Som med drømmemannen, ble lista urealistisk lang med kriterier når drømmeteltet skulle skaffes. Spesifikasjoner som egentlig virket umulige å oppnå i ett og samme telt, men en jente kan drømme…

Redaktørens anmerkning: Denne saken er skrevet av Christina Jacobsen som har kjøpt Samaya 2.5 og har testet det så hardt som sommeren 2020 har tillatt. Vi gleder oss til ny oppdatering når vinterturene er gjennomført, og vi fastslår nok en gang at Revir har de aller beste kundene.

Tekst og bilder: Christina - @camping4stupids - Jacobsen

Hver søndag ble søkeord som «superlett», «lekkert», «kvalitet» og «4-sesong» i kombinasjon med «telt», plottet inn på Google. Skuffelsen ble også et fast søndagsinventar der jeg sank dypere og dypere ned i sofakroken, tynget ned av frustrasjon.

Før det plutselig en dag dukket opp noe som så ut som en krysning mellom ett leketelt og ekspedisjonstelt på en Instagram post, nettopp Samaya 2,5 med lovnader om ALLE disse tingene.

samaya 2.5

FOR GODT TIL Å VÆRE SANT?
Forelskelsen var et faktum, men det måtte jo finnes svakheter eller feil med dette vidunderet. Hallo, det er griselekkert, griselett, grisefarget og vel…. lets face it: grisedyrt.

Jeg har troen på å teste utstyr SKIKKELIG i nærområdet før jeg begir meg ut på halsbrekkende eventyr (som regel over min kunnskapsevne), om noe går skikkelig galt 8 timer unna sivilisasjonen.

Stoffet virket så florlett og delikat, at det nærmest ble satt opp med silkehansker og hundens negler ble avrundet med neglefil. Stengene virket så alt for lette og spe i forholdt til disse industristengene jeg var vent med og hadde på mitt gamle telt (det var vel og merke typ 15 år gammelt).

samaya 2.5

SÅ GRUNDIG TESTET SOM SOMMEREN TILLATER
Nå, en sommerferie senere har det vært satt opp og ned utallige ganger, raskere for hver gang og silkehanskene er for lengst kastet. Jeg er typen som ser ut kl 22.00 på kvelden og tenker: «Gud, for et drittvær», hvorpå jeg pakker sekken og labber til skogs. Det er lite læring eller utfordrende ved å sove ute en vindstille tropenatt, kontra ekte norsk møkkavær.

Så langt har jeg erfart at teltet er potte tørt i monsun regn, står som fjell i storm, like helt etter Jazz’ (hunden) lettere paniske anfall under en runde med tordenskrall, samt det isolerer overraskende godt når gradestokken kryper nedover på minussiden.

INVESTER I EKSTRA TELTPLUGGER
Anbefaler uansett å investere i ekstra teltplugger. De søte, superlette plastpluggene som følger med sitter veldig godt på jevnt underlag, not so much i lyngen, -de blir dessverre for korte.

Dette lærte jeg ved «learning by doing» da pluggene ble røsket opp av heftige vindkast kl 3 om natten. Den lærdommen kunne jeg vært foruten, da jeg i min natterlige fantasi veddet fram og tilbake på oppdrift vs Newton i mens jeg spikket nye plugger av nærmeste tre.BONUSTIPS FOR DUMMIES - OG SMARTIES
Andre småtips til de som liker å gjøre ting riktig den første gangen (sikkert innlysende for alle andre enn meg):

  • Er du over 190cm kan du ikke forvente å sove rakt ut.
  • Når det er kaldere en gjennomsnittlig trøndersk sommer (under 10 grader), husk footprint eller evt fjellduk i bunnen.
  • Om du skal kjøpe til og sette opp vestibylen, -se instruksjonsvideoen først. I alle fall for dummies (nevner ikke navn) ,ble det snakk om «aha» opplevelse. Dette hadde spart meg minst en times banning en svært våt sommernatt.
  • Setter du opp teltet i en grop i pissregn, så blir du faktisk blaut i baken i løpet av natten (rart det der).

VERDT DET?
Dette er på langt nær en fasit på hvordan Samaya 2,5 er eller oppfører seg under forskjellige forhold. Dette er kun en nyfrelst eventyrers erfaringer så langt.

Så var dette griselekre, griselette, grisefargede og grisedyre teltet verdt det?

Jepp, det er faktisk griserått!!

SJEKK UT SAMAYA I NETTBUTIKKEN


HARRFISKE: Men fluefiskesesongen var ikke over!
HARRFISKE: Men fluefiskesesongen var ikke over!

Norske fluefiskere har det som regel ganske greit. Fra isen sprekker til midten av september kan man stort sett vime rundt i skog og mark med fluestanga parat og treffe på en vakende ørret uten å måtte ha Fetter Anton-aktig flaks eller spesielle egenskaper.
Les mer
FILSON I OVER 120 ÅR
FILSON I OVER 120 ÅR

De lager klær, bagasje og annet utstyr i ubestridelig kvalitet og med en stil som vi er begeistret for. Kan vi kalle det sofistikert redneck? Ikke godt å si, men dette er bra greier.

Les mer
Iron & Resin – Skapt for ekte eventyr
Iron & Resin – Skapt for ekte eventyr

Born in a small, Southern California, blue-collar beach town, graced with world class point breaks and seaside racetracks, where ghosts of a once towering oil industry still linger in the shadows...

Les mer