07 september, 2020

Som med drømmemannen, ble lista urealistisk lang med kriterier når drømmeteltet skulle skaffes. Spesifikasjoner som egentlig virket umulige å oppnå i ett og samme telt, men en jente kan drømme…

Redaktørens anmerkning: Denne saken er skrevet av Christina Jacobsen som har kjøpt Samaya 2.5 og har testet det så hardt som sommeren 2020 har tillatt. Vi gleder oss til ny oppdatering når vinterturene er gjennomført, og vi fastslår nok en gang at Revir har de aller beste kundene.

Tekst og bilder: Christina - @camping4stupids - Jacobsen

Hver søndag ble søkeord som «superlett», «lekkert», «kvalitet» og «4-sesong» i kombinasjon med «telt», plottet inn på Google. Skuffelsen ble også et fast søndagsinventar der jeg sank dypere og dypere ned i sofakroken, tynget ned av frustrasjon.

Før det plutselig en dag dukket opp noe som så ut som en krysning mellom ett leketelt og ekspedisjonstelt på en Instagram post, nettopp Samaya 2,5 med lovnader om ALLE disse tingene.

samaya 2.5

FOR GODT TIL Å VÆRE SANT?
Forelskelsen var et faktum, men det måtte jo finnes svakheter eller feil med dette vidunderet. Hallo, det er griselekkert, griselett, grisefarget og vel…. lets face it: grisedyrt.

Jeg har troen på å teste utstyr SKIKKELIG i nærområdet før jeg begir meg ut på halsbrekkende eventyr (som regel over min kunnskapsevne), om noe går skikkelig galt 8 timer unna sivilisasjonen.

Stoffet virket så florlett og delikat, at det nærmest ble satt opp med silkehansker og hundens negler ble avrundet med neglefil. Stengene virket så alt for lette og spe i forholdt til disse industristengene jeg var vent med og hadde på mitt gamle telt (det var vel og merke typ 15 år gammelt).

samaya 2.5

SÅ GRUNDIG TESTET SOM SOMMEREN TILLATER
Nå, en sommerferie senere har det vært satt opp og ned utallige ganger, raskere for hver gang og silkehanskene er for lengst kastet. Jeg er typen som ser ut kl 22.00 på kvelden og tenker: «Gud, for et drittvær», hvorpå jeg pakker sekken og labber til skogs. Det er lite læring eller utfordrende ved å sove ute en vindstille tropenatt, kontra ekte norsk møkkavær.

Så langt har jeg erfart at teltet er potte tørt i monsun regn, står som fjell i storm, like helt etter Jazz’ (hunden) lettere paniske anfall under en runde med tordenskrall, samt det isolerer overraskende godt når gradestokken kryper nedover på minussiden.

INVESTER I EKSTRA TELTPLUGGER
Anbefaler uansett å investere i ekstra teltplugger. De søte, superlette plastpluggene som følger med sitter veldig godt på jevnt underlag, not so much i lyngen, -de blir dessverre for korte.

Dette lærte jeg ved «learning by doing» da pluggene ble røsket opp av heftige vindkast kl 3 om natten. Den lærdommen kunne jeg vært foruten, da jeg i min natterlige fantasi veddet fram og tilbake på oppdrift vs Newton i mens jeg spikket nye plugger av nærmeste tre.BONUSTIPS FOR DUMMIES - OG SMARTIES
Andre småtips til de som liker å gjøre ting riktig den første gangen (sikkert innlysende for alle andre enn meg):

  • Er du over 190cm kan du ikke forvente å sove rakt ut.
  • Når det er kaldere en gjennomsnittlig trøndersk sommer (under 10 grader), husk footprint eller evt fjellduk i bunnen.
  • Om du skal kjøpe til og sette opp vestibylen, -se instruksjonsvideoen først. I alle fall for dummies (nevner ikke navn) ,ble det snakk om «aha» opplevelse. Dette hadde spart meg minst en times banning en svært våt sommernatt.
  • Setter du opp teltet i en grop i pissregn, så blir du faktisk blaut i baken i løpet av natten (rart det der).

VERDT DET?
Dette er på langt nær en fasit på hvordan Samaya 2,5 er eller oppfører seg under forskjellige forhold. Dette er kun en nyfrelst eventyrers erfaringer så langt.

Så var dette griselekre, griselette, grisefargede og grisedyre teltet verdt det?

Jepp, det er faktisk griserått!!

SJEKK UT SAMAYA I NETTBUTIKKEN

John Harald Knutsson
John Harald KnutssonOgså SISTE FRA MAGASINET

FRA BÆRUM TIL TRONDHEIM – PILEGRIMSTUR MED INGERID (71)
FRA BÆRUM TIL TRONDHEIM – PILEGRIMSTUR MED INGERID (71)

27 juli, 2021

Ei av våre beste kunder heter Ingerid, og er 71 år gammel. Denne dama er full av energi og røverhistorier, og skal nå bruke 4-5 uker på å gå Pilegrimsleden fra Oslo til Trondheim. Hun startet turen 8. juni.
Les Mer
SLEEPERS – PLANTEBASERTE FLIP FLOPS
SLEEPERS – PLANTEBASERTE FLIP FLOPS

24 juli, 2021

Sleepers er flip flopper laget av naturgummi tappet på Sri Lanka, produsert under strenge krav til både bærekraft og rettferdige vilkår for arbeiderne.
Les Mer
COUNCIL TOOL - AMERIKANSK ØKSETRADISJON
COUNCIL TOOL - AMERIKANSK ØKSETRADISJON

21 juli, 2021

Council Tool treffer Revir´s produktfilosofi midt i hjertet. Velgjort og tradisjonsrikt håndtverk, av kvalitetsmaterialer, uten å være overdrevet jålete eller skamløst dyrt.
Les Mer

Bli med i vårt nyhetsbrev