LARS OG LARS I REVIRET #2

LARS OG LARS I REVIRET #2

Villfisk eller settefisk?
Er tiden moden for å fase ut settefiskanleggene og heller bruke ressurser på restaurering av bekker og flytting av villfisk? Dette er hovedtemaet for høstens andre Lars og Lars – kveld på Revir.

Følg arrangementet på 
FACEBOOK

Førpremiere på "sesongfinalen"
Forrige torsdag var det smugtitting på de 3 første episodene av den nye Lars og Lars – serien “To i Norge ved to av dem”. Denne kvelden blir det førpremiere på episode 4 – finalen; “To i Norge ved en av dem”.

Mer om programmet
I Osloskogens bekker og elver drives det fortsatt stamfiske etter gytefisk for å skaffe rogn og melke til settefiskanlegget som produserer ørretunger til utsetting. Andre steder satses det heller på habitatsforbedringer og flytting av villfisk fra overtallige ørretbestander til vann og tjern hvor det trengs settefisk.



Borgar Pedersen fra Drammen Sportsfiskere forteller om erfaringer og tiltak i skogsområdene nord for Drammen, hvor settefisk er faset ut til fordel for habitatforbedrende tiltak og villfiskoverføringer.

Anja Celine Winger, spesialrådgiver for vann, fisk- og viltforvaltning i Akershus Fylkeskommune, redegjør for lovverket rundt settefisk og arbeidet med å revidere håndteringen av fiskekultivering i Akershus.


Også i SISTE FRA MAGASINET

Hvem er denne karen, med skjegg og lue på?
Hvem er denne karen, med skjegg og lue på?

Siden ny-åpningen av Revir i Hegdehaugsveien har tusenvis av kunder spurt seg følgende spørsmål: «Hvem i all verden er den staute, blide karen som tar imot her denne trivelige sjappa?» Fortvil ikke lenger alle dere som spør, vi er glade over endelig å kunne presentere vår butikksjef VEGAR RUUD for venner av Reviret.
Les mer
HARRFISKE: Men fluefiskesesongen var ikke over!
HARRFISKE: Men fluefiskesesongen var ikke over!

Norske fluefiskere har det som regel ganske greit. Fra isen sprekker til midten av september kan man stort sett vime rundt i skog og mark med fluestanga parat og treffe på en vakende ørret uten å måtte ha Fetter Anton-aktig flaks eller spesielle egenskaper.
Les mer
TOPPKNYTT MEITESTANG 6,3m
TOPPKNYTT MEITESTANG 6,3m

I en tid hvor alt går på høygir og i en verden hvor teknologien har kommet milevis er det ofte deilig å finne tilbake til det enkle. Det nostalgiske. Og hva er vel da bedre enn å ta med seg en toppknytt meitestang og føle litt på den barnslige gleden ved å kjenne et napp for så å dra opp en fisk?
Les mer