07 mai, 2020

Emilie er klimaflyktning fra Bergen med arbeids-, og oppholdstillatelse i den mytiske skaugrenda Skrukkelia i de dype akershuske skoger der hun trener trekkhunder og praktiserer sosial distansering, helt uavhengig av globale pandemier.

EMILIE LÆGREID

RISIKOVURDERING OG SMERTETERSKEL
Hun var en gang lovende håndballspiller, men en mangelfult utviklet evne til risikovurdering, og en knapt eksisterende smerteterskel førte til et skadeomfang på banen som satte stopper for den karrieren.

At hun nå med den største selvfølgelighet håndterer både kniv, øks og et hundespann med massive polarbikkjer kan man jo stille spørsmål ved.

EMILIE

ET VELL AV ERFARINGER, PÅ GODT OG VONDT
Inni unge Emilie bor det en gammel samtidsskeptisk gubbe som kanskje kan minne litt om Tore Sagen-karakteren Jan Skrotnes, men uten hans hang til å gi plagsomme råd til forbipasserende.

Emilie holder sin indre Skrotnes i sjakk, men om du trenger gode råd har hun, tross sin unge alder, et vell av erfaringer å hente fra enten det gjelder knurr, snerk, elgdrolt, smågnager eller simlepiss.

HEIMPLANET HOS REVIR

INNSIKT I MØRKETS HJERTE
Skautrollet fra Bergen har ti års erfaring fra jobbing på turisthytte i fjellet med ansvar for dyrestell, varetransport med hest og kjerre, og matlaging til kravstore påskegjester. De samme gjestene har hun guidet i fjellet både dagen før, og "dagen derpå" - med alt det innebærer av innsikt i både naturen, og menneskesjelen.

Emilie Lægreid er altså en happy-go-lucky villmarksbasse med en tilbakelent tilnærming til risiko som ikke lar seg vippe av pinnen over å måtte ta vare på fingre som ryker med samekniven, eller tær som tar fyr i bålet. Hun har håndtert verre utfordringer, for å si det slik.

HEIMPLANET EMILIE

BIKKJEGÆRN AUSTRALIAENTUSIAST
Den letteste måten for å dra i gang praten med Emilie er vel å snakke om bikkjer. Hun har både vært med å trene redningsbikkjer, og har i dag det daglige ansvaret for en kennel med trekkhunder som hun trener og tar vare på. Hun er også aktiv jeger, på både fugl og storvilt.

Eventuelt kan man åpne med en g´day mate og trigge hennes entusiastiske forhold til kontinentet down under der hun har bodd et år.

John Harald Knutsson
John Harald KnutssonOgså SISTE FRA MAGASINET

SLEEPERS – PLANTEBASERTE FLIP FLOPS
SLEEPERS – PLANTEBASERTE FLIP FLOPS

24 juli, 2021

Sleepers er flip flopper laget av naturgummi tappet på Sri Lanka, produsert under strenge krav til både bærekraft og rettferdige vilkår for arbeiderne.
Les Mer
COUNCIL TOOL - AMERIKANSK ØKSETRADISJON
COUNCIL TOOL - AMERIKANSK ØKSETRADISJON

21 juli, 2021

Council Tool treffer Revir´s produktfilosofi midt i hjertet. Velgjort og tradisjonsrikt håndtverk, av kvalitetsmaterialer, uten å være overdrevet jålete eller skamløst dyrt.
Les Mer
FRA BÆRUM TIL TRONDHEIM – PILEGRIMSTUR MED INGERID (71)
FRA BÆRUM TIL TRONDHEIM – PILEGRIMSTUR MED INGERID (71)

20 juli, 2021

Ei av våre beste kunder heter Ingerid, og er 71 år gammel. Denne dama er full av energi og røverhistorier, og skal nå bruke 4-5 uker på å gå Pilegrimsleden fra Oslo til Trondheim. Hun startet turen 8. juni.
Les Mer

Bli med i vårt nyhetsbrev