AFTEN I REVIRET – BOKLANSERING MED TYRITROLL

AFTEN I REVIRET – BOKLANSERING MED TYRITROLL

Torsdag 22. september inviterte Revir til boklansering med «Tyritroll» aka Ingrid Alm & Ole Helgesen i kjeller'n under Hiet. Ingrid har skrevet boken «Tyritroll – til fots fra Oslo til Nordkapp med en fireåring», og følte Revir var det beste stedet å arrangere bokslipp.

INN I NATUREN
Da Ingrid og Ole oppdaget at eventyrklumpen i magen hadde sluttet å gløde, pakket de ryggsekken. De tok med seg Mons på fire år og hunden Ito, og gikk ut av Oslo. Inn i naturen. De fortsatte å gå nordover, helt til det ikke var mer Norge igjen.

På veien oppdaget de mye rart. Naturen. Hverandre. Og seg selv. 

På boklanseringen i Hiet leste morfaren til Mons, pappa'n til Ingrid, opp en side fra boka, fra akkurat denne tiden for ett år siden – da de var på tur. 

«Jeg vil hjem! Jeg hater den lange lange turen! Jeg angrer på at vi dro! Dere lurte meg!» skriker en fortvila fireåring en solfylt og vindfull morgen ut av teltet. Min første innskytelse og ryggmargsrefleks er «faen, nå må vi hjem! Ræva foreldre! Vi har dratt den for langt! Dette må jeg fikse fort!» Jeg holder på å si «så så, det går bra… så ille har det jo ikke vært, det er jo fint også! Tenk på alt det fine vi har sett».. men jeg biter det i meg, setter meg på fingrene mine- og bruker det jeg har lært på terapeut skolen – «lytt, bekreft, undersøk. vent med problemløsninga»- selv om det strider mot alle mine instinkter- jeg er redd jeg bare gjør det verre om jeg undersøker og bekrefter problemet- da vil ungen i hvert fall hjem! Jeg trekker pusten dypt, holder rundt Mons, tar sats og sier «off.. i dag er det skikkelig dritt.. dritt tur! Altfor lang har den vært» inni meg kniper jeg igjen øynene og tenker at der satt jeg nådestøtet – TUREN ER AVLYST! Jeg holder pusten litt til, prøver å stole på terapeut manualen. Mons nikker og forteller «dere sa jeg skulle få besøk av vennene mine og familien min, dere sa jeg kunne ha med slangen og krokodillen! Jeg savner dem!» .. «ja.. off» bekrefter jeg, «nå har vi vært lenge borte, klart du savner vennene dine» « ja, og krokodillen og slangen» jeg drister meg til å spørre «er det noe vi kan gjøre for at turen kan bli litt bedre da? Kanskje vi kan ringe noen?» vi ringer bestefar. Bestefar tar tegninga og tar med krokodillen og slangen på facetime- bestefar sier også at han vil komme å besøke oss snart. Kanskje han kan ta med krokodillen, den er ikke så stor. «Nei, slangen» sier Mons bestemt. Noen kompromisser blir det på tur.

Slangen, bestefar, Mons, ole, ito og jeg har hatt en fin tur gjennom olderdalen. Uten dekning, anbefales, koble ut verden. Nå går Mons med spenst i stegene, med slangen dinglende fra sekken og pågangsmot til Nordkapp. Den lange lange turen er ikke dum lengre i det hele tatt(akkurat nå i alle fall).

(Bilder fra @tyritroll)

Boka får du kjøpt her.

LIV I HIET IGJEN
Boklanseringen med Tyritroll var en varm påminnelse om hvor kjekt det er å ha gjester i Hiet igjen. 40-50 oppmøtte, mat og drikke, bokbad, boksignering og god stemning. 


HØSTPROGRAM

Vi fortsetter høsten med Lars Nilssen på programmet, samt flere overraskelser – blant annet flere boklanseringer og hyggelige gjester. Følg med i nyhetsbrevene fremover – det kommer der først. 


Også i SISTE FRA MAGASINET

Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon
Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon

Hos Revir handler friluftsliv om mer enn prestasjon og konkurranse. Vi tror på å være til stede i øyeblikket, nyte naturen og ta del i de små eventyrene som omgir oss hver dag.
Les mer
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd

Med dagens råd fra myndighetene om å kunne klare oss selv i en uke, er det en perfekt anledning til å utforske hva vi har i skuffer og skap.
Les mer
Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer