KRISTINE GÅR THE PACIFIC CREST TRAIL

KRISTINE GÅR THE PACIFIC CREST TRAIL

Kristine Rise Fry skal gå den 4279km lange ruten The Pacific Crest Trail fra Mexico til Canada, og vi får jevnlige oppdateringer fra turen.

ET LIVSVALG
For åtte måneder siden tok Kristine et valg om å dedikere fem måneder av livet sitt til å følge en drøm hun har båret på i flere år. Hun skal gå den 4279 km lange stien som kalles the Pacific Crest Trail, fra den meksikanske grensen til Canada.

KRISTINE RISE FRY PACIFIC CREST TRAIL

HEFTIGE UTFORDRINGER
Stien går gjennom ørken, over fjellkjeder som the Cascades og gjennom nasjonalparker som Yosemite og High Sierra. Antall høydemeter hun skal bestige tilsvarer Mount Everest søtten ganger, og hun må regne med å møte alt fra bjørner, slanger, mountain lions - og et ikke ubetydelig antal tobeinte weirdos og karakterer.

PACIFIC CREST TRAIL

Foto: Sébastien Goldberg 

UT I DET UKJENTE, FULL AV TVIL
- Nå som jeg sitter og venter på flyet til det store eventyret mitt, reflekterer jeg over reisen så langt. Det har vært mye forberedelser: Fysiske og mentale. Det har vært et utstyrsbonanza, og mye tid har gått til å berolige venner og familie (les: mamma). Mye papirarbeid, ambassadebesøk, søknader og research. Og tvil. For det er jo sånn, når man skal kaste seg ut i det ukjente, forlate alt som er trygt og komfortabelt, reise til den ville vesten som en middels turvant person - er du heelt sikker på at du vil dette? Er du sikker på at du KLARER dette? Men så er det noen kloke mennesker som minner meg på at dette også er en del av opplevelsen. Eventyret mitt har begynt å teste meg allerede.

YTTERLIGERE FORDYPNING
Om du ønsker å gjøre et dypdykk inn i Kristines forberedelser kan vi anbefale å sjekke ut episode #46 av podcasten NÅ ER DET ALVOR. Der intervjuer Hans Kristian Smedsrød Kristine i godt over to timer, og graver i både indre motivasjon for turen, og tar for seg alle punktene i Excel-arket med oversikt over utstyret hun skal ha med seg på turen. 

KRISTINE RISE FRY PACIFIC CREST TRAIL

MER OM THE PACIFIC TRAIL
Pacific Crest Trail er en merket tursti og hestevei i det vestlige USA. Stien er lagt nær de høyeste delene av fjellkjedene Sierra Nevada og Kaskadefjellene, som ligger mellom 160 og 240 kilometer fra Stillehavskysten i USA.

Stien går fra Campo i California ved USAs grense mot Mexico og nordover gjennom statene California, Oregon og Washington til Canada, nærmere bestemt E. C. Manning Provincial Park i Britisk Columbia.

Den er 4 279 kilometer lang, og varierer i høyde fra like over havnivå ved Oregon/Washington-grensen til 4 009 moh. i Forester Pass i Sierra Nevada. Ruten er lagt gjennom 25 nasjonalskoger og 7 nasjonalparker.

Du finner masse interessant informasjon om ruta hos:
PACIFIC CREST TRAIL ASSOCIATION

 

PACIFIC CREST TRAIL

 

FØLG REISEN
Vi gleder oss til å følge denne eventyrlige reisen, det vil dukke opp oppdateringer både her på nettsiden og i våre andre kanaler. Vi satser også på at Kristines tur vil gi oss andre innsikt i hva som kreves gjennom et slikt eventyr, både mens det pågår og i ettertid. 

Dessuten vil Kristine naturligvis også oppdatere sin egen instagram-konto. Vi oppfordrer naturligvis alle å følge henne: @kristinerisefry

 


Også i SISTE FRA MAGASINET

Den første vårnatta ute
Den første vårnatta ute

For å sikre en vellykket natt under stjernene, er det viktig å ha riktig utstyr med seg. Her er noen essensielle ting å huske på:
Les mer
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

«LYO dyrker idag frukter og urtene på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.»
Les mer
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

– Det er selvsagt en total selvmotsigelse å gi ut en podkast på LP, innrømmer Randulf Valle, stemmen bak Podkasten Uteliv som nettopp har sluppet episode 200 eksklusivt på vinyl – med Moddi som musikalsk gjest og samtalepartner.
Les mer

Liquid error (layout/theme line 353): Could not find asset snippets/remove-sold-out.liquid Liquid error (layout/theme line 354): Could not find asset snippets/disable-sold-out.liquid