FILSON + SMOKEY THE BEAR

FILSON + SMOKEY THE BEAR

Essensen i Smokey the Bear´s budskap har alltid vært det samme, at det er vårt felles ansvar å forhindre skogbrann. Effekten av den populære kampanjen var en massiv suksess, på bare noen år sank antallet skogbranner i USA dramatisk.

FILSON SMOKEY BEAR

PATRIOTISK KAMPANJE MOT SKOGBRANN
I 1942 etablerte The War Advertising Council (som etterhvert endret navn til The Ad Council), The Federal Office of War Information og U.S. Dept. of Agriculture Forest Service holdningskampanjen Cooperative Forest Fire Campaign.

Kampanjen produserte og distribuerte mellom 1942 og 1944 en rekke plakater for å informere folket om farene knyttet til skogbrann med sterkt patriotisk tilsnitt, dette var tross alt midt under krigen. Etterhvert ble også figurer fra Disneyfilmen brukt i kampanjen, og dette slo an i blant publikum.

FILSON SMOKEY BEAR

SMOKEY SAYS ...
Men, for å unngå copyright-restriksjoner bestemte US Forest Service at de trengte en egen maskot, så allerede i 1944 utviklet de i samarbeid med ett av datidens ledende reklamebyråer Foote, Cone & Belding (FCB) figuren Smokey Bear.

Det første slagordet var "Smokey Says – Care Will Prevent 9 out of 10 Forest Fires", men dette ble endret til "Remember... Only YOU Can Prevent Forest Fires" i 1947, så ble det justert til slik det fortsatt står i dag, "Only You Can Prevent Wildfires" for å også inkludere områder som ikke var skog.

FILSON SMOKEY BEAR

LENGSTLEVENDE HOLDNINGSKAMPANJEN I USA
Smokey Bear er den lengstvarende holdningskampanjen som har gått i USA. FCB er i dag det tredje eldste reklamebyrået som fortsatt er i drift. Vi ser for oss at det kan ha vært litt Mad Men-vibes der gjennom historien, med kunder som Sunkist, Pepsodent, Palmolive og Lucky Strike.

Essensen i Smokey´s budskap har alltid vært det samme, at det er vårt felles ansvar å forhindre skogbrann. Effekten av den ekstremt populære kampanjen omtales som en massiv suksess, på bare noen år sank antallet skogbranner dramatisk. Smokey ble kjendis, og sanger om han toppet hitlistene.

EN VASKEKTE, LEVENDE SMOKEY
Seks år etter at Smokey først dukket opp fikk kampanjen en ny maskot, en levende bjørnunge som på dramatisk vis hadde overlevd en brann i en nasjonalpark i New Mexico.

Den levende Smokey ble adoptert av U.S. Forest Service og flyttet til National Zoo i Washington, DC der han bodde resten av livet, til 1976.

filson smokey

SMOKEY + FILSON
Filson har i flere år samarbeidet med U.S. Forest Service og støttet Smokey Bear-kampanjen gjennom å gjøre lisensierte limited edition produkter med Smokey-design. Her på Revir har vi fått inn noen ytterst få produkter fra denne begrensede kolleksjonen.

SJEKK UT KOLLEKSJONEN HER

FILSON SMOKEY THE BEAR 


Også i SISTE FRA MAGASINET

FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

«LYO dyrker idag frukter og urtene på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.»
Les mer
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

– Det er selvsagt en total selvmotsigelse å gi ut en podkast på LP, innrømmer Randulf Valle, stemmen bak Podkasten Uteliv som nettopp har sluppet episode 200 eksklusivt på vinyl – med Moddi som musikalsk gjest og samtalepartner.
Les mer
Podkasten Uteliv Live på Revir – hør podkastene!
Podkasten Uteliv Live på Revir – hør podkastene!

I forrige uke ble det spilt inn to live podkast med Randulf Valle og Podkasten Uteliv her på Revir. Den første episoden handler om Grønland og Nordvestpassasjen med polarguide Bengt Rotmo. Den andre om Roald Amundsens verste år, med Tor Bomann-Larsen og Anders Bache. Nå kan du høre opptakene!
Les mer