22. november er det klar for tredje runde av høstens aftener i Reviret. Vi har invitert forfatter Torbjørn Ekelund, Helge Ingstads barnebarn Eirik Ingstad og organisasjonen Protect Our Winters. 

STED: REVIR OSLO/HOTEL FOLKETEATERET
DATO: 22. NOVEMBER
TIDSPUNKT: 19.00 - 22.00 (eller sånn deromkring)
PRIS: 100,-
BILLETTER: KJØP HER

Følg arrangementet på Facebook

Hovedbilde - Eirik og Helge Ingstad. Foto: Stein P. Aasheim

HELGE INGSTAD SELFIE

INGSTAD - FRA PELSJEGERLIVET TIL LEIV EIRIKSSONS AMERIKA
I disse fregatt-tider er det vrient å snakke om Helge Ingstad uten at tankene går til en grå balje som ligger veltet utenfor Bergen. Det er ikke den det skal handle om på Revir 22. november, men orginalen naturligvis, denne gang formidlet av barnebarnet Eirik Ingstad.

Eirik, som vi har samarbeidet med siden oppstarten av Revir, kommer for å fortelle bestefarens historie. Om hva som ledet til oppbruddet fra sivilisasjonen og hvordan erfaringene han fikk fra villmarken og livet med urbefolkningen la grunnlaget for hans største oppdagelse senere i livet: Funnet av en norrøn boplass i Amerika.


JEREMY JONES POW
POW - PROTECT OUR WINTERS NORGE
Mellom hovedattraksjonene får vi treffe representanter fra Protect our Winters Norge. Organisasjonen som ble startet av storfjells-legenden Jeremy Jones, og som nå er en positiv global kraft i klimakampen. Revir og POW har arrangert flere bruktmarkeder sammen, og vi backer deres filosofi i innsatsen for fortsatt snørike vintre.

EKELUND  - STIENS HISTORIE - EN REISE TIL FOTS
Kvelden avsluttes med forfatter Torbjørn Ekelund, som akkurat har gitt ut boka Stiens historie - En reise til fots. Han vil ta for seg boka si, og litt om det å skrive om natur. Han vil også trekke inn Helge Ingstad og Pelsjegerliv, om vi har forstått ham riktig.

STIENS HISTORIE TORBJØRN EKELUND

Om forfatteren:
Torbjørn Ekelund (f. 1971) er skribent, forfatter og medeier i Harvest Magazine. Han har tidligere gitt ut bøkene "Året i skogen - en mikroekspedisjon" og "Gutten og fjellet - en oppdagelsesreise i norsk natur". "Stiens historie - en reise til fots" er hans tredje bok.

Om Boka:
Torbjørn Ekelund tar leseren med på en personlig og fascinerende reise gjennom stiens historie, fra de første menneskene vandret nordover etter siste istid og fram til vår tids tilrettelagte turstier.

Stiens historie er reise i tid og rom. Den er en fortelling om bevegelse og stedsans, migrasjon og snarveier, om landskapets betydning for våre liv, om vårt nedarvede behov for å forflytte oss, og om hva som har gått tapt i en tid der alle sitter på kontor og kjører bil og navigerer ved hjelp av gps.

TORBJØRN EKELUND STIENS HISTORIE

Stiens historie er også fortellingen om barndommens stier. Om en mor, en far, en bror og to søstre, og om en liten sti de alltid gikk. Det har gått nesten 40 år siden forfatteren gikk den lille stien for siste gang, men han har aldri glemt den. Når han bestemmer seg for å gå den igjen, blir han tvunget til å stille seg selv spørsmålet: Finnes den lille stien fortsatt, eller er den for lengst slukt av landskapet rundt?

«Vi tenker på stien som en vei til fremtiden og det som ligger foran oss. Men stien peker også bakover mot alle som har gått den før oss, og mot dem som satte de første spor. Stienes historie er historien om oss. Myriader av fortellinger om arbeid og livsopprettholdelse, utforskertrang og migrasjon, en vev, spunnet rundt jorda som tråden i et garnnøste. Dette er historien om noen av dem.»

stiens historie


HARRFISKE: Men fluefiskesesongen var ikke over!
HARRFISKE: Men fluefiskesesongen var ikke over!

Norske fluefiskere har det som regel ganske greit. Fra isen sprekker til midten av september kan man stort sett vime rundt i skog og mark med fluestanga parat og treffe på en vakende ørret uten å måtte ha Fetter Anton-aktig flaks eller spesielle egenskaper.
Les mer
FILSON I OVER 120 ÅR
FILSON I OVER 120 ÅR

De lager klær, bagasje og annet utstyr i ubestridelig kvalitet og med en stil som vi er begeistret for. Kan vi kalle det sofistikert redneck? Ikke godt å si, men dette er bra greier.

Les mer
Iron & Resin – Skapt for ekte eventyr
Iron & Resin – Skapt for ekte eventyr

Born in a small, Southern California, blue-collar beach town, graced with world class point breaks and seaside racetracks, where ghosts of a once towering oil industry still linger in the shadows...

Les mer