling den 16. februar. Fra den historiske Brattalid – Helge og Anne Stine Ingstads hjem, strømmes festivalen live, med et begrenset antall plasser tilgjengelig i selve stua (for de heldige).
Les mer