18 april, 2019

Det er vel ingen hemmelighet at de store siger inn i ly av mørket for å fråtse i forsommerens mange fristelser i fjæra.

Ei heller at de på denne tiden av året har feita seg tilstrekkelig opp til at man unngår å plage (seg selv og omgivelsene med) skiftenøkler og slips.

Litt uti mai måned kan man altså være nokså sikker på at det er et velfødd eksemplar man har fått på kroken hvis det først biter.

Såfremt ikke horngjelen har gjort sitt inntog da, men erfaring fra området forteller oss at vi akkurat går klar, da disse er opptatt med gyting på denne tiden, den er dessuten ikke særlig aktiv når det er som mørkest.

Det er også noe helt spesielt med det å fiske om natta - man blir innkapslet i naturen på en helt annen måte enn i dagslys. Selve fisket er ofte også litt mer krevende, men også givende, og det kan vi like.

Derfor inviterer vi til Den Store Sjøørretnatten, natt til søndag 12.5. En sosial sammenkomst med et aldri så lite konkurranseaspekt for fluefiskere.

Base Camp / sekretariatet blir på gressplenen på stranda ved Danmarksøya, like sør for Larkollen Camping. Kjør rett frem (venstre i veiskillet) rett før campingen, da kommer du raskt til en ganske stor parkeringsplass. Parkér her, og følg stien i to-tre minutter. Vi er på gresset bak stranda på venstre hånd.

1. Premie: Hardy Wraith AWS 9´#7 med Ultralight SDSL snelle. Totalverdi: 12 000 kr.

https://www.revir.no/products/hardy-wraith-9-fot-klasse-7

https://www.revir.no/products/ultralite-sdsl-6000-fluesnelle-saltvann-kl-6-7-8

2/3. premie (nr. 2 velger først): Heimplanet Fistral oppblåsbart telt m/ pumpe i cairo camo. Verdi: 5500 kr.

https://www.revir.no/products/heimplanet-fistral

2/ 3. premie (nr. 2 velger først): Shimano Lesath LM 9´ 7-21 Haspelstang. Toppmodellen til Shimano - verdi: 7000,-

4. premie: Overnatting, dobbeltrom på Støtvig Hotell på larkollen

https://www.stotvighotel.com/

5. premie: Stealth Hip Pack fra Patagonia;

https://www.revir.no/products/stealth-hip-pack

6-10. Premie: Diverse utstyr fra Revir


Program:

Lørdag:

15-19 (Frivillig): Diverse aktiviteter rundt basecamp; Testing av stenger, kastetrening/ coaching, kastekonkurranse, demoer, kaffe, fiskepreik, mingling ++

19-20: Registrering/ utdeling av måleark, gjennomgang av kjøreregler - utstasjonering.

20-08: Fisketid. Meld inn fangster fortløpende, ingen innmeldte fangster etter kl. 08.00 vil telle.

Søndag:
08.30- 09.30
Utlevering av premier til vinnerne. Det vil også være mulig å hente premier i butikken i Oslo ved en senere anledning, dersom man har gitt seg i løpet av natta.

Konkurransen gjelder fluefiske. Det vil ikke være innveiing av fisk, kun bildebevis.

Valg av fiskeplasser skjer etter påmeldingsrekkefølgen - det vil si at første mann som melder seg på, velger først osv. Dersom man er en gjeng som skal fiske sammen, kan den som velger først av disse, tinge på plasser ved siden av hverandre.

Det vil være mulig å endre fiskeplass helt fram til og med registrering, hvis det for eksempel blåser mye rett på på plassen man har valgt ut. Området vi tar utgangspunkt i er kjent for å levere godt med stor fisk, og det er rikelig med gode spots i området, både i gangavstand og en liten kjøretur unna.

Det er ikke tillatt å campe i nærområdene rundt, men vi har søkt kommunen om dispensasjon til å sette opp telt ved Base Camp, slik at de som vil kan sove litt der ved behov. Ellers får man være kreativ og snike til seg litt søvn som man best evner, dersom det trengs. Det er også mulig å leie hytte eller teltplass på Campingen.

Vi fyller på med ytterligere spesifisering av premier og utdyping av annen praktisk info etterhvert.

Påmeldingsavgift er kr. 100,- pr pers.
Vi gleder oss stort til dette, og håper vi kan skape en tradisjon, at vi kan knytte gode kontakter, ha det gøy, og fange stor fisk!

Snøret i vannet!

RevirCrew
Ola Ødegaard
Ola ØdegaardOgså SISTE FRA MAGASINET

KRISEAVVERGINGSSALG - 30% TIL 70% RABATT
KRISEAVVERGINGSSALG - 30% TIL 70% RABATT

23 januar, 2020

Det graves utenfor sjappa, og vinteren 2020 glimter med sitt fravær - situasjonen er prekær og vi må ta grep. Vi må rett og slett pisse litt i buksa for å holde på varmen, og gir 30% - 70% rabatt på nesten alt vinterutstyret.
Les Mer
VI TRENGER LITT HJELP FOLKENS
VI TRENGER LITT HJELP FOLKENS

16 januar, 2020

Nå gjennom høsten som var, utover vinteren og hele våren fram til sommeren driver vi butikk midt i en uframkommelig anleggsplass. Storgata pusses opp og blir fin og fjong til sommeren, men nå i det sure vinterværet går det ikke en kjeft forbi her. Dette innebærer at vi mister alle kundene som tilfeldigvis snubler innom oss på vei et sted.
Les Mer
FERSKVANNSFISKENS MATFAT DEL I : KREPSDYR, FETT OG FARGE.

FERSKVANNSFISKENS MATFAT DEL I : KREPSDYR, FETT OG FARGE.


16 januar, 2020

På årets første Lars og Lars -kveld i Reviret skal vi ut i de frie vannmassene og se nærmere på basisføden til laksefisker og andre arter; insekter og småkryp som fiskere sjelden snakker om, selv om de kan være ørretens viktigste byttedyr.
Les Mer

Bli med i vårt nyhetsbrev